Aşeriyorum Hamile miyim Hamilelik Belirtilerinden Aşerme Ne Zaman Başlar

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Aşeriyorum Hamile miyim Hamilelik Belirtilerinden Aşerme Ne Zaman Başlar
Aşeriyorum Hamile miyim? Hamile kalınma sonrasında vücutta hem fiziki hem psikolojik fizyolojik değişimler olmaktadır. Bu belirtileri daha önceki yazılarımızda da paylaşmıştık. En belirgin hamilelik belirtileri nelerdir bu yazımızdan ayrıntılı inceleyebilirsiniz. Hamilelik başlı başına bir kadının başına gelebilecek en güzel şey olsa da tabii fiziksel ruhsal ve fizyolojik değişimlerden kaynaklı bazı sorunlar da yaşanabiliyor. Özellikle yine ilk aylarda hamilelik durumuna hemen ha deyince alışamayabilirsiniz. Bu bebeğinizle ilgili endişeler duymanıza kendinizi yükselen hormonların etkisinde kalarak yorgun halsiz değişik hissetmenize sebep olabilir. Ama bu durumlar geçici. Özellikle hamileliğin 4. ayından sonra ya da ortalarına doğru kendinizi artık bu hamileliğe daha iyi adapte edeceksiniz artık karnınızda bir bebeğiniz olduğunun varlığını daha keyifle yaşayacaksınız.

aseriyorum hamilemiyim.jpg


Her hamilelik zorlu geçecek diye bir kural yok. Her zaman dediğim gibi hamilelik belirtileri herkeste farklıdır. Kimi ilk 3 ay zorlu geçer kimi doğuma yakın zorlanabilir ama unutmayın ki bu 9 ay sonunda kucağınıza alacağınız şey dünyanın en güzel mutluluğunu sunacak size. Gelelim asıl konumuza. Hamilelik belirtilerinden biri de aşermedir. Kimi zaman bazı yiyeceklere karşı eğilimin artması kimi zaman da bazılarına karşı da tiksinme oluşması normaldir. Bazen hamile anne adaylarında bu aşerme hiç olmazken bazılarında ilk ayda başlayabilir. Ama genel olarak hamilelik belirtileri ne zaman başlar sorusuna son görülen adetten 4-5 hafta kadar sonra başlayacaktır. Tabii bu durumda geneldir ve değişebilir. Ama bu 4 hafta içinde yumurtlama olur döllenme oluşursa embriyo oluşur ve rahme yerleştikten sonra bu da 7-8 günü bulur bu süre sonucunda beta hcg değerinde artış olur. Her 2 günde bir kat kat atlayarak artmaya devam eder. Yani ilk bilinen belirtiler de döllenmeden yaklaşık 2-3 hafta sonra başlar diyebiliriz. Bu ilk belirtilerden biri yerleşme kanamasıdır yerleşme kanaması adet gününüzden önce gelebilir. Bu kanama her kadında olmayabilir. Burada döllenen yumurta rahme yerleşme çabası içerisinde olduğunu anlayabiliriz. Her kanama yerleşme kanaması olmadığını da söylemek isterim her türlü kanamada mutlaka doktora görünün.

Aşerme durumu ya da tam tersi yiyeceklerden tiksinme durumu da erken belirtiler arasında olabilir. Burada bazen yiyecekler dışında bir maddeye karşı da istek duyabilirsiniz. Örneğin kiremit tozu, toprak, limon tuzu, nişasta, kabartma tozu gibi maddelere karşı yeme isteği oluşuyorsa hamile anne adayında kansızlığın olduğunun habercisi olabilir. Bu durumu doktorunuza bildirmelisiniz kesinlikle.

hamilelikte aserme.jpg


Aşerme belirtileri genellikle ilk aylarda olabilir. Bu 4-5. aya kadar da devam edebilir ama bundan sonra kesilecektir. Gebelikte aşerme normal kabul edilir. Burada bebeğin ihtiyacı olan besinler vitaminler bazı zaman aşerilir. Bazen de kadında hormonal değişimlerin kan şekeri seviyesinde oluşan değişimlerin sonucunda aşerdiği bilinmektedir. Yine aşırı derecede bir aşerme durumu varsa bunun doktorunuz tarafından takip edilmesi gerekebilir. Aşerme olayı dediğim gibi belirtiler döllenmeden 2-3 hafta sonra başlayacağı için muhtemelen siz zaten adet gününüz geçmiş ve hamile olduğunuzu öğrenmiş olursunuz. Bu sebeple aşeriyorum hamile miyim? sorusunun sorulmasında pek mantık yok. Aşerme durumu sizin adet gününüzden önce olması pek mümkün olmaz. Eğer düzensiz adet görüyorsanız ve hamile kaldıysanız adet gününüz de epey bir geçmiş ise burada bu soruyu sormanız mantıklı. Düzensiz adet gören kadın da hamile kalabilir ama adetinin geçmiş olmasını hamile olduğuna bağlamayabilir. Onun için aşeriyorum hamile miyim sorusu mantıklı olur bu noktada.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bende aşeriyorum ama bazıları gebelikte aşerme diye bir şoy diyor. Küçücük bebeğin canı bilmediği şeyi nasıl çeker diye söylüyorlar. Gerçekten merak ediyorum . Acaba bu aşermeler psikolojikmi ?
 
bebeğin canı çekmez ama illaki annenin hamilelikte gerek duyduğu vitamin mineraller olacaktır ve tabiiki de bebeğin de özellikle zaten bebeğin gelişimi için bazen ihtiyaç duyduğu besinler olabiliyor işte bu da literatüre aşerme olarak geçmiş.
 
Ben kendimce yorum yapayım. Benim canım normalde de herşeyi istiyor çekiyor .Bence küçük minicik bir yalan aşerme :D Bebeğin canı çekiyor diye adamları gece yarısı erik karpuz almaya yolluyoruz hahahah
 
Geri
Üst