Babalar kızlarının ilk aşkıdır.

Melis ank

Aktif Üye
Üye
Babalar kızlarının ilk aşkıdır.
Ebeveynler, bir çocuğun hayatında önemli bir rol oynamaktadır. Günümüz dünyasında genel spekülasyon, erkeklerin annelerine çok yakın olduğu kızların ise babalarına çok yakın olmasıdır.Son zamanlarda yapılan araştırmalar, babaları ile büyük bir bağ kuran kızların babanın sevgisinden mahrum bırakılan kızlardan duygusal ve fiziksel olarak daha sağlıklı olduklarını ortaya koydu. Baba kızının hayatını büyük ölçüde etkileyebileceğinden, bir kızla bir baba arasındaki sağlıklı bir ilişkinin inanılmaz sonuçlar doğurabileceğini inkar etmek mümkün değildir.

baba ve kızı.jpg





Tipik olarak, babanın kızının hayatındaki yeri, güvenlik ve koruma faktörü ötesinde bir şeydir. Unutmayın, baba, kızının hayatındaki ilk erkektir. Hayatının ilk yıllarında, babasının kendisine nasıl davrandığına dayanarak erkekler hakkında kalıplaşmış bir görüntü geliştirmeye eğilim gösterir. Bir bakıma, bir baba kızının toplumdaki diğer insanlara nasıl bakacağını belirlemekte büyük rol oynamaktadır.

Genellikle baba kızına bir prenses gibi davranır.. Yıllar geçtikten sonra kendisini bir prenses olarak algılar ve bu şekilde yaşama ve harekete geçmeye başlar. Babası tarafından teşvik edilen benlik imgesi yüzünden, güzel ve akıllı büyümek zorunda kalacaktır. Unutmayın, bir baba ailenin direğidir..

Kızların, babalarına ihtiyacı var! Bir kızla babası arasında başkalarından çok farklı olan özel bir bağ vardır. Hayatının en önemli erkek figürüdür. Pozitif bir baba-kız ilişkisi, genç bir kızın yaşamı üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir ve hatta güçlü ve kendine güvenen bir kadına dönüşüp dönüşmediğini belirleyebilir.Bir babanın kızının hayatında etkisi, kendine güvenini, kendine has imajını, insanların güvenini ve düşüncelerini şekillendirir.
 
Benim babam da benim ilk aşkımdı. Küçükken annemden çok babama yakındım.Genç kız olunca babaya mesafe oldu. Daha utangaç ve çekingen oldum. Şu hayattaki tüm başarılarımın kaynağı babam ve annemdir. Onlardan aldığım terbiye ve tavsiyeler sayesinde hayatta her türlü olumsuzluğa karşı dimdik durabildim..Canım babam benim koca çnar ağacım.Altında gölgelendiğim kendimi güvende hissettiğim.. Allah babalarımızı başımızdan eksik etmesin.Vefat edenlerin mekanı da cennet olsun.
 
Geri
Üst