Anne sütünü artıran besinler nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Anne sütünü artıran besinler nelerdir ?
süt,anne sütü,anne sütü artırma,anne sütünü artıran yiyecekler,anne sütü nasıl artırılır



Anne sütü bebeğin en iyi besin kaynağıdır. Sadece vitaminler, mineraller ve yağ içermez, bebek için sindirimi de kolaydır. Aynı zamanda, çocuğun daha güçlü bağışıklık sistemi geliştirmesine yardımcı olur. Anne sütü antikor içerdiğinden bebeğinizi en az 6 ay emzirirseniz ishal, kulak enfeksiyonları ve menenjitten korursunuz. Annenin ilk sütü olarak bilinen , kolostrum da büyük miktarda immunglobulin vardır buda bebeğinizi allerjik reaksiyonlara karşı korur. Bu makale anne sütünün önemi ve anne sütünü artırmanın yolları hakkın da bilgiler vermektedir.


anne sütü.jpg




Anne sütü bebeklerin obezite olma riskini azaltır. Çalışmalar, emzirilen bebeklerin daha sağlıklı beslenme şekillerine sahip olduğunu ortaya koyuyor. Emzirme sadece bebeğiniz için faydalı dğeil sizin içinde bir çok avantajı sunuyor. Emziriken kalori yaktığınızı biliyormuydunuz ? Bebeğinizi düzenli ve sık emzirirseniz fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Emzirme sayesinde rahminiz kendini daha çabuk toparlar. Emziren annelerde mem ve over kanseri riski daha düşüktür. Ayrıca emziren anneler lohusa depresyonun dan korunmuş olurlar.


Anne sütünü artırmanın en kolay yolu bebeğinizi sık sık emzirmektir.Emzirirken sinirlerin uyarılması göğüste daha fazla süt üretmeye yardımcı olur. Anne sütünü arttıran ve emzirmeyi sağlayan belirli gıdalar var. Anne sütü, yeni doğmuş bir bebeğin genel büyümesi ve beyin gelişimini sağlamak için gereken asıl besin elementlerini içerir.



Çikolata



Sütü artıracak gıdalar listesinde ilk yeri alıyor. Çikolata hem sizi mutlu hissettiricek hemde süt miktarınızı artıracaktır.


Badem



Badem , özellikle çiğ olanı süt üretiminde artışa yardımcı olur. Sabah kahvaltıların da mutlaka badem yemeye özen gösterin.



Rezene



Rezenenin anne sütünü artırdığını bilmeyen yok. Rezene hem sizi hemde bebeğinizi rahatlatır. Kaliteli uyku almanızın yanında gaz problemlerini giderir. Günde 1 fincan rezene çayı içerek sütünüzü artırabilirsiniz.



Yulaf



Gebelik sonrasındaki şeker hastalığını kontrol ettiği düşünülmektedir.Yulaf enerji verir.Lif içerir ve sindiriminize iyi gelir.



Papaya



Papaya, doğal bir sakinleştirici olarak kullanılmıştır, bu da rahatlamanıza ve bebeklerini daha iyi beslemenize yardımcı olabilir.



Sarımsak



Bağışıklık sistemini desteklemek ve kalp hastalığını önlemek gibi pek çok iyileştirici özelliği bulunan sarımsak emzirme arzını artırmaya yardımcı olduğu söyleniyor. Bununla birlikte, bunu destekleyecek fazla araştırma yok. Emzirilen annelerde laktasyonu arttırdığı bilinen sarımsak anne sütünü artırmak için en iyi besindir.



Yeşil yapraklı sebzeler



Yeşil yapraklı sebzeler , demir, kalsiyum ve folat gibi minerallerin mükemmel bir kaynağıdır ve vitaminler den betakaroten (bir A vitamini formu) ve riboflavin içerir . Ayrıca laktasyona katkıda bulunduğu düşünülmektedir.



Kimyon


Kimyon süt miktarını artırdığı gibi kabızlığada iyi gelmektedir. Ayrıca gaz ve şişkinliğide gidermektedir.



Susam



Susam tohumu, süt olmayan bir kalsiyum kaynağıdır. Kalsiyum, annelere emziren annelerde önemli bir besindir. Bebeğinizin gelişimi ve kendi sağlığınız için önemlidir.



Dereotu



Dereotu yaprağı demir, magnezyum ve kalsiyum kaynağıdır. Dereotunun anne sütünü artırdığı vurgulanıyor. Çok fazla tüketilmemelidir.




anne sütünü artıran besinler.jpg




Bakliyat



Özellikle kırmızı mercimeğin anne sütünü artırdığı söyleniyor. Yoğun lif içerdiğinden kabızlığada iyi geliyor.



Kuruyemiş ve kuru meyveler



Enerji ve besin sağlayan kaloriler, vitaminler ve mineraller yüksektir. Mükemmel bir atıştırmalıktır . Anne sütünü iyi artırır.



Kuşkonmaz:



Kuşkonmaz, emziren anneler için bir mecburi yiyecek olarak düşünülür.



Yüksek lifli bir besindir.
Vitamin A ve K bakımından yüksektir.
Laktasyon için gerekli emziren annelerde hormonları uyarmaya yardımcı olur.



Kahverengi pirinç



Kahverengi pirincin anne sütü üretimi için mükemmel bir hormon uyarıcısı vardır.



Tatlı Patates



Tatlı patates, anne sütünü artırmak için mükemmel bir seçenektir, çünkü potasyumunuzu, enerjinizi ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu temel maddeleri yenilemek için mükemmel bir karbonhidrattır. Emzirirken, vücudunuzdaki bir sürü vitamin ve mineraller bebeğinize aktarılır , böylece ihtiyaç duydukları beslenme elde edilir.



Havuç



Havuçların çok miktarda A vitamini vardır, bu da üretmekte olduğunuz sütün kalitesini artırmak için çok uygundur. Aslında günde bir bardak havuç suyu içmek anne sütünü artıracaktır.



Ispanak



Demir bakımından zengin olan bir diğer gıda, doğum sırasında kaybedilen kanın yenilenmesi için mükemmel olan ıspanaktır. Ayrıca bebeğinizi güçlendirmek için iyi bir miktarda kalsiyum vardır.



Emzirirken susuzluğunuzu gidermek için yeterince su içmeniz yeterlidir.Göğüs masajı yaparak sütünüzün artmasını sağlayabilirsiniz. Gögüs masajı ayrıca gögüste oluşacak topaklanmaları da önler. Gögüsünüze masaj yaparken nazik olun sert hareketlerden kaçının .Yukarıdaki tüm gıdalar geleneksel olarak yeni annelerde süt akışını iyileştirmek için kullanılır. Bununla birlikte, bazılarının bilimsel desteği varsa da bazılarının yoktur.İster inanın ister inanmayın, stres süt üretimini azaltmada önemli bir rol oynamaktadır. Stresten kaçının. Bol bol dinlenin. Alkol ve sigara dan uzak durun . Sütünüz çok fazla ve taşıyorsa sağın ve uygun koşullarda saklayın. Bebeğinizin kilo alması konusunda endişe ediyorsanız ya da yeterince anne sütü üretmediğinizi düşünüyorsanız, doktorunuzla konuşmanız en iyisidir
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Anne sütü bir bebek için en iyi besin kaynağıdır. Her anne bebeğinin gelişimi için düzenli ve sık olarak emzirme eyleminde bulunmalıdır.Emzirme konusunda size yardımcı olabilecek çok miktarda gıdalar, meyve ve sebzeler var. Bebeğinizin sağlıklı büyümesi için gerekli olan besin, vitamin ve mineralleri tüketmeniz gerekiyor. Mümkün olduğunca çok çeşitli yiyecekleri almanız yeterlidir. Ayrıca alkol ve sigaradan uzak durmanız gerekiyor. İyi bir demir kaynağı olan Yulaf ezmesi, kandaki alyuvar sayısının artırılmasına yardımcı olabilir, bunun karşılığında anne sütünün üretiminin artmasına neden olabilir.
 
Anne sütü bebeğin gelişimi için çok önemlidir. Anne sütü bazı durumlarda yetersiz olabilir.. Sütünüz bebeğinizi doyuramaya bilir. Sarımsak, annelerde süt üretiminde artışa katkıda bulunan en iyi gıdalardan biri olarak düşünülür. Çavdar kuşkonmaz ,yaban mersini, rezene , bakliyat,fındık , dere otu, su ve meyve suları anne sütünü artırır. Ayrıca bebeğinizi sık sık emzirmeniz sütünüzün artmasına olanak sağlar. Emzirme döneminde bol sıvı tüketmeniz öneriler. Tükettiğiniz sıvı anne sütünün artmasına katkıda bulunur.Besleyici çorbalar, sütünüzün artmasını sağlar. Kemik sulu sebze çorbalarına ağırlık verin.. Anne sütü çok besleyici ve bebeğin doğru büyüme ve gelişmesi için en önemli besindir. Birçok kadın yetersiz anne sütü probleminden muzdariptir. Emziren anneler için sağlıklı bir diyet aslında sütü artırır ve etkili olur. Sütünüzün bebeğinize yetersiz olduğunu düşünüyorsanız mutlaka bir hekimden yardım alın.
 
Anne sütünün önemini bilmeyen yoktur. Bebeklerin sağlıklı gelişimi için gereklidir. Hekimler yaşamın ilk altı ayı boyunca emzirmeyi şiddetle tavsiye eder ve emzirmenin en az 12 ay sürdüğünü belirtir.Hem bebekler hem de anneler için idealdir.Emzirilen bebekler arasında pnömoni, soğuk algınlığı ve virüs vakaları azalır. Bebekler için, enfeksiyonlara karşı koruma sağlayabilir ve diyabet , obezite ve astım gibi daha sonraki sağlık sorunlarının oranlarını azaltabilir . Bebeğinizi emzirin ve tip I diyabet, çölyak hastalığı ve Crohn hastalığı gibi kronik hastalıkları geliştirme riskini azaltın. Emziren kadınların postmenopozal osteoporoz riski daha düşüktür.Emzirmek bebeğinizin ani bebek ölüm sendromu riskini yaklaşık yarıya indirir . Emzirmek, bebeğinizin bazı çocukluk kanseri risklerini azaltabilir. Emzirmek meme ve yumurtalık kanseri riskini azaltabilir ve ayrıca annelerin bebekleriyle bağ kurması için harika bir yol sağlar.Araştırmalar anne sütünün bebekler için daha iyi bir antikor yanıtı olduğunu göstermektedir
 
Geri
Üst