Bayat Ekmekten 20 Çeşit Yemek...

şirine

Yeni Üye
Üye
Bayat Ekmekten 20 Çeşit Yemek...
Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

1. Ekmek kavurması

Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. Tencerede kızartılmış yağ ile

kavrulur.

Ekmekler kavrulurken, 1 çay bardağı soğuk su, üzerine serpilir. İyice

karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp 5 dakika pişirilir.
 
Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

2. Papara

Bayat ekmekler, çukur bir kaba kuşbaşı doğranır.

Halka halka doğranmış soğan, tereyağı veya zeytinyağında kavrulur. Ardından

tuz ve su eklenip kaynatılır. Üzerine tulum peyniri dökülür.

Bir süre ılımaya bırakıldıktan sonra çukur kaptaki ekmeklerin üzerine

dökülür.
 
Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

3. Tirit

Bayat ekmek dilimleri bir kaba yerleştirilir.

Kıyılmış soğan tuz ile öldürülüp ekmek dilimleri üzerine döşenir. Sonra

üzerine haşlanmış kemikli etin suyu bolca dökülür. Dileyen, kıyılı maydanoz

veya sumak serpebilir.
 
Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

4. Ekmek süpürgesi

(Ankara dolaylarından bir tirit çeşidi)

Bayat ekmek dilimlenip bir tepsiye yerleştirilir.

Bir tencerede su kaynatılıp ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirilir. Ardından

sarımsaklı yoğurt dökülür. Son olarak da, bir tavada yağ ile kavrulan salça

ve kırmızı pul biber karışımı gezdirilir.
 
Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

5. Ekmek oğması

Bayat ekmeklerin içi -istenirse, kabuğu ile birlikte- ufalanır; bir kapta

eritilen tereyağına dökülerek kavrulur. Sonra üzerine bir yumurta kırılıp

ekmek ufakları ile alt üst edilir. Ardından 1 bardak süt dökülüp yeniden

karıştırılır. Çok hafif ateşte süt çekilinceye kadar bekletilir. Süt

çekilince ateşten alınır; üzerine bir bez konularak demlendirilir. Ilınınca

yenilir.
 
Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

enteresan bir lezzet :D:D
denemekde fayda var hemde basitmiş:D:D
paylaşımın için tşkler + 100 rep ilk repin benden gelsin :)
 
Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

6. Yalancı paça

Küçük küpler şeklinde doğranan soğan, tencerede, 1 yemek kaşığı tereyağı ile

kavrularak pembeleştirilir. Üzerine salça ilâve edilerek eritilir. Dövülmüş

2 diş sarımsak, 1 limonun suyu, tuz, kırmızı toz biber ve et suyu katılır.

Bayat ekmek küp şeklinde doğranarak tereyağında kavrulur. Kıtırlaşınca,

çorba kâsesine doldurulan çorbanın üzerine dökülür.
 
Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

7. Kalacuş

Bayat ekmek, küpler halinde kesilerek derin bir kaba konur.

Kıyılmış soğan, tavada kızdırılmış margarin ile pembeleşinceye kadar

kavrulur.

Çalkanarak ayran kıv¤¤¤¤¤ getirilen yoğurt ve su, yağ ve soğanın bulunduğu

tavaya eklenir.

Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışım derin kapta bulunan

doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür. Kabın kapağı kapatılır.

Bir süre ateşin üzerinde tutulduktan sonra hemen sofraya getirilir.
 
Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

8. Ekmekli omlet

4 dilim bayat ekmek küp şeklinde kesilip tereyağında kızartılır.

8 yumurta, 2.5 su bardağı süt, tuz ve muskat karıştırılıp, iyice çırpılır.

Hazırlanan karışımdan 4 ayrı omlet pişirilir. Üzerine küp şeklinde doğranmış

kızarmış ekmek ve küp şeklinde doğranmış domatesler koyulup ikiye katlanır.
 
Ce: Bayat ekmekten yapılan 15 çeşit yemek

9. Ekmek karıştırması

Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır.

3 yemek kaşığı margarin bir tencerede eritilir. Erimiş tereyağına kaşık ucu

ile salça koyulur. Üzerine 3-4 yumurta kırılır; karıştırılarak pişirilir.

Ardından karabiber serpilir. Doğranmış ekmekler ve maydanoz da eklenip kısık

ateşte biraz karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılıp 6-7 dakika ekmekler

yumuşatılır.

Ekmek karıştırması, cacık veya salata ile yenilebilir.
 
Geri
Üst