AYSEN ABLANIN FRANSA MUTFAĞINDAN SEÇMELERİ

  • Konbuyu başlatan Ayse.Feyza
A

aysen*

Aktif Üye
Üye
frombuazli-jpg.14661 AYSEN ABLANIN FRANSA MUTFAĞINDAN SEÇMELERİ Melekler Mekanı Forum
hamuru-jpg.14662 AYSEN ABLANIN FRANSA MUTFAĞINDAN SEÇMELERİ Melekler Mekanı Forum



beignet fourré( turkceye ceviremedim kisaca tatli pogaca diyelim kendisine)

malzemeler
500gr un
25 gram yas maya veya kucuk paket toz maya
90gr tereyaki(oda isisinda yumusamis veye yakmadan eritilmis)
75 gr toz seker
bi cimdik tuz
2 tum yumurta bir tanede sadece sarisi
1 su bardagi sut
tum malzelerimiz onceden dolaptan cikarilip oda isisina gelecek,
iki kasik ilik sutun icine biraz seker ve mayayi koyup bir kenara aliyoruz.o dinlenirken kabimiza unu,ermis yagimizi,seker tuz,teker teker yedirerek yumurtalarimizi ekliyoruz .tum malzemelerimi harmanladiktan sonra azar azar sutumuzu ekliyerek hamurumuzu yoguruyoruz ve sutte erittigimiz mayamizida ekleyerek yogurmaya devam ediyoruz.
iyice yogurdugumuz hamurumuzu hacminin iki kati olana kadar dinlenmeye birakiyoruz.
mayalana hamurumuzu yarim samtim kalinliginda aciyoruz.
genis agizli bir bardak yardimiyla kesiyruz .dairelerimizin ortasina istedigimiz marmelat,recel veya nutella koyuyoruz ve uzerine ikinci daireyi kapatip hafifce kenarlardan bastirarak birlestiriyoruz.bir bezin uzerine aldigimiz bezelerimizi tekrardan 30 dakka kadar dinlenmeye aliyoruz hamur olmak varmis amma cok dinlendi:huhe:simdiiiii
bol yagda orta isida kizarttigimiz hamurlarimizi delikli kevgir yardimiyla cikariyoruz,ilidiktan sonra uzerine pudra sekeri serpiyoruz (sekere tarcinda karistirilabilir) afiyet olsuuun surculisan ettikse affola
 

Ekli dosyalar

Asena_Sule

Asena_Sule

Daimi Üye
Üye
hımmmm nefis görünüyor denenemek laızm ama kilso az olanalra şu kilolarımdan kurtuluyum öylee anceee hahahah bana pasta masta haram şimdi
 
A

aysen*

Aktif Üye
Üye
ekmek-1-jpg.14700 AYSEN ABLANIN FRANSA MUTFAĞINDAN SEÇMELERİ Melekler Mekanı Forum
ekmek-4-jpg.14701 AYSEN ABLANIN FRANSA MUTFAĞINDAN SEÇMELERİ Melekler Mekanı Forum
ekmek-5-jpg.14702 AYSEN ABLANIN FRANSA MUTFAĞINDAN SEÇMELERİ Melekler Mekanı Forum
ekmek-7-jpg.14703 AYSEN ABLANIN FRANSA MUTFAĞINDAN SEÇMELERİ Melekler Mekanı Forum
ekmek8-jpg.14705 AYSEN ABLANIN FRANSA MUTFAĞINDAN SEÇMELERİ Melekler Mekanı Forum


sevgili melekler bugun size bayat ekmeklerimizi degerlendirecegimiz bir tarif vericem,hadi buyrun



malzemelerimiz:
250 gr bayat ekmek
yarim bardak sut
150 gr seker
60 gram toz cuklata nesquick tarzi
yarim cay pardagi portakal suyu(damla seklinde satilan aromalardan varsa uc dort damla)


120gram (yarim bardaktan az fazla sivi cig krema)
3 yumurta
100 gram meyve sekeri(portakal sekerlemesi olurdsa daha uyumlu) veya damla cukolata veya kuru uzum kafaniza gore takilin maksat evde olani degerlendirmek degilmi

sicak sutle ekmegi eziyoruz mikserle iyice homojen haline getiriyoruz
ilk etapta blendirda kullanilabilir
daha sonra diger malzemelerimizide koyum bir guzel cirpiyoruz ,yagladigimiz tepsiye bosaltmadan hemen oncede meyva veya cukolatamizi koyup karirtiriyoruz
190 derecede 40 dk pisiriyoruz mumkunse pervazneli ayara alin
cikarttigimizda firinin izgara teli uzeine alirsak altinin telememesi icin iyi olur afiyet olsun
 
A

aysen*

Aktif Üye
Üye
Feblayt' Alıntı:
Hayırlı olsun aysen abla yeni tarifleri beliyoruz şöyle milfoy tatlısı fulan frambuazli tart pain chocola bak bekliyorum ver tarifleri
feb pain au chocolat yazicam da cok yagli uyariyim
 
A

aysen*

Aktif Üye
Üye
firinda-meyve-salatasi-jpg.14849 AYSEN ABLANIN FRANSA MUTFAĞINDAN SEÇMELERİ Melekler Mekanı Forum
gratin-de-fruits-jpg.14850 AYSEN ABLANIN FRANSA MUTFAĞINDAN SEÇMELERİ Melekler Mekanı Forum


firinda meyve salatasi:
mevsim meyveleri
iki yumurta sarisi
iki kasik un
1 paket vanilya
100 gram toz seker
yarim litre sut
1 kasik tere yagi
yag ve un kavrulur ,sut ve seker ilave edil dikten sonra nisasta ilave edilir.vanilyasi konur.
muhalebi kivamina gelince yumurta sarilari konup hizlica karistirilir.ceylan gozu tabir edilen bir kac puflama da altikapatilir .ocaktan inince koyuyor bazilari ancak saglik acisindan bana dogru gelmiyor .
evet hazirlanan muhallebiyi bir kenara aliyoruz.
firina dayanikli kaba diledigimiz birbirine uyumlu meyvayi kup kup dogruyoruz.porsiyonluk yapacak sak kucuk kapalara paylastiriyoruz.uzerinede muhallbisini dokup 190 derecede uzeri karamel rengini alana kadar firinliyoruz.hazir pastaci kamasinida kullanabilirsiniz hic ugrasamam derseniz ......
 
Feblayt

Feblayt

Aktif Üye
Üye
Cok
aysen*' Alıntı:
Ekli dosyayı görüntüle 14700 Ekli dosyayı görüntüle 14701 Ekli dosyayı görüntüle 14702 Ekli dosyayı görüntüle 14703 Ekli dosyayı görüntüle 14705

sevgili melekler bugun size bayat ekmeklerimizi degerlendirecegimiz bir tarif vericem,hadi buyrun



malzemelerimiz:
250 gr bayat ekmek
yarim bardak sut
150 gr seker
60 gram toz cuklata nesquick tarzi
yarim cay pardagi portakal suyu(damla seklinde satilan aromalardan varsa uc dort damla)


120gram (yarim bardaktan az fazla sivi cig krema)
3 yumurta
100 gram meyve sekeri(portakal sekerlemesi olurdsa daha uyumlu) veya damla cukolata veya kuru uzum kafaniza gore takilin maksat evde olani degerlendirmek degilmi

sicak sutle ekmegi eziyoruz mikserle iyice homojen haline getiriyoruz
ilk etapta blendirda kullanilabilir
daha sonra diger malzemelerimizide koyum bir guzel cirpiyoruz ,yagladigimiz tepsiye bosaltmadan hemen oncede meyva veya cukolatamizi koyup karirtiriyoruz
190 derecede 40 dk pisiriyoruz mumkunse pervazneli ayara alin
cikarttigimizda firinin izgara teli uzeine alirsak altinin telememesi icin iyi olur afiyet olsun
iyi bende ekmek böreği yapıyorum bayat ekmekten Buda iyiymis tatlı hemde basit
 
Feblayt

Feblayt

Aktif Üye
Üye
Za
aysen*' Alıntı:
feb pain au chocolat yazicam da cok yagli uyariyim
ten Fransızlar neyi yağsız yapıyor ki bende bizi bilirdim adamlar balığı bile tereyağında önce muhurluyor sonra sosluyor valla yani ilk senemde bosa 15 kilo alıp kolesterolü yükseltmedim hahaha
 
Üst