Anal fissür nedir anal fissür nasıl tedavi edilir ?

Uzman SühaN

Administrator
Anal fissür nedir anal fissür nasıl tedavi edilir ?
İlk defa kabız olduysanız, dışkı yaparken ağrı hissediyorsanız, dışkılama esnasında kanama görülüyorsa , anal bölgede kaşıntı ve ağrılarınız varsa anal fissür olabilirsiniz ! Anal kanal, rektumun sonunda kasla çevrili kısa bir borudur. . Bir anal fissür, anal kanalın astarında küçük bir kopukluk veya yırtıktır. Çatlaklar yaygındır, ancak sıklıkla hemoroid gibi diğer anal koşullarla karıştırılır. Fissür,fissür nedir,anal fissür nedir,anal fissür nedenleri,anal fissür belirtileri,anal fissür tedavisi ile ilgili tüm ayrıntılar makalemizin devamın da.



anal fissür.jpg



Anal fissüre ne iyi gelir ?




Anal fissür belirti ve tedavisi

Ağrılı dışkılama, dışkılama esnasında kanama, dışkı yapmakta zorlanma, uzun süreli kabızlık,uzun süre bağırsakları boşaltamama anal fissürün belirtileridir.Anal fissürler en sık anüs veya anal kanalın hasar görmesinden kaynaklanır.

Anal fissürleri tipik olarak taburelerin geçişi ile başlayan keskin bir ağrıya neden olur. Bu ağrı birkaç dakika ile birkaç saate kadar sürebilir . Çoğu anal fissür cerrahiye ihtiyaç duymasa da, kronik fissürlerin tedavisi daha zordur ve ameliyat en iyi seçenek olabilir. Ameliyatın amacı, anal sfinkter kasının ağrıyı ve spazmları azaltarak çatlamayı iyileştirmesine yardımcı olmasıdır.

Çoğu hasta, ameliyattan birkaç gün sonra işine geri dönebilir ve günlük aktivitelere dönebilir. Hem tıbbi hem de cerrahi tedaviden sonra iyileşmenin tamamlanması 6 ila 10 hafta sürebilir. Ağrı ve kanamayı azalttığı zaman bile bağırsak alışkanlıklarını korumak ve yüksek lifli bir diyet yapmak önemlidir. Bağırsağın sert veya gevşek şekilde devam etmesi, yara izi veya iç anal kas spazmının iyileşmesini geciktirebilir.

Anal fissür tekrarlarmı ?

Çatlaklar yeniden oluşabilir .. Tamamen iyileşmiş bir fissür, zor bir bağırsak hareketinden yani kabızlıktan veya travmadan sonra geri gelebilir. İnflamatuar bağırsak hastalığı (Crohn hastalığı), enfeksiyonlar veya anal tümörler gibi tıbbi problemler anal fissürlere benzer semptomlara neden olabilir. Bir fissür tedavi ile düzelmezse, olası diğer koşullar için değerlendirilmesi önemlidir. Anal fissürler kolon kanseri riskini arttırmazlar. Bununla birlikte, daha ciddi koşullar benzer belirtilere neden olabilir. Bir fissür tamamen iyileştiğinde bile, kolon ve rektal cerrah diğer testleri isteyebilir. Rektal kanamanın diğer nedenlerini ortadan kaldırmak için kolonoskopi yapılabilir.

Anal apse nedir ?

Anal apse makat etrafında yanında görülen bir enfeksiyondur. Ani ateş basması,sıtma, makatta kaşıntı, makat etrafında şişlik anal apsenin belirtileridir.Çoğu anal abseler ve fistül anologu klinik bulgulara dayanarak teşhis edilirler. Apselerin yüzde doksanının anüs bezindeki akut enfeksiyon sonucu vardır. Bazen bakteri, dışkı materyali veya yabancı madde bir anal bezini tıkayabilir ve anüs veya rektum çevresindeki dokuya tünel açabilir ve sonra abses adı verilen bir boşlukta toplanabilir.

Anal apsenin kesin tedavisi varmıdır?



Apsenin tedavisi, çoğu durumda cerrahi drenajtır. Enfeksiyonu boşaltmak için anüsün yakınında ciltte bir kesik yapılır. Bu, lokal anestezikle birlikte bir doktorun ofisinde veya derin anestezi altında ameliyathanede yapılabilir. Diyabet hastaları veya bağışıklığı azalmış hastalar gibi daha önemli enfeksiyonlara eğilimli hastalar için yatış gerekebilir.Şu anda, bu problem için uygun bir tıbbi tedavi yoktur ve bir anal fistül tedavisi için neredeyse her zaman cerrahi gereklidir.


Çoğu anal fissür tedavi edilebilir, Kabızlığı rahatlatmak, anal fissürlerin iyileşmesine ve gelecekte gelişen başka fissürlerin olma şansını azaltmasına izin verebilir.Tedaviler başarısız olursa, cerrahi tavsiye edilebilir. Genel olarak, anal fissürler için en etkili tedavi olarak kabul edilir; insanların% 90'ından fazlası uzun vadeli iyi sonuçlar alır. Bununla birlikte, komplikasyonlar için küçük bir risk taşımaktadır.
 
Anal fissürleri, anoderm olarak adlandırılan anüs ve anal kanalı çevreleyen özel dokularda görülür. Çatlaklar çoğunlukla şiddetli bağırsak hareketi sırasında ağrıya neden olur. Anal fissürleri tipik olarak dışkı geçişiyle başlayan keskin bir ağrıya neden olur.Genel olarak, anal fissürler için en etkili tedavi ameliyattır.Tedavinin amacı ağrı ve rahatsızlığı gidermek ve yırtılan astarı iyileştirmektir.
 
3 gündür tuvaletimi yapamıyorum ıkınınca kan geliyor makatımdan perişan oldum
 
Merhaba, septomlarınız anal fissürü gösteriyor. Bağırsağın iç kısmında muhtemelen çatlama var. Durumun kötüye gitmemesi için mutlaka genel cerraha görünün. Bu durum cerrahi müdahale gerekebilir.
 
Geri
Üst