Balık Burcu 2009 Kasım Ayı Yorumu

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Balık Burcu 2009 Kasım Ayı Yorumu
kasım ayı balık burcu 2009 2009 kasım balık burcu ayı
Balık Burcu melekleri bakalım bu ay aşk iş ve sağlığınızda nasıl değişiklikler olacakmış...İşte 2009 Kasım ayı burç yorumunuz :tik:

balik-burcu-1780.gif

Aşk ve İlişkiler

Kasım ayı, aşk hayatınız ve ilişkileriniz açısından ele alacağımız ilk enerji, ciddi ilişkiler evinizin yöneticisi olan Merkür gezegeninin, 4 -23 Kasım tarihleri arasındaki Akrep burcu seyridir. Bu enerjiyi öncelikle, evli veya uzun süredir bir arada yaşayan Balıklar açısından ele almak istiyorum.

Merkür Akrep burcu seyrinin en önemli etkisi, ilişkinizle alakalı her konuda dönüşümde bulunma arzunuzdur. İster ayrılmak üzere veya boşanmış bir kişi olun veya isterseniz sorunlarınız nedeniyle şu aralar olumsuz sürmekte olan bir ilişkiniz olsun farketmez, artık bugüne dek yaşananları bir yana koymanız ve herşeyi adamakıllı bir şekilde ele almanız, değişmeniz ve yenilenmeniz lazımdır. Çünkü zaman ilerlemektedir, hayatın kendi içindeki karmaşası ve sorumlulukların artışı zaten bu kadar üzerinize gelirken, bir de mutsuz bir hayat sürmek hiç akıl karı değil diye düşünebilirsiniz. Merkür astrolojide, zihinsel düşünce gücümüzle birebir alakalı olduğundan, Akrep burcu seyirlerinde bu durum zihinsel açıdan dönüşümde bulunma arzusuyla eşdeğer hale gelir. Böyle düşününce doğal olarak, eski şartlarda yaşamak veya eskiyi aynı şekilde sürdürmek kolay değildir. Beraberliğinizle alakalı herşeyi şöyle bir havalandırmak, neler var neler yok anlamak, eksikleri gözden geçirmek ve düzenlemek gerekecektir. Aslında böyle bir durum hem tek başına yaşamını sürdüren hem de birlikteliği olanlar için son derece faydalıdır. Bunu boşanmış bir kişi için de söyleyebiliriz. Tamam ayrılık gerçekleşmiştir, peki bundan sonrasında ne yapmak lazımdır. Tabi ki hayat devam ettiğine göre ve herşey aynı olacak diye bir durum olmadığına göre, yaşanan herşeyi bir tecrübe olarak görerek yeniden yaşamı kurgulamak gerekecektir. İlişkisi olanlar açısından ise, sorunlar aynı şekilde gözden geçirilmelidir. Çünkü huzur ve mutluluk adına bu son derece önemlidir.

Bu tarihler arasında kimi Balıkların her zaman olduğu gibi partnerine karşı empati ile yaklaşımda bulunması doğaldır. Çünkü beraberlik sorunlar olsa dahi ayaktadır ve bir şekilde birbirinize kilitlenerek bunların çözüme kavuşturulması gerekmektedir. . Yani sen ve ben demek yerine fedakarlığın yine kendinize düştüğünü düşünerek iyi niyetli bir şekilde hareket etmeniz mümkündür. Fakat bu çok fazla baskın olmayabilir. Yani bunu yapmaya çalışsanız da, bu sefer değişen önemli bir fark vardır. O fark ise yaşadıklarınızdan sizde kalan izlerde saklıdır. Artık ilişkinizle alakalı durumları daha derin manada ele alarak incelemeye çalışırsınız. Bu inceleme tabi ki, yeni düzenlemelerin yapılması için şarttır. Bir yandan da deyim yerindeyse, kral terli misali akıllandığınız için, görünenden ziyade görünmeyen derinliklerde yatan asıl gerçeklere ulaşma isteğiniz yoğundur. Merkür gezegeni Akrep burcu seyrini, iletişim evinizde sürdüreceği için, partnerinizle aranızdaki sorunlarda, taviz vermek yerine hakkınız olana daha fazla sahip çıkmanız ve bunu uluorta konuşmak yerine, içten içe düşünerek planlamanız mümkündür.

Ben bu süreci sizler adına, aşk hayatınızla alakalı konularda, düşüncelerinizin daha bilinçli hale geldiği ve kimliğinize sahip çıkarak, bir ilişkinin nasıl olması gerektiği yönünde hakkınızı koruduğunuz ve baskın olduğunuz bir dönem olarak öngörmekteyim. Açıkçası böyle bir enerjiye ihtiyacınız olduğunu da düşünüyorum. Yani artık hayatınıza yeni bir sayfa açabilmeniz için, ben buyum deme zamanınızın geldiğini herkesin bilmesi gerekiyor. O yumuşak, halim selim insan, her türlü sıkıntı karşısında partneri adına düşünen kişi, şimdi kendini ifade etmek niyetinde. Merkür gezegeninin Akrep burcu seyri kendi içinde derin bir düşünce süreci olarak biraz gizli saklı ama net olarak kararlılık dönemi olarak sürdükten sonra, Yay burcundaki süreç devreye girecektir. Bu dönem ise, 23 Kasım-12 Aralık tarihleri arasıdır. Bu enerjinin anlamı ise, Akrep burcundaki seyirden daha farklıdır. Artık kafanızın içinde ilişkinizle alakalı sorunlar ve birçok şey oturmuştur. Şimdi bunların ortaya konması ve beraberliğinizin devamı açısından mutlaka konuşulması gerekmektedir. İşte bu dönemde özellikle dikkatli olmak gerekebilir.

Çünkü gerçekten bir dönüşümün yaşanması için, abartılı ifadelerden kaçınmak ve kendinizi en düzgün bir şekilde ifade etmek ve gerekirse toplumsal hayatınız açısından da bu gidişatın size vereceği zarardan bahsetmektir. Bu arada böyle bir enerjinin özellikle boşanmaya karar vermiş çiftler açısından önemi daha fazladır. Kararın ailelere açılması ve onların göstereceği tepki veya aile birliğinin dağılması sonucu, gerek mesleki ve gerekse toplumsal imajınız açısından yaşanabilecek zorluklar. Tabi ki gönlümüz evliliklerin veya bunca zaman yaşanmışlıkların sona ermesi değil. Fakat madem Astroloji, gezegensel hareketlerin insanlar üzerindeki olabilecek olumlu ve olumsuz tesirlerine göre aydınlanma ve ona göre düzenlemelerde bulunmamıza yarayan bir ilimdir, o zaman biz insanoğluna düşen bu ilimden yararlanmak için aklı selim hareket etmektir. Evet gördüğünüz gibi, Kasım Ayı, hem devam eden ve etmesini istediğiniz ilişkiniz, hem de bitmek üzere veya çoktan sona ermiş beraberlikler açısından öncelikle herşeyin gözden geçirilmesi ve net olarak durumların tespiti, ardından da abartıya kaçmadan iyi niyet ve hoşgörü içinde çözüme kavuşturularak yenileştirilmesi süreci olarak görülüyor. Umarım bu geçişi en olumlu anlamda yapabilir ve herşeyi düzene kavuşturarak mutlu ve huzurlu bir süre geçirirsiniz.

İş ve Kariyer

Mesleki yaşamınız, toplum içindeki yeriniz, kariyeriniz gibi konularda etkili olacak Venüs gezegeninin 18 Ekim tarihinde başlayan seyriyle alakalı gelişmelerden günlük yorumunuzda söz etmiş ve 12 Kasım tarihine kadar devam edecek bu enerjinin, özellikle yabancı kişilerle temasınız veya yabancı ülkelerle bağlantılı işler açısından destekleyici olabilir demiştim. Geleceğinizle alakalı konularda otorite konumunda bulunan kişilerle bağınızı bu süreçte güçlü tutmanız gayet faydalıdır. Hatta bu güçlü bağ kimi zaman özel bir yakınlığa bile dönüşebilir. Gezgin ruhunuz bu enerji sayesinde deneyimlere açıktır. Bu deneyimlerin çoğunluğunda ise mesleki açıdan büyümek, gelişmek en baş sırayı alabilir. İhtisas gördüğünüz alanda yapacağınız girişimler, kariyerinizin belirlemesinde önemli bir paya sahiptir. Bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmak için abartılı yaklaşımlardan uzak durmalı, hedefleriniz konusunda odaklanmayı bilmelisiniz. Yani ne istediğinizi iyi saptamanız gerekebilir demiştim.


Bu enerjinin ardından başlayan, gündelik iş hayatınızla ilgili yaşam evinin yöneticisi olan Güneş gezegeninin 23 Ekim tarihinde başlayan seyriyle alakalı olabilecek gelişmelerden de yine günlük yorumunuzda söz etmiş ve 22 Kasım tarihine kadar devam edecek bu etki altında, yenilenebilir, yaşamınız için yeni adımlar atabilir ve eskiyle olan tüm bağlarınızın yarattığı sıkıntı ve çaresizliği bir kenara koyabilirsiniz demiştim. Bu dönemde bazı fırsatlar karşınıza çıkabilir ve bütün bunlar yenilenmeniz, arınmanız ve kendinizi gözden geçirmeniz adına destekleyici olabilir. Neyi isteyip istemediğinize, nelerin gereksiz ve zamanınızı alıcı olduğuna karar verebilir ve düzenlemelerde bulunabilirsiniz. İş hayatınızın gündelik temposunda yoğunluklar göze çarpabilir. Daha güçlü olmak ihtiyacınız yoğunlaşır. Başkalarıyla işbirliği yapabilir, kendinizi geliştirebilirsiniz. Evet kısa bir süre gibi gözükse de, son zamanlardaki bazı ters durumların yarattığı sıkıntıyı üzerinizden atmanız adına etkili olacağını söyleyebilirim. Bu enerji sayesinde rahat bir nefes alabilir ve zamanı iyi değerlendirmeniz halinde, isteklerinizin bir kısmını elde edebilirsiniz. Eğitim hayatınızla alakalı konularda gelişmeler yaşanabilir, inancınızla alakalı değişimler meydana gelebilir, mesleki ihtisas konularında gelişimler oluşabilir. Belli konularda odaklanmanız daha kolaydır, cesaretiniz artabilir.

Yine iş hayatıyla alakalı bir başka enerji ise, 22 Kasım-21 Aralık tarihleri arasındaki Güneş gezegeninin Yay burcunda ilerlemeye başlamasıdır. Bunun enerjinin anlamı, iş hayatınızla alakalı konularda daha iyimser düşünme ve girişimde bulunma arzunuzun yükselişidir. Yalnız kendi içinde ne kadar şirin bir enerji gibi duruyorsa da, burcunuzla yapacağı zorlu görünüm, bu enerjiyi size izah ederken beni düşündürmedi değil. Açıkçası ben Yay burcu geçişlerinin astrolojik anlam olarak keyifli, hoş, olumlu gibi durmasının içinde hep bir abartı, gereğinden fazla coşkunluk ve detayların üzerinde durulmadığı için bazen de dikkatsizlik içerdiğine çok şahit olmuşumdur. O yüzden de, yorumun bu bölümünü yazarken bu yönde olabilecek sakıncalardan sıkça söz edebilirim. Çünkü sizlerin gelişime ne kadar ihtiyacınız olduğunu biliyorum. İstiyorum ki, mavi boncuk dağıtmak yerine dönemin olabilecek yansımalarını gerçekçi bir şekilde ele alayım. Herşeyden önce Güneşin astrolojik ifadesinin kişinin kendini bilinçli bir şekilde bir alanda odaklaması ve kimlik duygusunu sergilemesi olduğunu artık biliyoruz.

Yay burcu geçişleri ise, bu odaklanmanın iyimser nüanslar taşıdığı anlamına geliyor. Tabi ki Yay burcu, felsefeler, geniş görüşlülük, bilgilenme, yüksek ihtisas, yolculuklar, yabancı dil, inanç gibi konularla alakalı olduğu için, Güneş Yay burcu sürecinin siz Balıklar için anlamı, kariyer hayatınız, toplum içindeki yeriniz ve mesleğinizle alakalı konularda farklı ufuklar keşfetmek adına iş seyahatlerine çıkmak, konumunuzda ilerlemek adına bilgilenmek, geleceğinizi garanti altına alabilmek için mesleki ihtisas yaptığınız alanlarda görev almak gibi faydalı yanları oldukça fazla. Hatta böyle bir süreçte otoriteler tarafından takdir görmek ve konumunuzda üst noktalara çıkmayı beklemek gibi bir hoşluğu da barındırıyor. O zaman burada size düşen herşeyden önce bu zaman dilimini hem dış dünyada hızlı ve aktif bir şekilde girişimde bulunmak hem de gayet dikkatli bir şekilde hareket etmek. Bu süreçte karşınıza çıkabilecek ani teklifler karşısında hemen iş bulma telaşına düşerek evet dememek gerekiyor. Şöyle iyice bir araştırmalısınız. Çünkü kabul ettiğiniz iş, kısa süreli olabilir veya sizi zamanla tatmin etmeyebilir. Yine bu süreçte iş sorunlarınız nedeniyle ani kararlar verip işten ayrılmak gibi bir seçimde bulunurken iyi düşünmenizdir. Çünkü dünyanın durumu ortada, çoğu zaman kriz kapıda söylentileriyle güne uyanıyoruz. Ne olursa olsun, mevcut işimizde veya kabul edeceğimiz görevde olsun, duygusal hareket etmekten ziyade mantıklı düşünmek zorundasınız. Sonradan verdiğiniz karardan dolayı pişmanlık duymamanızdır.

Parasal Durumunuz

Finans hayatınızla alakalı konularda etkili olacak, para evinizin yöneticisi Mars gezegeninin seyirleri her zaman olduğu gibi önem taşıyor. Mars gezegeni 4 Ekim tarihinden bu yana bildiğiniz gibi Akrep burcunda seyrini sürdürüyor. Bu etkinin size olan yansımasını geçtiğimiz ay geniş bir şekilde söz etmiş, idealizm coşkusunu harekete geçirici bir etki yaratabilir demiştim. Bu etki ise, bir şekilde güce dönüşmeli ve sizin geniş bir dünyanın içinde yer alarak daha refah bir hayat yaşamınızı sağlamalıdır. Kafanızın içindekileri hayata dökebilecek kadar cesaretli davranmayı bilmeli, geri planda kalmadan, bilgi ve deneyimlerinizi daha geniş bir alanda ifade edebilecek fırsatlar yakalayabilirsiniz. Bu bir yerde sizin açınızdan gayet etkili bir dönem olup en azından ben buradayım diyebilecek güce kavuşabilirsiniz. Ayrıca bu süreç öğrenme, yazım, yayıncılık, edebiyat, ticari, parasal konularda da öne çıkmanızı sağlayacak ortamlarda bulunmanız anlamına gelebilir. Kısa veya uzun yolculuklar yaparak, bilginizi yaymak, mümkündür. Tabi ki bütün bunların size parasal olarak getirileri olacaktır. Bu bağlantılar sonunda 5 Kasım tarihi sizin için, 15 Ekimde başlayan hızlılığın sonuçlarını alabilmeniz açısından destekleyicidir diyerek bitirmiştim. Tabi ki doğum haritanızdaki etkiler doğrultusunda belki bir çoğunuz parasal yönden az çok rahat nefes alacak girişimlerde bulundunuz. Bazılarınız ise hala sıkıntılı bir dönem geçiriyorsunuz.

Mars 16 Kasım tarihinde Akrep burcundaki seyrini bitirdikten sonra, 27 Aralık tarihine kadar devam edecek olan Yay burcundaki yolculuğuna başlayacak. Bu seyir direkt olarak mesleki yaşam evinizde oluşacağı için, tabi ki maddi açıdan hem dikkatli hem de mücadeleci olacağınız anlamına geliyor. Parasal konularda daha iyimser fakat güven dolu, isteklerinizi elde edebilmek adına dış dünyada daha aktif bir şekilde hareket ederek kazancınızı çoğaltmak isteyebilirsiniz. Bu arada otorite konumunda kişilerle bağlantılar, iş görüşmeleri veya maaş artışıyla alakalı durumlar da söz konusu olabilir. Doğal olarak bu seyir esnasında, emeğinizin karşılığını istemek hakkınızdır. Bu yönde de gelişmeler meydana gelebilir. Fakat burada dikkat edeceğiniz husus, önyargılı davranmaları muhtemel otorite konumundan kişilerle olan diyalogunuzda açık ve samimi bir tarzda konuşmanızdır.

Ayrıca bu dönem maddi konularda kazanç elde etmenin bir yolu da ne aşırı güven duygusu içinde olmak ne de, başkalarının göz göre göre üzerinizden para kazanmasına izin vermemektir. Oldukça hareketli bir dönemdir fakat bütün ipler iş yaptığınız kişilerin elindedir. O nedenle, onların gücünün farkında olarak akıllıca bir strateji uygulamak, belli bir esneklik payı bırakmak iyidir. Yabancılarla temas, işinizle alakalı yolculuklar, hareketlilik, ticari konular, ihtisas alanınızla alakalı yeni girişimler söz konusu olabilir. Parasal konularda başarıya erişmenin yolu, dış dünyada aktif olmak, gerekirse bir gezgin gibi gerekli yerlerle temasa geçmek, parça başı işlerden veya yarım gün çalışmalardan para kazanmak gibi çeşitlilik arzedebilir. Ben bu enerjinin sizler açısından aktif bir dönem olacağını fakat gerektiği yerde özellikle işveren kesimiyle ilişkinizde mantıklı düşünülmesi gereken bir süreç olarak görmekteyim.
 
Geri
Üst