aşeriyorum acilen çilekli sütlü tatlı tarifleri istiyorum :)

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
aşeriyorum acilen çilekli sütlü tatlı tarifleri istiyorum :)
Kızlar 4 aylık gebeyim ve canım sürekli çilekli şeyler istiyor. Bana çilekli sütlü tatlı tarifi yazabilecek olan marifetli hanımlar varmı acaba aranızda ?
 
Etimekli Çilekli Sütlü Tatlı

Malzemeler

-1 litre süt
-1 adet yumurta
-2,5 çorba kaşığı un
-2,5 çorba kaşığı mısır nişastası
-1 su bardağı toz şeker
-25 gr margarin
-1 paket vanilya
-Arzu ederseniz 1-1,5 çorba kaşığı hindistan cevizi
-7-8 adet tuzsuz etimek (kullandığınız tepsiyi kaplayacak kadar)

Sos için

-Yarım kg çilek
-6 çorba kaşığı toz şeker
-1 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası



Yapılışı
Tencereye yumurtayı kırın mikserle köpürünceye kadar çırpın.Şekeri ilave edip biraz daha çırpın.Un ve nişastayı ekleyip karıştırarak sütü ilave edin.Ocağı yakıp karıştırarak pişirin.Göz göz olunca ocağı kapatıp vanilyayı ve hindistan cevizini ilave edip karıştırın.Margarini koyup mikserle 1-2 dakika çırpın.Su ile ıslattığınız borcama yarısını dökün.Üzerine etimekleri dizip diğer yarısını da etimeklerin üzerine yayın.Çilekleri ayıklayıp yıkayın. Rondodan geçirerek püre haline getirin. Bir tencereye püreyi, toz şekeri ve su ile erittiğiniz nişastayı koyup karıştırarak pişirin.1-2 dk bekletip muhallebinin üzerine yaydırın, çilekle üzerini süsleyin.Ilıdıktan sonra buzdolabında en az 5-6 saat bekletip servis yapabilirsiniz.

Çileki Kup Tarifi

Malzemeler

-1 kg yarım yağlı süt
-6 yemek kaşığı toz şeker veya esmer şeker
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı nişasta

Çilek Sosu İçin

1 kase ayıklanmış çilek, 3 yemek kaşığı toz şeke Ayrıca bir kase çilek dilimleri



Yapılışı
Tencereye toz şeker, nişasta ve unu alıp karıştırın. Üzerine sütü ilave edip ocağı yakın. Sürekli karıştırarak muhallebiyi kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra en az 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. 5dakika mikserleyin ve sudan geçirdiğiniz bardakların/kaselerin yarısına muhallebiyi paylaştırın.Etrafını çilek dilimleri dizin ve kalan muhallebiyle üzerlerini doldurun. Kupları buzdolabına kaldırın.
Çilek sos için, çilek ve toz şekeri robottan çekin.
Kuplar biraz ılındıktan sonra çilek sosunu üzerlerine pay edin ve tekrar dolaba kaldırın. En az 3 saat dolabta dinlendikten sonra servis yapın.

Çilekli Milkshake Tarifi

Malzemeleri


-4 çilek
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı çilek sosu
-Buz
-Krema



Hazırlanışı

Çilekli milkshake: Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda. Çilekleri yıkadıktan sonra çatalla iyice ezin. Sütü bardağa aktarın. Ezilmiş çilekleri süte ilave edip iyice karıştırın. Çilek sosunu süte ekleyin. İçine isteğe göre buz atıp, krema sıkacağı ile kremayı üzerine sıkın. Üzerini çilek sosu ile süsleyip soğuk servis yapın. Çilekli milkshake servise hazır duruma gelmiştir
 
Geri
Üst