Anne Sütünün Yetmediği Nasıl Anlaşılır Anneler Buyurun

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Anne Sütünün Yetmediği Nasıl Anlaşılır Anneler Buyurun
Anne Sütünün Yetmediği Nasıl Anlaşılır- Emziren annelerin büyük endişelerinden biridir ya sütüm yetmezse bebeğim aç kalırsa ya da sütümün yetmediği nasıl anlaşılır? Bu gibi soruları eminim çevrenizde yeni bebek sahibi olmuş kadınlardan duymuşsunuzdur. Anneler öncelikle söylemeliyim ki stres sıkıntı endişe kaygı ince düşünceler kalkacak emzirme döneminde hayatınızdan. Bunlar sağlığı olumsuz etkileyen durumlardır ki emziren anne için de sütün azalmasına yetmeme durumuna da neden olacaktır. Peki şimdi yazımızdan detaylı inceleyelim.

anne sutunun yettigini nasil anlarsiniz.jpg


Anne sütünün faydasını artık herkes biliyordur. Allahın bebekli annelere bahşettiği harika bir nimet. Öyle ki bebek anne sütünden başka hiçbir şeye ihtiyaç duymuyor. İhtiyacı olan her besini vitamini minerali annesinin sütünden alıyor. İlk 6 ay anne sütünün daha önem arz ettiği doğru. 6 aydan sonra bebeğinizi yavaş yavaş ek gıdaya alıştırma dönemine giriyorsunuz. Peki annelerin büyük endişesi olan bu konuda anneleri gerçekten üzen durum anne sütünün yetmediği olur mu ya da yetmediğini nasıl anlarsınız? Anne sütünün anneye de faydaları var. Özellikle emziren annelerin meme kanseri, yumurtalık kanseri, doğum sonrası oluşabilecek depresyonun önüne geçer. Sezaryen ile doğum yapmış olanlar hiç korkmasın süt hemen normal doğumdaki gibi gelmeyebilir ama ilk zaman sağarak verebilirsiniz. Sağarak bebeğini besleyen anne adayları bu yazımızı inceleyebilirsiniz. Bebeğinizin emzirdiğiniz dönemde de sütünüzün bebeğinize yetip yetmediği konusu oldukça merak edicidir. Ama bebeğinizin doyup doymadığını, sütün ona yetip yetmediğini anlayabileceğiniz yollar var.

Yenidoğan bir bebek ilk doğduğu kiloyu biraz verirler ama 5. günden sonra artık kilo almaya başlarlar. Anne sütü ilk zamanlar 2-3 saatte bir alan bebek eğer tam olarak doyuyor ise kilo alımı da normal şekilde ise bebeğiniz yeteri kadar süt alıyordur sizden. Özellikle bebeğiniz 15 dakika kadar memede kalması gerekir. Doyup doymadığını sütün yetip yetmediğini de göğsünüzün boşalmasından, bebeğin huzurlu olup uykuya rahat bir şekilde dalıyorsa bu bebeğinize sütünüzün yettiğini gösterir bulgulardır. Bebeğiniz sütü almasına rağmen kilo kaybı yaşıyorsa mutlaka doktor kontrolüne götürmelisiniz. Sütün yetmediği durumlarda doktorunuzun önereceği anne sütüne yakın hazır devam sütleri bebeğinizi daha iyi besleyecektir. Ama tabii anne sütü geliyorsa ve bebek yeterince alamıyorsa burada problem nedir onun incelenmesi gerekir.

sutun yetmedigi nasil anlasilir.jpg


Bebeğinizin doyduğunu yine bezinden anlayabilirsiniz. Günde bebeğiniz 5-6 kez belki daha fazla çişli ya da kakalı bez çıkarıyorsa bu da doyduğunun yeterli süt aldığının göstergesidir. Anne sütünün yeterli derecede bebeğe geçmesinden sonra göğüs iyice boşalıp yumuşaması gerekir. Bunun tam eksi sert memeler sütün yeterince boşalmadığını gösterir. Sürekli 2-3 saatte bir emen bebek süt üretimini de teşvik edecektir. Bebeğiniz özellikle ilk 3 ay ayda 150-200 gr almış olması gerekir. 1-2 saat aralıklarla uyuması huzurlu olması onun yeterli beslendiğinin göstergesidir.
 
Geri
Üst