Anne Sütü Saklama Koşulları Nasıl Saklanmalı

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Anne Sütü Saklama Koşulları Nasıl Saklanmalı
Anne Sütü Saklama Koşulları- Anne sütünün ne kadar değerli olduğunu bir damlasının bile ziyan edilmemesi gerektiğini her koşulda söylüyoruz. Özellikle çalışan annelerin sıkıntısıdır bebeklerini emzirmek. Bazıları çok şanslı olsa da doğumdan kısa bir süre sonra hemen işe dönmek isteyen mecbur olanlar olabiliyor. Böyle olunca bebeklerine ya anneleri ya kayınvalideler bakmak zorunda kalıyor. Peki ya çalışan anneler sütünü nasıl vermeli nasıl saklamalı ne koşulda saklanması daha uygun olur? Bu yazımızda sizlere emziremeyen sütünü sağarak vermek zorunda kalan anneler için özel bir yazı hazırladım.

anne sutu saklama.jpg


Genelde sorular şu yönde olmaktadır. Anne sütümü sağarak veriyorum ne şekilde buzdolabında ya da buzlukta kaç derecede ne kadar süre saklanması gerektiği hep sorulmaktadır. Anneler bebeğini emziremeyenler özellikle anne sütünün kesilmemesi için mutlaka sağmaları gerekmektedir. Ama size tavsiyem el pompaları ile buna girişmeyin böylece hem sağmaktan kolunuz ağrır hem de el pompalarının çok iyi sütü çekmediği tam boşaltım yapamadığı kendim tarafımdan denenmiş bir tecrübedir. Bu linkten hangi marka daha iyi süt sağma konusunda öneri alabilirsiniz. Özellikle elektrikli olan daha çok önerilen modelleri kullanmanız gerektiğidir. Bebeğinizi emziremiyorsanız 3 saatte bir mutlaka sağıp bebeğinize hemen verecekseniz buzdolabı içinde saklayabilirsiniz. Ya da sütünüz çok fazla geliyorsa hem de emzirebiliyorsanız bebeğinizi emzirdikten sonra sütünüzü sağıp steril cam şişe ya da eczaneden edinebileceğiniz süt saklama poşetlerinde buzlukta saklayabilirsiniz. Ama şunu da hatırlatmak gerekirse saklayacağınız özellikle de buzlukta saklayacağınız sütlerin üzerine ne zaman sağdıysanız tarihi not etmeniz yararınıza olacaktır.

Anne sütünü bebeğini emziren annelerde emzirdikten sonra kalan sütü sağabilirsiniz. Tam boşalan göğüs yeniden dolmaya başlayacaktır. Özellikle bebeğinizi ilk 6 ay anne sütü ile beslemeye çalışın. Zaten anne sütünü yeterli alan bir bebek başka bir şeye ihtiyaç duymayacaktır. Sağdığınız sütün oda sıcaklığında saklanma koşulu 4-6 saat kadardır. İşte olduğunuz süre içinde bu sürede bebeğe bakan kişi oda sıcaklığındaki sütü bebeğe uygun şekilde verebilir. Buzdolabı içinde ise bu süre 4-5 gün kadar olabilir 4 derece olmak koşulu ile. Buzdolabı içinin derecesini bilmiyorsanız bu 3 güne inmeli. Buzlukta 3 ay kadar saklanabilir.

anne sutu saklama kosullari.jpg


Derin dondurucuda ise 6 ay saklanabilir. -20 derece sabit olan dondurucularda 6-12 aya kadar saklanabilme durumu vardır. Dediğim gibi sağıp saklama yapacağınız süt poşetinin üzerine tarih koyarsanız ilk sağdığınız sütten başlamak üzere bebeğinize vermeye başlayabilirsiniz. Özellikle yine bu buzluktan çıkan sütler nasıl bebeğe verilmeli bunun hakkında bir şeyler söylemek gerekirse. Buzdolabındaki bir sütü biberon ile birlikte sıcak suyun içine oturtup ılık olduktan sonra bebeğinize verebilirsiniz. Yine buzluktan çıkan süt sıcak su içinde benmari usulü eritilir ılık olduktan sonra tüketilebilir ama donup çözülmüş sütü tekrardan kullanmaya kalkmayınız. Buzluktan çıkan süt kesinlikle fırın ya da mikrodalga gibi yerlerde ısıtılmaya çalışılmamalı.
 
Geri
Üst