Aynı evde yaşayan kişilerde hepatit c var ise bulaşır mı?

CaRiZmA

Vip Melek
Üye
Aynı evde yaşayan kişilerde hepatit c var ise bulaşır mı?
hepatit c bulaşıcımıdır hepatit c bulaşırmı bulaşıcımı öpüşmeyle bulaşırmı bulaşıcı mıdır
AYNI EVDE YAŞAYAN KİŞİLERDE HEPATİT C VAR İSE BULAŞIR MI?

Bu çok sık görülen bir durum değildir. ancak aynı kaşık, çatal ve bardağı paylaşmak bulaşma açısından riski son derece artırır. Önemli olan bu saydığımız eşyaları paylaşmamaktır. Bunların dışında aynı evde yaşamak bulaşma açısından yüksek risk taşımaz.

hepatit.org
 
yaklaşık 15 yıldır hepatit c hastasıyım. eşimden boşandım ve 2 çocuk babasıyım.
çok şükür ki, bugüne kadar kimseye bulaştırmadım. korunmadan seks yaptığım bekarlık zamanlarımda başkalarında ve eşimde ve çocuklarımda hastalığa rastlanmadı. farklı zamanlarda yapılan testlerde ortaya çıktı.
çatal bıçak korumasını kendi tecrübemle saçma buluyorum. ama her durumda geçerli olmayabilir. hastalık akut döneminde bulaşıcı olabiliyor. yani çatalı bıçağı ayırın da demem, tersini de.
benim bildiğim şudur: HCV kana kan teması ile bulaşır. ortak iğne, ortak tıbbi malzeme (mesela dişçi aparatları), ortak jilet tehlikelidir. ancak, doktorumdan (ismail balık, allah razı olsun kendisinden) öğrenebildiğim kadarıyla virüsün dışarıdaki ömrü 4 dakika.
Yani damar dışına çıkınca bir süre sonra ölüyor. dolayısıyla ortak jilet bile peşpeşe kullanılmadığında tehlikeli değil. elbet bunlar asla bilimsel olmayan, ampirik ve yanlış olabilecek düşünceler.
lütfen asla tam olarak güvenmeyin. sert seksten, bıçaklardan ve kandan uzak durun.
ve hcvlilere hivli muamelesi yapmayın. hivlilere de kötü davranmayın. :))
 
Bulaşma şekli çok basitmiş gibi anlatılmış, hepatit C bu kadar kolay bulaşan bir hastalık değil. Ben tecrübelerimi ve tedavi sürecimi Motivolog.com a yazmıştım buradan da okuyabilirsiniz. Herkese geçmiş olsun.
 
Geri
Üst