Asker uğurlama

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Asker uğurlama
rüyada asker uğurlamak asker uğurlama gelenekleri gelenek ve göreneklerimiz uğurlama rüyada sevdiğini askere göndermek yolcu etmek
Türk milletine ait olan bu gelenek gerçekten bazen ihtişamlı görüntülere şahit olur .Askere giden gencin yakınları gururla asker yolcu ederken gözyaşlarını tutamaz ve asker gencimiz omuzlardan inmez.İşte asker uğurlama ile ilgili gelenek ve göreneklerimiz=)
asker-7354.gif

Ondokuz yaşına gelen gençler önce yoklama yaptırırlar. Fiziki akli durumları askerlik şubesi personeli ve bir doktor tarafından görülür. Daha sonra eğitim birlikleri belirlenir.

Özellikle her Türk gencinin gönlünde şerefli bir askerlik yapmak yatar. Halk arasında askerlik yapmayan insanların pek itibarı olmadığı görülmektedir. Bu nedenle askerlik yapmanın önemi büyüktür.

Pusulası çıkan gençler kendi aralarında birtakım hazırlıklar yapar. Bu hazırlıklar askere gidecek gencin kendi evi ya da köyün herhangi bir yerinde (askere gidecek gençler ortak olarak) eğlence yaparlar ve köyün yaşlıları ziyaret edilir.


Yörede bazı köylerde askere gidecek gençler bir araya gelerek mevlit okutturulur para toplanır. Toplanan para eşit olarak askere gidecek gençlere dağıtırlar. Daha sonra yöresel oyunlar oynanır gençler kendi aralarında da eğlence düzenleyerek asker olmanın gurur ve şerefini yaşamaya çalışırlar.

Sıra askere gidecek gençleri uğurlamaya göndermeye daha doğrusu ayrılığa gelir. Askerler ayrılacakları gün köyün belirli bir yerinde toplanırlar kemence ya da davul zurna eşliğinde yöresel oyunlar oynatarak arabaların klaksiyonları (korna) eşliğinde kalabalık bir halk kitlesi tarafından gidecekleri son arabaya kadar neşe içinde qötürülürler. Gençler birliklerine gidecekleri son arabaya bindiklerinde el sallamalar sevinç ve ayrılık gözyaşları ile hüzün yaşanır.
 
o durum çokk kötü ya şuana kadar kuzenlerimde öyle üzüldüm bide sevdiğim kişi giderse ne kadar üzülürüm tahmin edilemez yani.. :(
 
Geri
Üst