Bacaklardaki Örümcek damara ne iyi gelir ?

Uzman SühaN

Administrator
Bacaklardaki Örümcek damara ne iyi gelir ?
Örümcek damar, bacak yüzeyinde veya yüzde görülebilen küçük, hasarlı damarlardır. Varisli damarları olan çoğu kişi bacaklarda ağrı veya kramp olarak tanımlanan ağrıdan şikayet eder. Diğer yaygın semptomlar, yorgunluk, huzursuzluk, yanma, zonklama, karıncalanma veya bacaklardaki ağırlıkları içerir. Genellikle bazı insanlar kozmetik nedenlerden dolayı onları tedavi etmek isteyebilir. Örümcek damarları kırmızı, mor ve mavi renktedir. Varisli damarlar ve örümcek damarlar kadınlarda erkeklerden daha sık gelişir. Yaşla birlikte sıklıkta artar. Bir dizi tedavi, örümcek damarlarını çıkarabilir veya görünümlerini azaltabilir. Makalemizin devamında bacaklarda örümcek damar neden olur , nasıl tedavi edilir ? Gibi soruların yanıtlarına ayrıntıları ile değineceğiz. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..





bacaklarda örümcek damar neden olur.jpg





Örümcek damar neden olur ? Örümcek damarların gelişiminde bulunacak bir çok faktör vardır. Uzun süreli ayakta durma, hormonal sebepler, Otoimmün hastalıklar , Obezite, hızlı kilo alma , Bazı kimyasallara maruz kalma , Gebelik, genetik yatkınlık örümcek damar gelişiminin nedenleridir.Genellikle mavi, kırmızı veya mor renktedirler. Rahatsızlık vermelerine rağmen, çoğu zaman ağrısızdırlar. Yüzde örümcek damar geliştiğinde kozmetik açıdan kaygı yaşayabilirsiniz. Ancak günümüz teknolojisi ile yüzde örümcek damar tedavisi çok başarılı . Örümcek damarları isimlerini renklerin şeklinden alır. Bazı örümcek damarları vakaları oldukça küçük olabilir. Diğerleri daha belirgindir.




bacaklarda örümcek damar nasıl geçer.jpg






Örümcek damar neden olur ? Kırmızı veya mavimsi-mor kan damarları, genellikle bacaklarda veya uylukta, bazen de yüzde, kollarda veya ellerde görülür. Örümcek damarlarının nedenleri tam olarak anlaşılmadığından, her zaman önlenemezler. Sağlıklı bir kiloyu korumak ve fiziksel olarak formda kalmak yardımcı olabilir.. Bacaklarda örümcek damarlar bazen kendini ağrıyla gösterebilir.Örümcek damarlarınız varsa, uzun süre ayakta durmayın , bacaklarınızı dinlendirin. Varis ve örümcek damarları hasar görmüş damarlardır. Bazı insanlar da bu damarları geliştirme riski daha yüksektir. Yani Ailenizde örümcek damar problemi olan varsa sizde risk altındasınız.Tedavi seçenekleri kişisel bakımdan küçük cerrahiye kadar uzanır. Bacaklarda kılcal damar neden olur , bacaktaki mor damarlar nasıl geçer ? Şimdi sizlere bu sorularla ilgili bilgiler vereceğiz.






yüzde örümcek damar tedavisi.jpg




Örümcek damar nasıl geçer ? Örümcek damarlarında en yaygın kullanılan iki kozmetik tedavi, skleroterapi ve lazer tedavisidir. Skleroterapi , etkilenen bölgeye doğrudan enjekte edilen ve damarların çökmesine neden olan bir çözelti içerir. Alan birkaç gün boyunca hassas olabilir ve çürük olabilir, ancak çürük birkaç hafta içinde kaybolmalıdır. Skleroterapi çoklu tedavi gerektirebilir. Enjeksiyonlar biraz ağrılı olabilir.Dermatologlar örümcek damarlarını ve küçük varisli damarları tedavi etmek için lazer kullanırlar. Lazer tedavisi sırasında, dermatologunuz lazer ışığını vene yönlendirir. Örümcek damarlarınız için kozmetik tedaviye karar verirseniz, % 50 ila % 90 iyileşme bekleyebilirsiniz. İstediğiniz sonucu elde etmek için birkaç tedavi seansına ihtiyacınız olabilir. Öz Bakım: Dermatologunuz dolaşımınızı iyileştirmek için size ipuçları verebilir. Bu ipuçları şunları içerir:





Egzersiz

Bacakları yüksek tutmak

Her 30 dakikada bir kalkıp dolaşın

Uzun süre ayakta duruyorsanız Her 30 dakikada bir mola verin

Sıcak banyolarda uzun süre beklemekten kaçının



Hamilelik varisli damarlara neden olur. Hamilelik sırasında varisli damarlar geliştirip geliştirmeyeceğinizi belirleyen birçok faktör var. Birçoğunun tıbbi geçmişiniz, genetik kompozisyonunuz ve kilonuzla ilgisi var. Sıkı kıyafetler giymek varisli damar gelişimine neden olabilir. Giydiğiniz kıyafetlerin dar olmamasına özen gösterin. Soğuk duşlar, varisli damarlardan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Çok sıcak suyla duş almaktan kaçının . Soğuk suyla duş almak sizi rahatlatır örümcek damar gelişimini önleyebilir, gelişim varsa ağrınızı azaltır. Uzun süre ayakta durmak, altta yatan semptomları arttırmaktan başka bir şey yapmaz. Bu nednele kısa molalar verin. Yoga varisleri tedavi edebilir. Yoganın rahatlatıcı ve gevşetici özelliği vardır. Örümcek damarlardan müzdaripseniz mutlaka yogada yapın..



Bacaklarda örümcek damarlar nasıl geçer ? Elma sirkesi çeşitli sağlık problemlerini tedavi etmek için en çok kullanılan mutfak malzemelerinden biridir. Ayrıca örümcek damarlarının tedavisinde de etkili olduğu bulunmuştur. Elma sirkesi, çoğunuz zaten bildiğiniz gibi, doğada asidiktir. Bu nedenle, varis tedavisi için cilde doğrudan uygulamadan önce küçük bir test yapmanız önerilir. Hassas cildiniz varsa, bu sıvının kullanımı nedeniyle kızarıklık olabileceği için test yapınız. Bu tedaviden daha iyi faydalar elde etmek istiyorsanız, işlemden sonra ayaklarınızı yükseğe kaldırınız.Bu yöntemlerden başka, örümcek damarlarını tedavi etmek için elma sirkesi kullanmanın başka birkaç yolunu deneyebilirsiniz.




Aloe Vera, havuç ve elma sirkesi kullanarak ev yapımı bir krem hazırlayın ve onu örümcek damarlarına uygulayın. Karışımla birkaç dakika masaj yapın ve yarım saat bırakın. Daha sonra ılık suyla yıkayın. Enflamasyonu azaltmak için, elma sirkesi tüketmeniz gerekmez. Yapmanız gereken tek şey, bu sirke ile temiz bir bez ya da havluyı nemlendirmek ve varisli damarlarınızın üzerine koymak. Birkaç dakika boyunca bezi orada bırakın. Varisli damarlar cilt yüzeyine yakın anormal derecede büyük damarlarla, karakterize edilen oldukça yaygın bir problemdir. Genetik obezite, doğum kontrol hapları, kabızlık ve hamilelik, ergenlik döneminde vücuttaki hormonal değişiklikler ve menopoz. Tüm bunlar örümcek damar geliştirmenize neden olabilir. Elma sirkesi varisli damarlar için çok etkili bir tedavi yöntemidir.




Örümcek damar tedavisinde tedavisinde kan dolaşımının arttırılması esastır. Cilde zeytinyağı ile masaj yapmak dolaşımın artmasına, ağrı ve iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olabilir. Eşit miktarda zeytinyağı ve E vitamini yağını karıştırın ve hafifçe ısıtın. Damarlara birkaç dakika ılık yağ uygulayın. Bunu bir ila iki ay boyunca günde iki kez yapın. Sarımsak, enflamasyonu ve varisli damarların semptomlarını azaltmak için mükemmeldir. Ayrıca, kan damarlarındaki zararlı toksinlerin parçalanmasına ve kan dolaşımının iyileştirilmesine yardımcı olur. 6 diş sarımsağı soyun ve bir kapa alın zeytin yağını üzerine döküp ağzını kapatın. Bir gün dinlendirdikten sonra bu karışımı bacakalrınıza sürün.




Maydanoz, C vitamini bakımından zengindir. Güçlü bir antioksidandır ve kollajen üretimini teşvik eder. Aynı zamanda hücre onarımı ve çoğaltılmasına yardımcı olur. Maydanoz, kılcal damarların güçlendirilmesinde anahtar rol oynayan rutin içerir ve bu nedenle varis damarlarının semptomlarının azaltılmasında yararlıdır. Bir bardak suyu kaynatın ve içine bir tutam maydanoz ilave edin. Kaynadıktan sonra soğutun içine bir miktar zeytin yağı ekleyin. Daha sonra bu karışımı pamuk yardımıyla etkilenen alana sürün. Venöz hastalıklar üzerinde mucizeler yaratabilen çeşitli doğal ürünler ve ev ilaçları hakkında yazılmış sayısız makale bulunmaktadır. Elma sirkesi, en etkili olanıdır. Elma sirkesi topikal olarak uygulandığında varislerin tonlanmasına yardımcı olur.



Örümcek damarları erkekleri hem de kadınları etkileyen bir durumdur.bunlar genellikle aşağıdaki nedenlerden birinden oluşur: kalıtım, uzun süre ayakta durma, fazla kilolu olma, doğum kontrol hapları, hamilelik sırasında hormonal değişiklikler ve kabızlık.Bacaklarda ağrı, yorgunluk, huzursuzluk ve yanma, karıncalanma, zonklama veya ağır hislere neden olabilirler. Ayrıca görünüm açısından da rahatsızlık verir. Varis tedavisi için tıbbi ve cerrahi tedaviler mevcuttur . Ek olarak, görünüşlerini ve rahatsızlıklarını azaltmak için kullanılabilecek bazı ev ilaçları var , elma sirkesi mesela. Elma sirkesi cilde doğrudan uygulandığı gibi bir bardak suya iki çay kaşığı elma sirkesi ekleyerek tüketilebilir. Zeytin yağı ,Variköz venler bulunan bölgelerde kan dolaşımını arttırmaya ve iltihabı ve ağrısını azaltmaya yardımcı olabilir. Sarımsak, vücudunuzun toksinlerin parçalanmasına ve atılmasına yardımcı olabilir ve ayrıca varis damarlarından kaynaklanan iltihaplanmayı azaltır. Cadı ela, kan damarlarını güçlendirmeye yardımcı olarak variköz damar semptomlarını azaltır. Damarlardaki iltihaplanmayı sıkılaştırır, güçlendirir ve azaltır, ayrıca kan akışını iyileştirir. Ev ilaçları harika bir başlangıç olsa da, varisli damarları tamamen tedavi edemezler. Ancak bir nebzede olsa rahatlayabilir, görünümlerini azaltabilirsiniz. Sizler örümcek damarlar iiçin ne gibi tedaviler , ev ilaçalrı uyguladınız ? Yorum bölümünden deneyimlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst