Ayvadana otu çayı faydaları zararları bilen var mı ?

E

erikkse

Forum Okuru
Ayvadana otu çayı faydaları zararları bilen var mı ?
Ayvadana otu çayı yapanlar var mı kızlar gaz için özellikle bunun tüketiminin iyi olduğunu söylüyorlar acaba içinizde ayvadana otu çayı tüketen var mı var ise nereden alıyorsunuz kilosu ne kadar kaç para yani onun haricinde iyi şekilde tam etkileri için nasıl demlemem gerekiyor kaç bardak tüketeceğim en önemlisi tavsiye ediyor musunuz aranızda kullanan var ise bana yardımcı olabilirse sevinirim tşk

ayvadana otu faydalari.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
AYVADANA OTU ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR ?

Ayvadana otunun sağlık açısından en ama en önemli faydası şudur; Gaz sancısı çekenlerin bu büyük sıkıntılarını atmak üzere genelde tüketiliyorlar. En bilindik çaylardan ama tabiki bilene. Bağırsak ile ilgili sıkıntıları olanların bunu her halukarda tüketmeleri tavsiye oluyor.

Ayvadana Otunun Başka İsimleri Var : Özellikle halk arasında aktarlarda misk otu ya da pelin otu olarak ta bilinmektedir. Çok güzel bir kokusu ve kesinlikle ağızda kötü tad bırakmayan bir lezzeti vardır. Şimdi gelelim bunu nasıl hazırlayacağınıza.

AYVADANA OTU ÇAYI NASIL HAZIRLANIR İŞTE MALZEMELERİMİZ:

Bu arada sorunuzun hemen üzerinde görsel olarak ekledik hani olaki alırsanız bu bitkiyi alacaksınız lütfen başka bitki almayınız.

1. Bir tutam yani yemek kaşığı kadar ayvadana otunun kurusunu alıyorsunuz.
2. Kaynamış ve bardağa yeni dökülmüş olan suyun üzerine atıyorsunuz
3. 5 Dakika kadar bekledikten sonra tüketmeye başlıyorsunuz. Demleme süresini dilerseniz 7-8 dakika yapabilirsiniz rengini verecektir zaten.


GAZ GİDEREN BİTKİ AYVADANA OTUNU HAZIRLARKEN;
Genelde bu bitkiyi kaynamakta olan demliğe ya da kaba atarak tarihi bir hata yapıyorsunuz bunu kesinlikle ama kesinlikle yapmayın. Kaynamış ve bir kaba boşaltılmış ya da bardağa boşaltılmış olan suyun üzerine atıp 5-10 dakika demleyerek dilerseniz soğutarak diler iseniz hemen sıcak çay gibi tüketebilirsiniz.

AYVADANA MİSK PELİN OTUNUN FAYDALARI NELERDİR ?


1- Soğuk algınlığı ile başı belada olan kadınlarımız boğaz ağrınızı azaltacağına emin olabilirsiniz

2- Tansiyon ile başı belada olan kişiler bu çayı tüketerek kan basınçlarınızın düşürülmesinde inanılmaz etkilerini göreceksiniz

3- Kadınlarımız için olmayan ve bi türlü gelmeyen Regl dönemleri için bu çay kullanıldığında adetlerinin döngüleri sürekli bir birini tutmayan kadınlarımızda kızlarımızda düzenleme görevi görecektir.

4- En önemli kullanım alanı karın ağrıları ve geçmeyen gaz sancılarının atımında son derece etkilidir kullanabilirsini.z. Ayrıca bağırsaklardaki kanamalar ve her türlü hazımsızlık için bire birdir.

5- Ağrı kesici özelliğinin yanı sıra varisler için de damarları genişlettiğinden dolayı son derece etkilidir.

ÖNEMLİ NOT: Ayvadana çayı bitkisinden hazırlanacak olan bu çayın HAMİLELERDE VE ÇOCUKLARDA kullanılması tavsiye edilmeyecektir.
 
Bizlerin bu konusuna Facebook'tan yorum yazarak katılan Sevgili Cüneyt Bey aynı zamanda migren hastalığı içinde birebir olduğunu kullanılması gerektiğini ilettiler kendilerine teşekkür ediyoruz. BURADA
 
Geri
Üst