Apartman Dairesinde Beslenebilecek Köpek Cinsleri

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Apartman Dairesinde Beslenebilecek Köpek Cinsleri
Bu konu; apartmanda beslenebilecek köpek cinsleri hakkında bilgiler vermektedir.



Sevgili melekler, evcil hayvanlar bu dünyanın bir parçası ve hayatımızın vazgeçilmezi. Bazılarımız hayvanlardan hoşlanmasa da istekleri sadece sevgi olan bu hayvanları pek çoğumuz evlerimizde besliyoruz. Ve tabi bunu yaparken de etrafımızdakilerin nasıl bize saygı duymasını bekliyorsak biz de etrafımıza saygı göstermeye özen gösteriyoruz. Sonuçta herkes hayvan sevmek zorunda değil.
Kedi, balık ve kuş küçük olmaları ve gürültü yapmamaları sebebiyle evde beslenmeye en yatkın hayvanlar. Ancak iş köpeğe gelince aslına bakarsanız en doğrusu bahçeli bir eve sahip olmak. Bunu bir dönem köpek beslemiş biri olarak rahatlıkla söyleyebiliyorum. Tabi apartman dairesinde yaşayıp bu keyiften mahrum olmak istemeyenlere de apartmanda beslenebilecek küçük cins köpek ırklarından bahsetmek istiyorum..


kopek-3ca.jpg



Bichon Frise
Küçük tür bir köpektir ve yumuşak tüylere sahiptir. Sahibine tam anlamıyla tapar. Çok sessizdir ve bu yüzden de apartman yaşantısına uygun bir cinstir.


Chihuahua
“Oyuncak” diye tanımlanan ufak bir tür köpektir. Oldukça neşeli ve pozitif enerjili bir köpektir. Inatçı olduklarından güçlü bir lider ararlar.



Pug
Pug’lardaki “mutlu hal” dış görüntüsü kadar karakterine yansımıştır ve bulaşıcıdır. Çok oyuncu olan bu tür zekası sayesinde de kolayca eğitilebilir. Yine de, köpek eğitimi seanslarını kısa tutmazsanız kolayca sıkılabilirler.


Poodle – Kaniş
Üç tip Poodle vardır. Oyuncak, minyatür ve standart.Poodlelar çok zekilerdir ve bu özellikleri onları kolay eğitilebilir köpekler listesinde üst sıralara taşır. Çok sosyal köpeklerdir ve insanların etrafında olmaya bayılırlar. Yaşam enerjileri yüksektir ve sizi gülümsetmeyi iyi bilirler.


Bulldog
Bulldoglar’ın görenler sinirli bir yapıya sahip olduğuklarını düşündürebilir. Bu dış görüntü sizi yanıltmasın, en cana yakın köpek türlerinden biridir.


Dachshund
Dachshund’lar sevgi dolu aile köpekleridir. Yine de eğitim vermek sabır ister. Kötü huylar geliştirmesini engellemek için iyi bir lidere ihtiyaç duyar.


Lhasa Apso
Bu şirin köpek çok cana yakındır ve oldukça neşelidir. Pozitif Köpek Eğitimi ile kolayca eğitilebilir ve sahiplerine çok sadıktırlar. Gelişmiş duyma duyuları sayesinde harika bir bekçi köpeği olabilirler.


Shih Tzu
Mutlu bir karaktere sahip şirin bir köpektir. Arkadaş canlısı olması arkadaş edinmesini kolaylaştırır. Duyuları gelişmiştir ve bu da onu harika bir bekçi köpeği yapar. İnsanların etrafında olmasına bayılır ve diğer hayvanlarla da iyi anlaşır. Düzenli ve sabırlı köpek eğitimi ile olumlu gelişmeler sağlayabilirsiniz.


Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrierler enerji ve cesaret küpü gibidirler. Ufak boyutlarına bakmadan kendinden kat kat büyük köpeklere bile kafa tutabilirler.


İtalyan Greyhound
Bu ince yapılı ufak köpek sevgi dolu ve oldukça anlayışlıdır. Sahibini mutlu etmekten başka bir istediği yoktur ve bunu da çok iyi becerir.
 
Geri
Üst