Apartman dairesi mi müstakil ev mi seçmeliyim?

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Apartman dairesi mi müstakil ev mi seçmeliyim?
Apartman dairelerinde oturmak pek çok kişinin istemediği durumlardandır. Ev alırken neye bakacağım, nelere dikkat edeceğim diye kendi kendinize söylenmeye mi başladınız? O halde sizlere verilebilecek yanıt şudur. Apartman dairesinin avantajı var mı bir düşününü bakalım. Hele çok çocuklu iseniz ne kadar mantıklı bir seçim apartman dairesi seçiminiz. Komşuluk ilişkileri iyi olduğu sürece tercih edilebilir görülse de apartman daireleri çok da mantıklı tercihler olmamaktadırlar. Çocukların enerjilerini boşaltabilecekleri bir park ya da yeşillikli bir alanın olması her zaman daha iyi sonuçlar alabilmenizi sağlayacaktır. Bu nedenle söz konusu apartman dairesi olunca ben size bir kere daha düşünün derim.

Apartman dairesinde çok katlı daireler için biraz da yüksekte olma sonucunun verebildiği olumsuz durumlar vardır. Güneşten fazla yararlanılmayan köşe mevkiler, yüksek katlı ve asansörlü yapılar insanları daha da negatif düşündürücü seçim alternatifleri ile boğuşmaya zorlayabilmektedir. Kimi zaman komşularla çocukların gürültü çıkarma durumlarında da sıkıntı yaşadığınız zamanlar olabilmektedir. Top oynarken oğlum koşma diye sürekli uyarı veren yaşlı bir teyzeyi açıkçası kimse çekmek istemez. Sizce de öyle değil mi?

Müstakil ev seçiminizde de evin mevkiisine göre seçimde bulunarak böyle bir evi tercih etmenin memnuniyetini sonuna kadar hissedebilirsiniz. Müstakil eviniz bahçeli olduğu zaman taze sebze- meyve yetiştirmenin zevkini hiçbir şeye değişmek istemezsiniz. Toprak ile uğraşmayı sevenler, evcil hayvan yetiştirmekten mutlu olanlar için müstakil ev seçeneği daha ılımlı gelir. Çok gürültülü olmayan yerlerden yana seçimlerde bulunmanız durumunda da zamanınız daha da kıymetlenebilecektir. Çocuğunuzun oynayabileceği geniş bir bahçeniz varsa onun zaman geçirebileceği bir kum havuzu oluşturabilir ya da park araç gereci ekleme tercihini gerçekleştirebilirsiniz. Müstakil evde arabanızı yerleştirebileceğiniz otopark ekleme işlemini bile tercihen gerçekleştirebilirsiniz. Bahçede dekoratif unsurlara yer vererek bahçe mobilyası yerleşimiyle çay saatlerinizi daha anlamlı gerçekleştirebilirsiniz. Sizi mutlu edecek evi alırken ekonomik yeterli ise bence müstakil ev tercihinde bulunmak her zaman daha mantıklı seçimler arasında yer alacaktır.

71be4e17-05aa-415c-8bbe-56d3397a3f3f.jpg
93b65d8c-3ddc-40fe-befd-afa695ec115b.JPG
YAPIM_20_3.jpg
Apartman-Dairesi-mi-Mustakil-Ev-mi-3080b.jpg
_proje.jpg
 
Apartman dairesinde oturuyorum ve hiç memnun değilim.Yukardan ses, aşağıdan ses. Gece gündüz bitmeyen gürültüler.Vallahi uyku düzenim ile sinir sistemimi bozdular. İmkanım olsa 1 dakika apartmanda durmam. Müstakil ev her konuda avantaj sağlıyor.
 
Geri
Üst