Bayat Ekmekten 20 Çeşit Yemek...

Cevap: Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek

slm lar. tariflrini çok beğendim.bende bu tarife bir tane daha eklemek istiyorum.ben babaannemden öğrenmiştim o bunu yufka ekmek ile yapardı ama diğerleri ile de çok güzel oluyor. tarifim şu:
bayat ekmekleri robotta çekiyorsun.bir tencerede tereyağını eritip içine ekmeğin miktarına göre yumurta kırıyorsun(yarım ekmek için 2 yumurta)yağdaa yunurtalar piştikten sonra içine ekmekleri atıp karıştırarak biraz ekmekleride pişiriyorsun.yağ ve yunurta ile karışan ekmekler ok lezzetli oluyor inanın. kahvaltıda çay ile denemenizi tavsiye edrim.şimdiden afiyt olsun:))))))):hungry:

Paylaşımın için çok sağol...
 
Cevap: Bayat Ekmekten Yapılan 30 Çeşit Yemek

canım ekmeği değerlendirme yöntemlerin çok güzel paylaşımın için sağol :) bizdede yufka ekmekten tirit yaparlar sinop usülü türküsüde vardır tiridine bandım diye :piha:
 
bayat ekmeklerinizi değerlendirin.. işte size bayat ekmekle omlet tarifi.

bayat ekmekle omlet..

4 dilim bayat ekmek küp şeklinde kesilip tereyağında kızartılır. 8 yumurta, 2.5 su bardağı süt, tuz ve muskat karıştırılıp, iyice çırpılır.
Hazırlanan karışımdan 4 ayrı omlet pişirilir. Üzerine küp şeklinde doğranmış kızarmış ekmek ve küp şeklinde doğranmış domatesler koyulup ikiye katlanır.

afiyet olsun..
 
Arkadaşlar,
Dünyada bu kadar aç insan varken, kaprisimiz (hatta şımarıklığımız) nedeni ile "çöp" olan bayat ekmekleri, ziyan etmeyip değerlendirmek için bu tariflerden faydalanabiliriz. Özellikle bazıları gerçekten çok lezzetli.
1.EKMEK KAVURMASI
Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. Kızartılmış yağ ile kavrulur. Ekmekler kavrulurken, 1 çay bardağı soğuk su, üzerine serpilir.Karıştırıldıktan sonra kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir.

2.PAPARA
Bayat ekmekler, çukur bir kaba kuşbaşı doğranır. Halka halka doğranmış soğan, tereyağı veya zeytinyağında kavrulur. Ardından tuz ve su eklenip kaynatılır. Üzerine tulum peyniri dökülür. Bir süre ılımaya bırakıldıktan sonra çukur kaptaki ekmeklerin üzerine dökülür.

3.TİRİT
Bayat ekmek dilimleri bir kaba yerleştirilir. Kıyılmış soğan tuz ile öldürülüp ekmek dilimleri üzerine döşenir. Sonra üzerine haşlanmış kemikli etin suyu dökülür. Dileyen, maydanoz veya sumak serpebilir.

4.EKMEK SÜPÜRGESİ
Bayat ekmek dilimlenip bir tepsiye yerleştirilir. Bir tencerede su kaynatılıp ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirilir. Ardından sarımsaklı yoğurt dökülür. Bir tavada yağ ile kavrulan salça ve kırmızı pul biber karışımı üzerinde gezdirilir.

5.EKMEK OĞMASI
Bayat ekmeklerin içi ufalanır, eritilen tereyağına dökülerek kavrulur.Üstüne bir yumurta kırılıp ekmek ufakları ile alt üst edilir. 1 bardak süt döküp yeniden karıştırılır. Çok hafif ateşte süt çekilinceye kadar bekletilir. Çekilince ateşten alınır, üstüne bez konularak demlendirilir. Ilık yenilir.

6.YALANCI PAÇA
Küp şeklinde doğranan soğan, tencerede, 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavrularak pembeleştirilir. Üzerine salça ilâve edilerek eritilir. Dövülmüş 2 diş sarımsak, 1 limonun suyu, tuz, kırmızı toz biber ve et suyu katılır. Bayat ekmek küp şeklinde doğranarak tereyağında kavrulur. Kıtırlaşınca, çorba kâsesine doldurulan çorbanın üzerine dökülür.

7.KALACUŞ
Bayat ekmek, küpler halinde kesilerek derin bir kaba konur. Kıyılmış soğan, kızdırılmış margarin ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Ayran kıv***** getirilen yoğurt ve su, yağ ve soğanın bulunduğu tavaya eklenir.Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışım derin kapta bulunan doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür kapağı kapatılır.Biraz ateşte tutulduktan sonra hemen yenir.

8.EKMEKLİ OMLET
4 dilim bayat ekmek küp şeklinde kesilip tereyağında kızartılır. 8 yumurta, 2.5 su bardağı süt, tuz ve muskat karıştırılıp, iyice çırpılır. Bu karışımdan 4 ayrı omlet pişirilir. Üzerine küp şeklinde doğranmış kızarmış ekmek ve küp şeklinde doğranmış domatesler koyulup ikiye katlanır.

9.EKMEK KARIŞTIRMASI
Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. 3 yemek kaşığı margarin tencerede eritilir. Erimiş tereyağına kaşık ucu ile salça koyulur. Üzerine 3-4 yumurta kırılır; karıştırılarak pişirilir. Karabiber serpilir. Doğranmış ekmekler ve maydanoz da eklenip kısık ateşte biraz karıştırılır. Kapağı kapatılıp 6-7 dakika ekmekler yumuşatılır.Cacık veya salata ile yenilebilir.

10.YUMURTALI EKMEK AŞI
Ekmek dilimleri küp şeklinde doğranıp fırında kıtırlaştırılır. Piyaz doğranmış soğan, bir tavada 1/2 çay bardağı sıvı yağ ile pembeleştirilir. 1 çorba kaşığı salça,1 çay bardağı su eklenip birkaç dakika kaynatılır. Doğranmış ekmekler, soğanlar ile karıştırılıp tavanın kenarlarına çekilir.Tavanın ortasına 2 yumurta kırılır. Üzerine tuz ve karabiber ekilir.Kapağı kapatılarak, yumurtalar pişirilir 4 diş sarımsak dövülüp yoğurda katılır. Sarımsaklı yoğurt servis tabağına alınır. Üzerine, tavadaki pişmiş olan yumurtalı ekmek aşı, bozulmadan çıkarılır.1 çorba kaşığı erimiş margarinde kırmızı pul biber hafifçe yakılır. Biberli yağ, yemeğin üzerine gezdirilir.

11.EKMEKLİ EZME
2 dilim bayat ekmeğin kabukları kesilip atılır. Dilimler çukur bir tabağa koyulup üzerine soğuk su dökülür. 5 dakika bekleyince çıkarılır; suyu süzülüp ufalanır.Ufalanmış ekmekler, 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve 2 diş dövülmüş sarımsak, 2şer yemek kaşığı zeytinyağı, yoğurt, limon suyu ve 2şer çay kaşığı domates ve biber salçası iyice karıştırılır.Elde edilen karışım servis tabağına koyulur,pul biber ekilir. Birkaç 1/2 ceviz ve maydanoz ile süslenir.

12.BAYAT EKMEK KÖFTESİ
Bayat ekmek ıslatılır; sıkılarak suyu süzülüp bir kaba alınır. 100 gr kıyma 1 baş soğan rendesi, kimyon, köfte baharı, tuz ile yoğrulup köfte şeklinde parçalara ayrılır.Köfteler kızgın yağda kızartılıp emici bir kâğıt üzerine çıkarılır.

13.PEYNİRLİ BAYAT EKMEK KÖFTESİ
1 adet bayat ekmek, su serpilerek nemlendirildikten sonra ufalanır. İçine 1/2 kalıp sert beyaz peynir rendelenir 1 demet maydanoz doğranır; 2 yumurta kırıp,1 adet orta boy soğan rendelenir. Tuz, köfte baharı ve pul biber katılır. Yoğrularak köfte şeklinde parçalara ayrılır. Una, çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır. Üzerlerine kürdan batırılarak servise çıkarılır.

14.BAYAT EKMEK PİZZASI
Ekmekler dilimlenip küp kesilir. Margarin ile yağlanmış ve un serpiştirilmiş fırın tepsisine yayılır. 4 yumurta çırpılır, içine 2 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1/2 çay bardağı sıvı yağ katılır. Tekrar çırpılıp ekmeklerin üzerine dökülür. 1 gün bekletilebileceği gibi hemen de pişirilebilir.Fırına verilmeden önce, üzerine dilimlenmiş sucuk, salam veya sosis yerleştirilir. Domates, biber dilimleri de yerleştirilebilir. Bunların üzerine de kaşar rendesi serpiştirilir.

15.DİLİM PİZZASI
Bayat ekmek dilimlerine tereyağı sürülür. Yumurta, beyaz peynir veya çökelek, maydanoz ve pul biber karıştırılıp ekmek dilimlerinin üzerine bolca sürülür. Bu karışıma küçük doğranmış domates ve sivri biber de eklenebilir. Dilimler, peynir pembeleşinceye kadar fırında kızartılır.

16.KETÇAPLI DİLİM PİZZASI
Bayat ekmek dilimleri, yağlanmış tepsiye dizilir. 1 çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı ketçap, 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı kekik ve 1 çay bardağı sıvı yağ çırpılır. En son ezilmiş beyaz peynir katılır ekmek dilimlerinin üzerine sürülür. Orta ısılı fırında, pembeleşene kadar kızartılıp, sıcak servis yapılır.

17.DİLİM KAYGANASI
2-3 yumurta çırpılıp 1 kahve fincanı süt veya su ile karıştırılır. Bayat ekmek dilimleri ,bu karışıma bulanıp kızgın sıvı yağda kızartılır.

18.TİYRİTİ
Bayat ekmek dilimleri fırında kıtırlaştırılır. 3 diş sarımsak dövülüp tereyağında çevrilir. Bolca toz kırmızı biber, tuz ve 1 fincan su eklenip hemen ateşten alınır dilimleri üzerinde gezdirilir.

19.BAYAT EKMEK KANEPESİ
1 çorba kaşığı salça, 1/2 çay bardağı yağ, 1 tatlı kaşığı kekik, 1/2 çay bardağı süt, 200 gr. ezilmiş beyaz peynir, 2 yumurta iyice karıştırılır.Bu karışım, kanepe şeklinde ve ince bayat ekmek dilimlerine sürülür.Dilimler, fırın tepsisine dizilir; hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. Sonra;dilimlerin üzerine birer ince dilim domates, bunun üzerine de 2 ince dilim sosis yerleştirilir.Kanepeleri kürdanlı olarak servis tabağına alıp, soğutmadan, marul yapraklarıyla servise yapılır.

20.TUTMAÇ
3 su bardağı toz şeker, aynı miktarda su ve 1/2 limon suyu karıştırılıp kaynatılır. Elde edilen şurup soğumaya bırakılır.Bayat ekmek küp küp doğranır.Zeytinyağı, tavada yakılmadan kızdırılır. Doğranmış ekmekler, çırpılmış yumurtaya bulanarak, kızgın yağda kızartılır. Kızaran ekmekler şuruba atılır.Bir yandan kızartma işlemi sürdürülürken, öte yandan şurubu çeken ekmekler servis tabağına çıkartılır. Kızartma bitince, servis tabağına çıkarılmış ekmekler üzerine tarçın, susam, badem, ceviz, fındık, gül suyu serpilir. Hafifçe karıştırılır. İstenirse kalan şurup da ekmeklerin üzerine gezdirilir.
 
ben bunların çounu yapıorum ve gerçektende çok memnunum deneyinarkadaşlar heleki aç insanları savaş ülkelerini düşünün açın netten afrika insanlarına bi bakın filistine bakın be diyim bakın işte 1 damlasını bile ziyan etmeyin yieceğinizin onlara haksızlık gerçekten :
 
öğrenci evinde bunları çok yapıyorum annemde hiç ekmeği ziyan etmezdi ondan gelen bi alışkanlık özellikle öğrenci evlerinde çok ziyan edilen bişey ekmek bu yüzden bende dünyada bu kadar aç insan varken bizimde görevlerimiz olduğunu hatırlatmak istiyorum

paylaşım için teşekkürler çok hoş olmuş...
 
gerçektende güzel tarifler var ben birde ekmekleri 1. katta oturduğum için her sabah kuşlara atıyorum alıştılar artık hergün penceremin önünde bekliyorlar inanın onlar ekmekleri götürürken cok duygulanıyorum 1 kuş geliyor arkasından 20 _30 _40 çok güzel bazaen unutuyorum ekmek atmayı pencerenin önünde cik cik cik başlıyorlar ötüşmeye artık saatlerini iyice öğrendiler....:))
 
gerçektende güzel tarifler var ben birde ekmekleri 1. katta oturduğum için her sabah kuşlara atıyorum alıştılar artık hergün penceremin önünde bekliyorlar inanın onlar ekmekleri götürürken cok duygulanıyorum 1 kuş geliyor arkasından 20 _30 _40 çok güzel bazaen unutuyorum ekmek atmayı pencerenin önünde cik cik cik başlıyorlar ötüşmeye artık saatlerini iyice öğrendiler....:))

Bende yapıyorum onu bazen :)
 
Geri
Üst