Barbeküde, Mangalda Et Çeşitleri Pişirmenin İncelikleri

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Barbeküde, Mangalda Et Çeşitleri Pişirmenin İncelikleri
barbeküde et pişirmek, mangalda et nasıl pişirilir, et mangal



Sevgili melekler, Barbeküde uzman marka Weber, mangal severlerle et pişirmenin püf noktalarını ve etin ızgara ile uyumunu mükemelleştirmenin yollarını paylaştı. Havaların da ısındığı şu dönemde siz de sevdiklerinizle mangal keyfi yaparken pişirdiğiniz leziz etlerle de dostlarınızın beğenisini kazanmanız için işte barbeküde et pişirmenin incelikleri...



barbeküde-et.jpg




BARBEKÜNÜN USTASI WEBER’DEN ET PİŞİRMENİN TÜYOLARI

Barbeküde dünya devi Weber Stephen, barbeküye en uygun et pişirme ve marine yöntemlerini mangal severlerle paylaştı. Weber uzmanlarının verdiği bilgilere göre barbekü öncesi beyaz et ve balık hemen, kırmızı et ise dinlendirilmiş olarak kullanılmalı. Lezzetli barbekü sofraları için altın kural ise; malzemenin kaliteli olması.

Genel olarak mangalı pişirmeye hazırlamak için kömürlerin gri bir külle kaplanana kadar kor hale gelmesi beklenmeli. Isı ve nem kaybı yaşanmaması için barbekünün kapağı et pişene kadar mümkün olduğunca en fazla 2 kez açılmalı. Izgara ürünün pişirme sırasında sadece 1 kez çevrilmesi yeterli. Izgara yapılacak ürünün yapışmaması için de yağlanması öneriliyor.

Barbeküde Et Çeşitlerini Pişirmenin İncelikleri

Yaygın olarak tercih edilen kırmızı et, beyaz et ve balığı mangalda pişirirken mükemmel sonuca ulaşmak için basit ipuçlarına dikkat etmek gerekiyor. En önemli faktör, beyaz et ve balığın mutlaka çok taze olması, kırmızı etin ise eti aldığınız güvenli yerler tarafından en az 2 hafta dinlendirilmiş olması gerektiği.

Barbeküde et pişirmenin püf noktaları konusunda Weber Stephen Türkiye Geel Müdürü Cem Yılmaz “Barbekü veya mangal, adına ne dersek diyelim, kalabalık sofraları ve hoş sohbetleri temsil eder. Kültürümüzde yaygın bir yeri olan mangaldan doğru verim alabilmek için birkaç ip ucunu akıllarda tutmak yeter. Kırmızı eti dinlendirmek, balık ve tavuğun tazeliğine dikkat etmek ve baharatlandırma ile etin lezzetinde büyük farklar yaratılabilir.” diyerek barbekü severlerin lezzet yaratmak konusunda cesur olmaları gerektiğini belirtiyor.

Kırmızı Etin Ruhundan Anlayın

Mangalda kırmızı etin lezzetini en iyi şekilde yakalamak için etin rengi önemli. Weber uzmanlarının tavsiyelerine göre et mutlaka hafif kırmızı olmalı. Biftek, pirzola ve diğer kemikli etler mangal için idealdir. Ayrıca en lezzetli hamburgerler, dana etinden yapılmış köftelerin mangalda doğru şekilde pişirilmesiyle elde edilir. Köfteyi pişirirken ızgaraya spatula ile bastırmamak gerekir. Bu köftenin suyunu içine hapsederek tadının yoğun kalmasını sağlar.

Kuzu eti, dana etine oranla daha yağlı bir et olduğundan ızgara üzerinde alevler oluşmaması için mangal üzerinde oynatılmadan pişirilmelidir. Pirzola pişirirken kemik uçlarının yanmaması için alüminyum folyo ile sarılmadır. Kuzu etinde en iyi sonucu alabilmek için 60 derecelik ısıda pişirilmelidir.


Beyaz Etten En Sağlıklı Sonucu Alın

Sağlık uzmanlarının da uyardığı gibi, kümes hayvanlarının etleri tamamen pişirilmeden tüketilmemeli. Weber uzmanlarına göre; kemiksiz bir tavuk göğüs eti ızgarada doğrudan ısıda 8-12 dakikada, kemikli tavuk göğsü ise dolaylı ısıda 30-40 dakikada pişebiliyor. Beyaz ette en çok dikkat edilmesi gereken nokta etin içinin pembe kalmamasıdır. Ayrıca tavuk eti derili ise derinin yanmadan pişirilmesine özen gösterilmelidir. Barbeküde tavuk etinin yapışmaması için ızgaraya yağ sürülmeli.
 
Geri
Üst