Bayram kavurması tarıfı

ESDE

Hamiş Melek
Bayram kavurması tarıfı
bayram kavurmasi tarifi kavurma tarifi bayram kavurma et kavurma kuzu kavurma dana et kavurma et sote tarifi konulari burada melekler
Sevgili Melekler,
Sizlere bugun bayram kavurmasi tarifi vermek istedim...Malum kurban bayrami yaklasiyor...Kavurmanin yanina da mukemmel bir pilavla sahane bir bayram yemegi olur...Tariften once bilmemiz gereken en onemli seylerden bazilari Taze kesilen et sert olacağı için pişirmek ve kavurmak için en az bir gün soğukta bekletilmesi gerekir. Yine de kesildiği gün kavurma yapmak isterseniz but eti kullanmanız önerilir. Kavurma yapacağınız etin yağlı olması lezzetini artıracaktır. Tuzu en son atmanız tavsiye edilir. Böylece etler daha iyi pişer. Tuzun erken(suyunu çekmeden) atılması, etlerin sıkışmasına ve zor pişmesine neden olabilir. Arpacık soğan yerine dilerseniz iri kuşbaşı doğranmış soğan kullanabilirsiniz.Gecelim tarifimize meleklerim;

Tencereye yarım çay bardağı sıvıyağı ya da tercihinize göre 2 yemek kaşığı kuyruk yağı koyun ve kızdırın.

8-10 adet arpacık soğanı tencereye atın ve 1-2 dakika kavurun.

Kuşbaşı doğranmış eti ve 4-5 diş sarımsağı iri doğrayarak tencereye ekleyin. Etler suyunu verip çekene kadar yaklaşık 10 dakika, sürekli karıştırarak orta ateşte kavurun.

Etler suyunu tamamen çekip kavrulunca 1 su bardağı suyu tencereye dökün. Ardından yeterince karabiber, kekik ve tuz serpin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 8-10 dakika daha kaynatın. Son kaynama süresinde birkaç dakikada bir karıştırın.

151220083055-b7.jpg


Afiyet olsun melekler....
 
Geri
Üst