AYSEN ABLANIN FRANSA MUTFAĞINDAN SEÇMELERİ

cok iddali oldu ya bildigimuc bes sey iste.haaa kiz ayse bende kendimi uyanik sanirdim topigi sana actirinca puani sen kaptin dimi:huhe:zaten sadmin bana gucendi,puani gorunce mahcup oldum.:utan:
neyse 3 yada 5 ne farekeder ki olsun hahaha
kız ne uyanıklığı ne saflığı alakası yok okuma ve yazma olduktan sonra gerisine bakma:utan:
ne puanı abla benim haberim yok benim puanım 28 ama bilemem verende saolsun vermeyende :utan:
değilmi sadmin baba hahaha
sana neden gücendi sadmin bey:utan:
 
sulem cok hasta oldum grip sirasi bende sanirim .insallah yakinda ,cunku ben deneyip beyenirsem size anlatmayi istiyorum.
 
arkadaslar ,bugun sizlerle paylasacagim kek tam bir enerji deposu,yaptim cocuklar bayildi ,umarim begenirsiniz​


malzemelerimiz
250 gr bal
100 gr eritilmis tereyagi veya margarin
100 ml (yarim subardagi)sut
2yumurta
birer tatli kasigi toz cencefil,tarcin,karanfil,muskat rendesi,anason tozu
100 gr toz seker (esmer sekerde kullanabilirsiniz)istege gore seker miktarini azaltabilirsiniz
istege gore findik ,ceviz ,badem veya ortaya karisik istediginiz kuruyemis
bir paket vanilya ,bir paket kabartma tozu

bali sicak sutun icinde eritiyoruz,ayri bir kapta yumurta ve sekeri cirpiyoruz.daha sonra azar azrar balli sutu ,erimis yagi karistirip unumuzu ekliyoruz ,vakabartma tozumuzu ,baharatlarimizi da katip cirpiyoruz,enson vanilya ve kuru yemislerimizide koyup bi tur daha karistiriyoruz.un miktari sivilarin aldigi kadar,sevmedigimiz baharatlari cikarabiliriz ancak bu kekin olmassa olmazi tarcin.yaglayip un serpeledigimiz dikdort gen tepsimize doktugumuz keki 170 (6)derecede yaklasik 30,35 dk psiriyoruz,tepside soguttuktan sonra cikardigimiz afiyetle yiyoruz.fransizlar enaz birgun sonra yerler tam kivamini bulmasi icin,bir hafta bile tazeligini koruyabilir.bizim evde tepsiden cikar cikmaz yenir ve ogun biter.tam tadini bulamadik demekki:puhas:
 
Son düzenleme:
arkadaslar ,bugun sizlerle paylasacagim kek tam bir enerji deposu,yaptim cocuklar bayildi ,umarim begenirsiniz​


malzemelerimiz
250 gr bal
100 gr eritilmis tereyagi veya margarin
100 ml (yarim subardagi)sut
2yumurta
birer tatli kasigi toz cencefil,tarcin,karanfil,muskat rendesi,anason tozu
100 gr toz seker (esmer sekerde kullanabilirsiniz)istege gore seker miktarini azaltabilirsiniz
istege gore findik ,ceviz ,badem veya ortaya karisik istediginiz kuruyemis
bir paket vanilya ,bir paket kabartma tozu

bali sicak sutun icinde eritiyoruz,ayri bir kapta yumurta ve sekeri cirpiyoruz.daha sonra azar azrar balli sutu ,erimis yagi karistirip unumuzu ekliyoruz ,vakabartma tozumuzu ,baharatlarimizi da katip cirpiyoruz,enson vanilya ve kuru yemislerimizide koyup bi tur daha karistiriyoruz.un miktari sivilarin aldigi kadar,sevmedigimiz baharatlari cikarabiliriz ancak bu kekin olmassa olmazi tarcin.yaglayip un serpeledigimiz dikdort gen tepsimize doktugumuz keki 170 (6)derecede yaklasik 30,35 dk psiriyoruz,tepside soguttuktan sonra cikardigimiz afiyetle yiyoruz.fransizlar enaz birgun sonra yerler tam kivamini bulmasi icin,bir hafta bile tazeligini koruyabilir.bizim evde tepsiden cikar cikmaz yenir ve ogun biter.tam tadini bulamadik demekki:puhas:
cikmiyo bu foto uffffffffffffffffffff.bana guvenmiyomusunz lo guzel diyom kanitmi istiyorsuuz :puhas:
 
Hayırlı olsun aysen abla yeni tarifleri beliyoruz şöyle milfoy tatlısı fulan frambuazli tart pain chocola bak bekliyorum ver tarifleri
 
Geri
Üst