Antibiyotik adet gecikmesi yaparmı ?

Merhaba, adet başlangıcı lekelenme pembe yada kahverengi olur bu normaldir. Ayrıca ilk gün miktar az olur ikinci gün yoğunlaşır bunda anormal bir durum yok.
 
merhaba adetimin 2.gününde antibiyotik içtim gecikme adetim kesilirmi augmentin hap içtim
 
adetimin 2.gününde antibiyotik içtim adetim kesilirmi augmentin içtim
 
iltihaplı romatizmam var doktorum antibiyotik verdi spirallede korunuyorum ayrıca eşim prezervatif kullanıyor ilk defa adetim geçti sizce ilaçtanmı yoksa hamilemiyim teşekkür ederim
 
Merhaba, gebe olduğunuzu düşünmüyorum etkili bir şekilde doğum kontrol yöntemini sağlamışsınız. Gecikmeniz kullandığınız antibiyotikten olabilir. Yinede tedbiren gebelik testi yapın..
 
Kadın sağlığı çok özel ve karmaşık olduğu için, diyetteki değişiklikler, yaşam tarzı ve hatta ilaç almak üreme sistemini, özellikle menstruasyon döngüsünü etkileyebilir. Antibiyotiklerin adet döngüsünü etkileyip etkilemediği konusunda kanıt toplamak için çalışmalar devam etmektedir. Antibiyotikler bazen insan koryonik gonadotropin hormonunun ( HCG) salgılanmasından sorumlu olan vücut reseptörleri ve sensörleri ile etkileşime girebilir, bu etkileşim uterusun parçalanmasına ve östrojen düzeylerini etkileyerek menstruasyon döngüsünü etkileyebilir.

Dönemlerindeki gecikmeden sorumlu antibiyotiklerin olup olmadığından emin değilseniz, menstruasyon döngüsünde rol oynadığı kanıtlanmış aşağıdaki faktörleri inceleyin. Yoğun stres koşulları, fiziksel bedeninizi etkileyebilir. Sonuç, rahatsız bir menstrüel döngüsü ve gecikmiş bir dönem olabilir.Diyetteki değişiklikler ve kilo kaybı, dönemlerde gecikmeye neden olabilir ve bazen bir süre bu periyodu durdurabilir.Tiroid bezi, tiroit hormonlarının üretimini vesalgılanmasını kontrol eder. Herhangi bir hormonal dengesizlik menstrualperiyotları erteleyebilir veya hattadurdurabilir. Doğum kontrol haplarıkullanan kadınlar da bir dönemikaçırmak yaygındır. Hormon esaslı kontraseptifler adet döngüsünü etkiler ve sonuç gecikmiş bir periyot olabilir .

Antibiyotikler vücudunuzun mekanizmasına müdahale edebilir ve insan koryonik gonadotropin hormonunu ( HCG ) salgılar ve uterusun dökülmesini geciktirir . Aslında antibiyotiklerin östrojen metabolizmasını etkileyebileceği iki yol vardır. Çoğu antibiyotik karaciğerde emilir ve mevcut olduğunda, östrojen ve progesteronun metabolizma oranı etkilenecektir. Bu, kandaki östrojen arzını engelleyebilir ve adet döngüsünün düzensizliğine neden olabilir .Mide florasına müdahale ettiğinde ishal benzeri semptomlara neden olabilecek bazı antibiyotikler vardır.Vücudun içindeki kötü bakterileri öldürmesi gerekse de, aynı zamanda iyi bakterileri de etkiler ve öldürür, bu yüzden bazı kadınlar antibiyotik kullanımından sonra maya enfeksiyonuna maruz kalabilirler. Antibiyotik tedavisi bu hassas dengelerin tümünü etkileyebilir. Ancak antibiyotik kullanımı sonrası adetinizde gecikme varsa tedbiren yinede gebelik testi yapın. Gecikme antibiyotikten değil gebelik kaynaklıda olabilir.

Antibiyotik kullandığınızda menstrüel siklüsünüzü birkaç farklı yönden etkileyebilir. Antibiyotikler, oral kontraseptif haplarda östrojen ve progestin düzeylerini de etkileyebilir. Antibiyotikler hapların sağladığı normal korumayı bozabilir ve hamile kalmanıza neden olabilir . Menstruasyon döngüsünün antibiyotikten etkilenip etkilenmediğini belirlemek için geçmişte yapılan bazı araştırmalara rağmen, etkileri tamamen kesin değildir. Antibiyotikleri kullanan kadınların çoğunun menstrüel siklüslerinde herhangi bir değişiklik olmazken, diğerlerinde değişim görülmeketdir. Menstruasyon üzerindeki antibiyotik etkilerinin, ilaçlar yerine çeşitli enfeksiyon türleri ile ilişkili olma olasılığı daha yüksektir. Alışılmadık değişiklikler yaşıyorsanız durumunuzu hekiminize bildiriniz.
 
Evet ya bu yazıyı okumasam birlikteliğimde yok bi ton şey geliyor du aklıma. Benimde adet hiç gecikmezdi ağrı kesici aldım iki tane gün içinde yahu ne noluyor diyorum. Teşekkür ediyorum. Sizi bilmiyorum ama bende adet gecikmesi yaptı malesef. Sevgiler kızlar iyi yıllar şimdiden ;P
 
Geri
Üst