Asma Filizi Turşusu Kurmak İster misiniz Melekler ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Asma Filizi Turşusu Kurmak İster misiniz Melekler ?
Asma Filizi Turşusu
asma ilizi turşusu yapımı



Sevgili melekler, özellikle kuru fasülye ve nohut gibi baklagillerin yanına çok yakışan, hamilelerin favori yiyeceği turşularımızda asma filizi turşusu nasıl yapılır silerle paylaşmak istiyoruz. Ayrıca turşuseverlere hızlı lahana turşusu konumuzu da incelemelrini tavsiye ediyoruz :)


asma_filizi_tursusu-297.jpg




Malzemeler

Yarım kilo asma yaprağı filizi
3 su bardağı beyaz şaraptan yapılan sirke
4 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze sarmısak
1 tatlı kaşığı rezene
1 çorba kaşığı şeker
Kalın tuz
Sızma zeytinyağı



Yapılışı

Asma yaprağı filizlerini yıkayıp iyice süzün. yaklaşık 10 dakika bol tuzlu suda haşlayın. Kevgirle çıkarıp süzün.
Paslanmaz çelik tencerede sirkeyle şekeri ısıtın karıştırın saplarını sarmısakları ekleyin. Karışımı soğumaya bırakın.
Asma yaprağı filizlerini kavanozlara koyup sarmısak rezene ve taze sarmısak saplarını eşit olarak paylaştırın. Kavanozlara biraz zeytinyağı koyun. Üç hafta içinde yemeye hazır hale gelen turşu serin bir yerde bir yıl saklanabilir.
 
Geri
Üst