Avea 4.5G uyumluluk sorgulama

Uzman SühaN

Administrator
Avea 4.5G uyumluluk sorgulama
Eğer Avea (Turk Telekom) operatörüne ait hat sahibiyseniz bu yazı aracılığıyla Avea 4.5 sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Aşağıdaki adımları uygulayarak Avea için 4.5’nin nasıl sorgulandığını öğrenebilirsiniz.



Geçtimiz günlerde yapılan ihalede 4.5G anlaşması imzalandı. Bu anlaşma sonucuna göre Türkiye’nin %90’ı kapsama altında olacak. İnternet bağlantı hızı artacak (Örneğin: 100 MB dosya 2 saniyede indirilecek. 3G’de bu rakam 1 dakika) ve telefonla konuşurken ortaya çıkan ses problemleri sorunu aşılacak. Ayrıca 4.5G’den daha yüksek teknoloji olan 5G’ye geçiş mevcut altyapı değişikliğinden dolayı çok daha kolay olacak.



Avea 4.5G uyumluluk sorgulama.jpg








Yapılacak iyileştirmeler ortaya çıkmadan önce ise kullanıcıların dikkat etmesi gereken bazı durumlar mevcut. Bunlardan biri de sahip olunan hattın 4.5’ye uyumlu olup olmadığı. Eğer mobil cihazınız hakkındaki teknik özelliklere göz atıp uyumluluğundan emin olduysanız geriye bir tek şey kalıyor: Avea hattın uyumlu olması.



Avea Hattım 4.5 G’ye uyumlu mu, nasıl öğrenebilirim?


Avea sim kartınızın uyumluluğunu öğrenmek için “4.5G Hazir” yazın ve 5555 ‘ye kısa mesaj olarak gönderin.


Not: Göndereceğiniz SMS ücretsizdir.


Avea Hattım 4.5G’ye uyumlu değil, ne yapmam gerekiyor?


Eğer sahip olduğunuz Sim kart ile ilgili uyum sorunu yaşıyorsanız Avea bayiisine gidip uyumlu olan yeni sim kart çıkarmanız gerekiyor.


Avea 4.5G’ye uyumlu hat değiştirmek ücretli mi?


Avea hattınızı 4.5G’ye uyumlu olan yeni sim kart ile ücretsiz olarak değiştirebilirsiniz. Ayrıca sim kart değişikliği yaptığınız takdirde 30 gün boyunca geçerli olan 1 GB internet paketi yeni hattınıza tanımlanacaktır.


Avea 4.5G hat değişimi için para talep ediliyor, ne yapmalıyım?


Böyle bir problemle karşılaşmanız durumunda Avea Müşteri Hizmetlerini arayabilir, ilgili konu hakkında şikayette bulunabilirsiniz.
 
Eğer sahip olduğunuz Sim kart ile ilgili uyum sorunu yaşıyorsanız Avea bayiisine gidip uyumlu olan yeni sim kart çıkarmanız gerekiyor.
 
Geri
Üst