Balık kroket

elmalı kurabiye

Yeni Üye
Üye
Balık kroket
BİR ÇOK FAYDASINI VE LEZZETİNİ DÜŞÜNÜRSEK BALIK SOFRALARIMIZDAN EKSİK ETMEMEİZ GEREKEN BİR NİMET:)


15d919855899384f0749c2443a2-8977.jpg











Malzemeler,
2 adet palamut fileto
2 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 kâse galeta unu
1 adet yumurta
Damak tadınıza göre tuz
Kızartmak için yağ
Hazırlanışı,
Palamut filetoları iki parmak genişliğinde uzunlamasına doğrayın.
Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynatın.
Suyun içine sarımsak ve defne yaprağını ekleyin.
Metal kevgiri su değmeyecek şekilde tencerenin üzerine yerleştirin.
Balıkları kevgire dizip 5 dakika buharda pişirin.
Pişen balıklardan soğuduktan sonra tuzlayın.
Balığı önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın.
Bol ve kızgın yağda iki tarafını kızartın.
Sıcakken servis yapın.
Afiyet olsun.




 
Geri
Üst