Bebeğim Çok Ağlıyor Nasıl Susturabilirim?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Bebeğim Çok Ağlıyor Nasıl Susturabilirim?
Bu konu ağlayan bebeği susturmanın yolları hakkında bilgilere yer vermektedir.

Özellikle yenidoğan bebekler de görülen sürekli ağlama olayları birçok aileleri bilhassa anneyi bazen çok çaresiz bırakır. Eğer ilk kez anne olmuşsanız bu konuda normal olarak tecrübesiz sayıldığınızdan, bebeğin ağlaması karşısın da ne yapacağınızı bilemiyor olabilirsiniz.

Sürekli ağlayan bir bebeğiniz varsa onu teskin edip yatıştırmanın yolları hakkında sizlere uzmanların önermiş olduğu önerileri paylaşıyoruz.
bebek aglamasi-37f.jpg

Bebeği susturmak için Dr. Harvey Karp’ın önerilerine kulak verin. Doktor 5S yönteminden o kadar emin ki, eğer bebeğiniz bu yöntemle ağlamayı kesmiyorsa mutlaka sağlık problemi vardır diyor.

Kundaklamak

Bebek anne karnında hep bir şeylerle temas içindedir. Onun alıştığı şekilde bir şeylere deymesi sakinleşmesini sağlar. Bebeğinizi ağladığı zaman kundak yapmayı deneyin. Kundak yaparken yalnızca kollarını sarın. Bacaklarının açıkta kalması kalça çıkığı riskini azaltıyor.

Yüzüstü yatırma

Kundakladığınız bebeğinizi kolunuzun üzerine yüzüstü olarak yatırmalısınız. Bunun için kolunuzu vücudunuzdan uzaklaştırmadan 90 derece açı olacak biçimde öne doğru uzatın. Bebeğin başı avucunuzun içine gövdesi kolunuzun üstüne gelecek şekilde yatırın. Yüzü aşağı değil yana doğru baksın, avucunuz bebeğin yanağıyla kafasını kavrasın.

Şşşşş sesi

Bebeğiniz o şekilde yatıyor ve ağlamaya devam ediyorsa herkesin duyabileceği bir sesle şşşş deyin. Bebeğiniz sizi duyduğunda dikkatinizi size verecek ve ağlamayı kesecektir.

Sallama

Şşşşş derken bebeği aynı anda yavaşça sallayın. Bebekler anne karnındayken titreşime ve sallanmaya çok alışıklar. Bunun için yürüyerek bebeği yavaşça sallayın.

Emzirme

Son olarak bebeğinizi emzirmeyi deneyin.
 
Geri
Üst