Avokadonun cilde faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Avokadonun cilde faydaları nelerdir ?
Sağlıklı yağlar, vitaminler ve antioksidanlarla dolu avokado cildiniz için mükemmeldir. Beslenme uzmanları, genel sağlık ve kilo kaybı için avokado'nun yararları hakkında vurgu yaparken cilde olan faydalarıda güzellik uzmanları tarafından övülüyor.Avokado oleik ve linoleik asitler, A, B, C ve E vitaminleri gibi sağlıklı tekli doymamış yağlar ve potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi mineraller içeriyor.Avokado içerisindeki sağlıklı yağlar cildinizi nemlendirerek ayrıca kırışıklıkları önlüyor ve hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Avokado bir çok kremin bileşeni olarak kullanılıyor. Genel sağlıktan cilt sağlığına saçtan tırnağa kadar fayda sağlayan avokadonun cilt üzerindeki faydalarına bu makalemizde değineceğiz. Avokadonun cilde faydaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.



avokado çekirdeği cilt maskesi.jpg






Avokado yağı, omega-3 yağ asitleri ve A, D ve E vitaminleri ile doludur. E vitamini cildi nemlendirir. Antioksidanlar içeren avokado sedef hastalığı ve egzama gibi cilt problemlerini giderir. Yara iyileşmesini hızlandırır, sivilceleri önler.Güneşten yanmış cildi tedavi eder.Yaşlanma belirtilerini azaltır. Tırnak sağlığını iyileştirir, saç derisi sağlığını da korur. C ve E vitaminleri gibi avokado antioksidanları, cilde zarar veren serbest radikallerle savaşabilir. Diğer taraftan, avokado yağındaki diğer bazı kimyasallar, kollajen ve elastin liflerinin sentezini uyarır. Kolajen ve elastin, cildinizin yapısını ve esnekliğini korumaktan sorumlu proteinlerdir. Ayrıca, avokadodaki oleik asit cildin ikinci katmanına ulaşabilir ve kuruluk tarafından tetiklenen kırışıklıkları önlemek için onu iyi besler.




avokado maskesi sivilce için.jpg




Cildiniz güneşin zararlı ultraviyole ışınlarına maruz kaldığında, DNA hasarı cilt kanserine yol açabilir. Ancak araştırmaya göre, avokadoda bulunan bir tür yağ radyasyona bağlı hücresel hasarını azaltabilir. Yani avokado maskesi yaparak ve avokado tüketere tepeden tırnağa sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz. Avokado yüz maskesi suna dumankaya tarafından övgüyle bahsediliyor. Avokado maskesi ciltteki sorunları gidermekle birlikte yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırıyor. Avokado maskesi sivilce için , kırışıklıkları gidermek için ve egzamayı önlemek için uygulanabilir. Avokado maskesi saç içinde çok fayda sağlayabilir. Avokado, cildinizi içten iyileştirebilecek antioksidanlar, vitaminler ve yağ asitleri bakımından zengindir. Derin nemlendirme ve yenilenme için avokado maskesi yüze uygulanabilir.




avokado maskesi saç.jpg




Şems aslan avokado maskesi ; Avokado, cildinizi koruyan poli ve tekli doymamış yağ asitleri içerir. Tekli doymamış yağlar cildinizin üst tabakasını nemli tutar, böylece yumuşak ve sağlıklı bir görünüm sağlar. Şems Aslan, avokado balzam tarifini duymuşsunuzdur . Bu tarif tüm ciltler için harikalar yaratabilir. 3 adet avakado (olgunlaşmış olacak)1 bardak su ,1 yemek kaşığı zeytinyağı , 1 yemek kaşığı bal. Avakadoyu 2’ye bölüp içini boşaltın. Çatal yardımıyla ve ya blendırdan geçirin. İçine 1 bardak suyu, balı ve zeytinyağını ilave edip karıştırıp dolaba koyun.Hergün sabah, aç karnına 7 gün boyunca yarın çay bardağı tüketin. Avokado çekirdeği cilt maskesi de cilt üzerinde olumlu ve güzel etkiler yaratıyor.Maske için toz kil ve rendelenmiş çekirdeği karıştırın, biraz su ekleyin göz bölgesinden kaçınarak cildinize uygulayın. 15 dakika sonra yüzünüzü yıkayın.



Avokado cilt faydalarından biri sivilceyi gidermesi


Sivilce ve akne problemi olanlar avokado ve bal maskesi yapabilir. Avokado, cildinizi yumuşak ve pürüzsüz hale getiren ve serbest radikallerin ve kirlenmenin neden olduğu hasarı gideren A vitamini, yağ asitleri ve antioksidanlarla zenginleştirilmiştir. Bal, cildinize doğal bir parlaklık kazandırması ve koyu lekelerin, izlerin ve pigmentasyonun etkisini azaltmasıyla bilinir. Avokadoyu bir kaseye alın ve ezin içine biraz bal ekleyip cildinize uygulayın. Kuru Ciltler İçin Yoğurt ve avokado maskesi ; Yoğurt, çinko, laktik asit, B vitamini ve kalsiyum bakımından zengindir. Avokadoyu ezin ve içine bir miktar yoğurt ilave ederek cildinize uygulayın. Cildinizi nemlendirir ve ölü hücreleri arındırır. Avokado'nun kesik iyileşmesine yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz? Özellikle çatlamış dudaklar yüzler, topuklar için çok faydalıdır.



Avokado saçları sağlıklı ve güçlü kılar




Avokadolardaki E vitamini saçı güçlendirebilir ve saç büyümesini teşvik edebilir. E Vitamini ayrıca saç derisindeki hasarı gidererek saçların uzamasına neden olabilir.Bir kasede doğranmış avokado ve yumurta sarısını birleştirin. Bir macun yapmak için yeterli su ekleyin. Bu karışımı nemli saça uygulayın ve saç derisine masaj yapın. 20 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla durulayın.Latekse duyarlı kişiler, avokadolara alerjik reaksiyon gösterebilir. Dolayısıyla, bu tür insanlar avokadolardan uzak durmalıdır. Avokado C vitamini de içerir! Bu vitamin kollajen üretimini artırır, cildi elastik ve gergin tutar. Avokado püresinin topikal uygulaması aynı zamanda yaşlanmaya karşı savaşır.E Vitamini, oleik asit ve diğer esansiyel yağ asitleri bakımından zengin olan avokado,cildinizi pürüzsüz ve yumuşak yapar.Kuru zayıf tırnaklara sahipseniz avokado tüketin. Avokado tüketimi tırnaklarınızı güçlendirir.



Avokado cilt problemlerine iyi gelir


Yağda çözünen vitaminler ve tekli doymamış yağlar bakımından zengin olan avokado her derde devadır.Derin nemlendirici özellikleri sayesinde Avocado her cilt tipine fayda sağlar. Diyetteki besin seviyeleri cildimizin kalitesini ve sağlığını belirleyebilir.Cilt, saç ve tırnakların dokusu, gücü, rengi ve parlaklığı, genel sağlığın mükemmel bir göstergesi olabilir.Besin seviyeleri cildimizin kalitesini ve sağlığını belirleyebilir. Sağlıklı yağ kaynaklarını dengeli bir diyete dahil etmek bir çok fayda sağlar. Avokadoyu hem diyetinize hemde cilt bakımı rutininize dahil edin.Avokado yağlarının ve özlerinin topikal olarak uygulanması, kollajen sentezini artırabilir, cilt iltihabını azaltabilir, yara iyileşmesine yardımcı olabilir ve cilt bariyerini iyileştirebilir. Avokado'da bulunan sağlıklı yağ asitleri, vitaminler ve antioksidanlar, yüz maskeleri için mükemmel bir temel oluşturur. Cildinizi nemlendirmeye ve canlandırmaya yardımcı olur.Vitamin bakımından zengin avokado yağı, cildi dolgunlaştırmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur, bu da zamanla kırışıklıkları azaltabilir.


Avokado, cildinizi sıkılaştırmaya yardımcı olan tiamin, riboflavin, niasin ve folat gibi bileşenlerle yüklüdür. Ayrıca cildinizi serbest radikallerin neden olduğu zararlardan korurlar. Yumurta beyazı cilt için inanılmaz yararları ile bilinir - pürüzlü cildi yumuşatır, genişlemiş gözenekleri küçültür ve yağ salgısını kontrol eder. Bu ikisini birleştirmek cildinizde harikalar yaratır. Yağlı cilde özellikle sahip olanlar bu ikiliyi ciltlerine uygulayabilir. Karma cilde sahip olanlar ; püre haline getirilmiş avokadonun üzerine hindistan cevizi yağı ilave edin ve bunu cildinize uygulayın. Avokado ve zeytin yağı maskesi tüm cilt tipleri için uygundur. Zeytinyağındaki hem de avokadodaki yağlar cildinize nemi tutar, böylece sarkmaları ve kırışıklıkları önler. Kuru cildiniz varsa, püre haline getirilmiş avokadoya süt ilave edin ve karışımı cildinize uygulayın.Süt, kuru cilt nedeniyle oluşan tahrişi iyileştirir.Tercihen, olgun ve yumuşak bir avokado kullanın, çünkü olgunlaşmamış bir avokado topaklarını ezmek zordur. Aynı zamanda yüzünüze kolayca yayılmaz.
 
Geri
Üst