Anneler, babalardan daha çok dövüyor

AuSSie-AnGeL

Daimi Üye
Üye
Anneler, babalardan daha çok dövüyor
çocuğumu dövüyorum çocugumu dövüyorum annem beni dövüyor bebeğimi çoçuğumu çok
Meleklerim bizlere yakışan bir davranış değil ama sonuçlar bunu gözteriyor !!!

dayak-7738.jpg


Üniversite öğrencileri arasında yapılan araştırmaya göre, her iki gençten biri aile içinde bedensel ceza alıyor.


Araştırmadan çıkan ilginç sonuçlardan biri, çocuklarına, annelerin babalardan daha çok bedensel ceza vermeleri... Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Asude Bilgin'in, 'Aile İçi Bedensel Cezaya İlişkin Bir Çalışma' başlıklı araştırması, dayakla ilgili çarpıcı veriler ortaya koydu. Araştırmaya, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden 170 kız, 219 erkek olmak üzere 389 öğrenci katıldı. 18-22 yaş arasındaki öğrencilerin yüzde 53,2'si bedensel ceza aldığını, yüzde 46,8'i ise almadığını söyledi. Ceza alanların yüzde 33,4'ü annelerinden, yüzde 24,6'sı babalarından bedensel ceza aldığını belirtirken, hem annesi hem de babasından ceza alanların oranı yüzde 3,6. En çok ceza alınan dönem ise 6-10 yaş arası.
 
Şimdi arkadaşlar açıkcası bende çocuğumu hak ettiği zaman döverim yanii şımardığında sözümü dinlemezse çarparım bitane, bakıyorumda günümüz çocukları çok şımarık hiç tahammül edemiyorum mesela içimden diyorum ki şimdi bi tane çarpacaksın :D bak bakalım bidaha yapacak mı, ben ailemden gördüğüm gibi yapıyorum belkide aslında dayakçı biri değilim sadece gerektiği yerde yapacaksın oda sacede 1 tokat gibi olmalı aşırı ya kaçmak değil.

dövme zamanı döveceksin sevme zamanı seveceksin ben bunu bilir bunu söylerim.
 
benim oğlumda çok yaramaz 5 yaşına geldi toplasam benden 5 kere dayak yemiştir ama aşırı değildi asla poposuna eline vurdum başka türlü uslanmıyordu ama anladımki çözüm değil benim oğlum güzel konuşunca daha çok faydalı oluyor ama etrafımda döven çok çocuğun yüzünde terliğin izi kalıyor şahit olmuştum bikeresinde böyleleride var yani
 
Tüm çocuklarını döven annelerin belasını bulacağı kesin bişe bende şiddet görüyorum ama bişe diyemiyorum böle hayatın taaaa...........
 
evett bende dövdüm hırsımıda alamadım küçücük zaten iğrenç bi duygu bu vahşi gb hissedıyorum cok yaramaz dövünce duruyo yanlız fark ettım aklına ılk geldıgınde yıne yapıyo ve onda degısıklık yok üstelık daha fazla yaramaz oldu sankı ınat ve nefret var gb daha hırslı. çok kötüyüm. bide artık bıktım deyıp karısmadım yaptıgı yaramazlıktan vaz gecıp bakmıyorum dıye, evın ortasında döne döne sarkı mırıldanmaya gülmeye basladı amac yıne dıkkat cekmektı sanırım. ben cocugumu cok sevıyorum daha dogrusu cocuklarımı desem:) üçüzlerim var:) kardeslerınden kıskanıyordur ılgı ıstıyordur belkı dıye düşünüyor onu cok cok öpcem uyanınca dıyorum :)
 
Çünkü kadınlar tüm gün eşlerinden daha çok çocuklarıyla haşır neşir olduklarından dolayı yeri geliyor dayanacak sabırları kalmıyor.Çocuklar babayı akşamdan akşama belkide kısıtlı zamanlarda görüyorlar ama annelerle yüz göz olduklarından dolayı pek sözler dinlenmediği gibi korku ve çekinmede kalkıyor ortadan dayak hiçbirşeyi aslında halletmez bazen kadınlar başka birşeylerede sinirlendiğinde acısını çocuklardan çıkarabiliyor ne yazık ki bu çok yanlış birşey...Önemli olan çocuğun dayakla değil bir bakışl yada ses tonuyla anneden çekinebilmesi ki bunu yapabilende çok az annenin olduğuna inanıyorum:)
 
Ben dayağa karşıyım..

Hiçte dövünce bak bir daha yaparmı zihniyeti yok beende..

Ben ceza verme taraftarıyım eşimde,Sevdiği birşeyi ona vermeyerek onu götürmeyerek cezalandırmak en mantıklısı..

Ben ailemden hiç dayak yemedim bir kez babam bir tokat attı o bile ne kadar ağırıma gitti.

Babamla kaç gün konuşmadım,özür dileyince barıştım.

Bu benim fikrim,ben dayağa karşıyım..!

Mawinin dediklerine de katılıyorum...Anneden babadan çeknmeli çocuk tabiki korkmalıda ama bunu dayakla değil yetiştirme tarzımızla yapmalıyız.

İlerdede çekinmeli ama o saygıdan olmalı..Rabbim evlatlarımızı hayırlısıyla yetiştirmeyi nasip etsin..AMİN
 
lale haıma katılıyorum

benim oğlum 4 yaşida ama dört demeye bin şahit gerek oğlum çok yaramaz şimarık asabı ınatçı bır çocuk yapma dedımın tam tersını yapıyo kırıyo dağıtıyo kafasını yere vuruyo kardeşini dövuyo mesela toplu taşıta bınınce durduk yere kızar bahane arar kendını yere atar munubuste kaldırırım kalkmaz daha çok surunur vursan ınsanların ıçınde dövemesın pazarda hastanede markete kısacası heryerde bahanecı yaramaz ısteklerı bıtmez dur dıye cışey bılmez evede kapıları tekmeler duvarlara bışeylarle vurur bağırır ben delırmışım artık dayanamıyorum yalvafrıyorum öpuyorum görmemezlıkten gelıyorum ama ne fayda ben apartmanda oturuyorum toplum ıçınde ben rahatsız olmasam başkaları oluyo bende dayanamıyorum ve dövuyorum yapa döverım dıyo dövuyorum yıne yapıyo dövuyorum yıne yapıyo pıskıyatrıye göturdum onlar bıle çaresız kaldılar ben ne yapacağımı şaşırdım artık
 
Geri
Üst