Bağışıklık sistemini güçlendirmek için bu besinleri tüketin !

Uzman SühaN

Administrator
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için bu besinleri tüketin !
bağışıklık , bağışıklık sistemi,bağışıklık sistemi nedir,bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir,bağışıklık sistemini güçlendiren besinler,


bağışıklık sistemi.jpg




Bağışıklık sisteminiz vücudunuzun enfeksiyon ve hastalıklara karşı savunmasıdır.Her vücudun onu mikroplardan koruyan yerleşik bir bağışıklık sistemi vardır. Vücudunuzu oluşturan hücreleri tanır ve yabancı olan herhangi bir şeyden kurtulmaya çalışır. Doğru çalıştığında bağışıklık sistemi, virüsler, bakteriler ve parazitler dahil olmak üzere çeşitli tehditleri tanımlar.Yetersiz miktarda makro besin alımı ve belirli mikro besinlerdeki eksiklikler nedeniyle yetersiz beslenme bağışıklık sistemini etkileyerek baskılamaktadır.Yeterli beslenme olmadan, bağışıklık sistemi etkili bir bağışıklık tepkisi oluşturmak için gereken bileşenlerden açıkça mahrum kalır. Araştırmalar çeşitli vitaminlerin, minerallerin ve eser elementlerin immün yetmezliğin korunmasındaki kritik rolünü doğrulamıştır. Yetersiz beslenme bağışlığın düşmesine neden olduğu gibi bir çok hastalığada davetiye çıkarır.





Bağışıklık sisteminizin % 80'inin bağırsaklarınızda bulunduğunu biliyor muydunuz? Bağırsaklarınızda hastalıklarla savaşmanıza ve besinleri emmenize yardımcı olan trilyonlarca faydalı bakteri vardır.Bağırsaklarınızdaki faydalı bakterileri beslemek için kefir yoğur gibi fermente gıdaları tüketin. A vitamini , bağışıklık hücrelerinin sağlıklı gelişimini düzenlemeye ve desteklemeye yardımcı olur .B vitaminleri , kepekli tahıllar, kabak, dolmalık biber, brokoli, lahana, domates, ton balığı, sarımsak, hindi ve somon gibi bütün yiyeceklerde bulunur. B vitaminleri, enerji üretimi için ve ayrıca sağlıklı bağışıklık fonksiyonu için hayati önem taşıyan stres toleransı ve esnekliği için gereklidir.C vitamini , sağlıklı diş etleri için önemlidir ve yaraların iyileşmesine yardımcı olur. C vitamini, beyaz kan hücrelerinin üretiminin arttırılmasına katkıda bulunur. Enfeksiyonlarla mücadelede anahtar hücrelerdir.Vücudunuz onu üretmediği veya saklamadığı için, günlük olarak C vitamini alımı, sürekli olarak sağlıklı olmak için çok önemlidir.E vitamini bir antioksidandır. E vitamininin özellikle bağışıklık sisteminin oksidatif stres ve kronik viral hastalık dönemlerinde saldırı altında olduğu durumlarda faydalıdır.Çinko bağışıklık sisteminin gelişmesine ve korunmasına yardımcı olur.




Stres, özellikle kronik stres, bağışıklık sisteminizin en kötü düşmanlarından biri olabilir. Mümkün olduğunda, stresin kaynağını ele alın.Yetersiz uyku alımı güneş ışığından mahrum kalmakta bağışıklık sistemini düşürebiliyor. Peki bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir ? Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler nelerdir ? Şimdi bu soruların yanıtını detayları ile yanıtlamaya başlayalım.. A vitamini vücutta güçlü bir antioksidan görevi gören yağda çözünen bir vitamindir. Görme, nörolojik fonksiyon, sağlıklı cilt ve daha fazlasını sürdürmede kritik bir rol oynar. Tüm antioksidanlar gibi, serbest radikal hasarları ile savaşarak iltihaplanmayı azaltmada rol oynar . Cildinizi sağlıklı ve temiz tutmada sadece rol oynamakla kalmaz, aynı zamanda hastalık önleme, bağışıklık ve hatta kemik sağlığında da kilit bir faktördür.Göz sağlığına yarar sağlar, bağışıklığı arttırır ve hücre büyümesini teşvik eder. En yaygın A vitamini tipi olan bitki besinlerinde koyu renkli pigmentler üreten bir karotenoid olan beta-karotendir. Beta-karoten bu parlak renkli yiyeceklerde bulunabilir: Kavun, greyfurt, havuç, kayısı,kabak,brokoli yeşil yapraklı sebzeler.




A vitamini Yararları


Göz Sağlığını Korur

Bağışıklık destekler

İltihabı hafifletir

Cildi Parlatır Tutar

Kanserle Mücadele Özellikleri İçerir

Kemik Sağlığını Artırır

Kolesterolü azaltır

Üreme ve Gelişme Yardımları

Doku Onarımını Teşvik Ediyor

İdrar Taşlarını Önler





C vitamini doku korunmasına ve yara iyileşmesini hızlandırmasına yardımcı olurken, göz ardı edilen bir güç, bağışıklık fonksiyonunu artırma üzerindeki etkisidir . C vitamininin bağışıklık sistemi üzerindeki geniş etkileri nedeniyle, bir eksiklik bizi enfeksiyonlara karşı savunmasız bırakabilir.C vitamininin yetersiz olmasının birçok nedeni vardır. Araştırmalar, C vitamininin vücudun her yerindeki dokunun büyümesi ve onarımı için gerekli olduğunu gösteriyor. C Vitamini, yaraların iyileşmesine ve sağlıklı kıkırdak, kemik, diş ve cilt bakımına yardımcı olur. Bir antioksidan olarak, C vitamini vücutta bazı kanserleri ve kalp hastalıklarını önlemeye veya geciktirmeye yardımcı olan ve sağlıklı yaşlanmayı teşvik eden serbest radikallerle savaşır. C vitamini ayrıca osteoartrit olanlarda kıkırdak kaybı ilerlemesini azalttığı görülmektedir. C vitamini kaynakları turunçgiller, domates, patates, çilek, yeşil ve kırmızı biber, brokoli, Brüksel lahanası ve kivi dir.Aslında, C vitamini eksikliği sizi hastalanmaya daha yatkın hale getirebilir.




B6 Vitamini , bağışıklık sistemindeki biyokimyasal reaksiyonların desteklenmesi için hayati öneme sahiptir. B6 Vitamini bakımından zengin besinler arasında somon ve ton balığı gibi tavuk ve soğuk su balıkları bulunur. B6 Vitamini ayrıca yeşil sebzelerde ve nohutta bulunur.E Vitamini , vücudun enfeksiyonla savaşmasına yardımcı olan güçlü bir antioksidandır. E vitamini yönünden zengin besinler arasında fındık, tohum ve ıspanak bulunur.Vitaminler ve takviyeler, diyetinizdeki boşlukları doldurmanıza yardımcı olabilirken, temel besin maddelerine yüklenmenin en iyi yolu, onları doğrudan yiyeceklerden elde etmektir.Çinko, insanlar dahil, neredeyse yaşam formları için temel bir besindir. Birçok enzimin bir bileşenidir ve aynı zamanda birçok transkripsiyon faktörü için yapısal iyondur.En bol miktarda bulunan çinko kaynakları istiridye, kabuklu deniz ürünleri ve kırmızı et, özellikle de karaciğerdir. Bitki bazlı en iyi çinko kaynakları yonca, buğday tohumu ve çeşitli tohumlardır. Bitkilerdeki özel çinko içeriği, topraktaki çinko miktarına büyük ölçüde bağlıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için çinko içeren besinler tüketin.Çinko tüketiminin diğer faydaları ise şunlardır.



Geliştirilmiş zihinsel işlev

Daha iyi hafıza

Daha güçlü bir bağışıklık sistemi nedeniyle daha az enfeksiyon

Soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlardan daha hızlı iyileşme

Daha fazla güç

Daha iyi uyku

Daha az duygusal problem

Daha iyi iştah

Daha iyi sindirim

Erkeklerde güçlü sperm akışı

Sağlıklı saç

Sağlıklı cilt






E Vitamini , hücrelerin serbest radikallerin neden olduğu zararlara karşı korunmasına yardımcı olan güçlü bir antioksidan görevi de gören önemli bir vitamindir . E vitamini normal üreme, kas gelişimi, kırmızı kan hücrelerinin oluşumu ve vücudunuzun K vitamini kullanmasına yardımcı olması için gereklidir. E Vitamini hem erkek hem de kadınlar için üreme sağlığı, kardiyovasküler, beyin ve sinir sistemi sağlığı ve işlevi için önemlidir. E vitamini yüksek diyetler fibrokistik meme hastalığında ve viral enfeksiyonlarda koruyucu bir etki gösterir. E vitamini bakımından zengin bir diyet aynı zamanda sağlıklı cilt, saç ve tırnakları destekler ve serbest radikal hasarlarına ve yaşlanmanın normal etkilerine karşı korur. Çalışmalar ayrıca yeterli E vitamini normal kolesterol seviyelerini desteklediğini göstermektedir. E vitamini eksikliği bağışıklık sistemini etkileyebilir.Kuruyemiş ve tohumlar özellikle badem, fındık, ceviz, ayçiçeği çekirdeği iyi bir E itamini kaynağıdır.


Zeytinyağı bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur çünkü tekli doymamış yağlarla doludur. Salata soslarında ve balık veya tavuk pişirirken zeytinyağı kullanın. C vitamininin virüslerin vücuda zarar vermesini önleyen ve enfeksiyonlarla mücadele etmesini önleyen beyaz kan hücrelerinin üretimini teşvik ettiği belirtiliyor. Hasta olduğunuzu hissetiğiniz an portakal tüketin çünkü portakal iyi bir C vitamini kaynağıdır ve iyileşmenizi hızlandırır.Brokoli bağışıklık sistemini güçlendirmek için başka bir sağlıklı besindir. Vücuda serbest radikallerin zarar vermesini önleyen vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla doludur.Elma bağışıklık sistemini destekler, çünkü bunlar bağırsakları temizleyen antioksidanlar ve hem çözünmeyen hem de çözünür lif içerir. Bağışıklık sisteminin en büyük düşmanlarından biri olan stresi yönetmeyi öğrenmek de önemlidir. Rahatlamak için yürüyüş yoga meditasyon yapabilirsiniz.


Çalışmalar Ekinezya'nın enfeksiyonla mücadele hücrelerinin üretimini arttırırken bir kişinin bağışıklığını arttırdığını göstermiştir.Probiyotikler ayrıca “dost bakteriler” olarak da bilinir ve bir kişinin sindirim sisteminde iyi dengelenmiş bir ortam kurmasına yardımcı olur. Yararlı bakteriler sindirimi artırır, sağlıklı bağışıklığı destekler . Bir insanın vücudunun düzgün çalışması için bazı bakterilere ihtiyacı vardır. Yoğurtta bulunan bakteriler aslında sindirim sisteminizdeki kötü bakterilerle savaşmanıza yardımcı olur. Sarımsağın viral veya bakteriyel enfeksiyonlarla mücadele etmesine yardım etmede inanılmaz sonuçlar verdiği gösterilmiştir. Meyveler, bir kişinin bağışıklık sistemini oluşturan bütün yiyeceklerin doğal bir seçimdir. Meyvelerden elde edilen doğal şeker, rafine şekerden çok daha iyidir. Rafine şeker bağışıklık sisteminizi keser ve başka olumsuz etkileri vardır. Sebzeler de harika bir lif kaynağıdır. Genel anlamda bağışıklığı güçlendirmek için çeşitli beslenmek önemlidir.



Yeterli uyku almak, bağışıklık sisteminize birden fazla şekilde yardımcı olacaktır . Stresi azaltmaya yardımcı olabilir ve vücudunuza sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu fiziksel dinlenme sağlar. Uykusuzluk, sizi maruz kaldığınız hastalıklara karşı daha duyarlı hale getirebilir bu nedenle en az 7-8 saat uyumaya çalışın.Düzenli egzersiz yapmak, kişinin bağışıklık sistemine fayda sağlayarak genel sağlığını iyileştirir . Egzersiz, kalp-damar sistemini iyileştirir ve bir insanın vücudunu bazı hastalıklardan korur. Egzersiz yaparak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. İyi beslenme bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olur ve diyetinizin birkaç temel bileşeni bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için özellikle yararlıdır. Diyetinize protein, çinko ve A, C ve E vitaminleri içeren besinleri dahil edin.
 
bağışıklık sistemini güçlendirmek için ilaç
bağışıklık sistemi güçlendirme yolları
bağışıklık sistemini güçlendiren bitki çayları
bağışıklık sistemini güçlendirmek için bitkisel karışım
çoçuklarda bağışıklık sistemini güçlendiren besinler
bağışıklık sistemi çökmesi
bağışıklık sistemi nedir
çoçuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek

Herkese merhaba 34 yaşındayım ve bağışıklık sistemim çok düşük olduğu için sık sık hastalanıyordum. Zerdeçal kullandıktan sonra daha az hastalanmaya başladım. Ve kendimi daha çok zinde , enerjik hissediyorum. Zerdeçal sayesinde cildimde daha parlak ve ayrıca saç dökülmem kesildi diyebilirim. Yemeklere , çorbalara ve tatlılara kurabiyelere mutlaka zerdeçal ekleyin. Ben her gece kendime eşime çocuklarıma zerdeçallı süt hazırlıyorum. Gerçekten çok faydalı bağışıklığınızı güçlendirmek istiyorsanız zerdeçal tüketin. Ayrıca antioksidan olan meyve ve sebze tüketimini mutlaka beslenmenize dahil edin.
 
Geri
Üst