Ayrıntılı Ultrasonografide Üst Tarama

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Ayrıntılı Ultrasonografide Üst Tarama
beyinciğin normalden küçük olması beyinciğin küçük olması
Ayrıntılı ultrasonografi her ultrasonografi incelemesinde olduğu gibi bebeğin rahim içindeki duruşu, amniyos sıvısı miktarının değerlendirilmesi, plasentanın yerinin ve özelliklerinin değerlendirilmesi ve bebeğin bedensel gelişimini değerlendiren ölçümlerin alınmasıyla başlar.

Daha sonra genellikle takip edilen sıraya göre baş ve yüz bölgesi, boyun bölgesi, kollar ve bacaklar, omurga kanalı, göğüs kafesi içindeki yapılar, karın içindeki yapılar ve genital bölge ayrıntılı olarak değerlendirilir. Değerlendirmede her bölge hem uzunlamasına hem de yatay kesitlerde taranır. İnceleme 15-30 dakika arası sürer.

Baş ve yüz bölgesinin incelenmesi:

Başın iki temel ölçümü olan baş yatay çapı ve baş çevresi (BPD ve HC) alındıktan sonra öncelikle kafatası kemiklerinin bütünlüğü ve BPD kesitindeki doğal oval şekli görüntülendikten sonra kafa içi yapılar görüntülenir. Normal kafa içi yapıların orta hatta birbirleriyle olan ilişkileri, beyin omurilik sıvısı üreten yapıların ve sıvıyı ileten kanalların özellikleri incelenir.

Daha sonra kafa içindeki yapılar insanda dengenin korunmasından sorumlu beyincik adı verilen organ seviyesine inerek incelenir. Burada beyincik dokusunun normal yapısal özellikleri incelendikten sonra beyinciğin hemen arkasında yeralan arka çukur adlı bölge gözden geçirilir. Buranın normal genişlikte olup olmadığı not edilir. Bu kesitte ense pilisi kalınlığı ölçümü de yapılır. Arka çukur adlı bölgenin normal izlenmesi, beyincik dokusunun yapısının normal bulunması, nöral tüp defekti adı verilen doğumsal kusurun olmadığını %90-95 doğrulukla gösterir.
 
Geri
Üst