Bebeğimi en kolay nasıl uyuturum?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Bebeğimi en kolay nasıl uyuturum?
bebek nasıl uyutulur ,bebeğimi uyutamıyorum,bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz,bebek uyutma sırları,bebek uyutma tüyoları




1.jpg

Eve yeni gelen bir bebek yeni bir düzen demektir. Her bebek bir diğerinden farklı yapıya sahip olduğu gibi, her aile de farklı alışkanlarla yaşamayı tercih eder. Bebeğinizi mi düzeninize uydurmaya çalışıyorsunuz, siz mi onun şuursuz düzenine uymak istiyorsunuz o size kalmış. Bir gerçek var ki, bebekler rutini sever, kendilerini güvende hissederler. Ancak bunu kendi başlarına yaratamazlar, annelerinin liderliğine ihtiyaçları vardır. Peki ya annenin yardıma ihtiyacı yok mu? En önemlisi bu yardımı almak istiyor mu? Kurmak istediği düzenle, nasıl yapacağını bilmemek arasında kalmış annelere hizmet eden, önce bebeklerinin sonra annelerin hayatını kolaylaştıran, sohbetine doyamadığım bir Uyku Danışmanı ile tanıştım ve ona aklımdaki tüm soruları sordum.
0-4 yaş arası bebek ve çocukların uyku sorunlarını çözme konusunda ailelere danışmanlık hizmeti veren Kundak Uyku Danışmanlığı'nın kurucusu Pınar Sibirsky, Amerika'da Family Sleep Institute'de uyku eğitimini tamamladıktan sonra, International Association of Child Sleep Consultants (Uluslararası Çocuk Uyku Danışmanları Birliği) üyesi olmuş bir anne. Yurt dışında aldığı birçok eğitim ve birçok ülkede beraber çalıştığı ailelerin dışında, ülkemiz ebeveynlerinin çocuk yetiştirme kültürüne uyum sağlayarak, ihtiyacı olan annelere destek vermeye devam ediyor.
Yenidoğan ,bir bebek yaklaşık 45 dakika uyanık kalabilir. Bunun 30 dakikası beslenme, 15 dakikası alt değiştirme, gaz çıkarma derken tekrar uykuya dalmaya hazırdır bebek. Ancak zamanlama çok önemlidir. Bebeğinizi doğru anlarsanız, beşiğine koyduğunuz anda uyuyacaktır. Kucakta pış pış yapıp, zamanı uzatırsanız bebek ağlamaya başlar, yatağına gitmek de istemez. 'Haydaaaaa daha yeni emzirmiştim, tüm ihtiyaçlarını da karşılamıştım neden ağlıyor ki diye' telaşa kapıldığınız noktada, anneanne gelir : 'Ağlıyorsa biraz daha emzir, doymamıştır' der. Aslında anne bebeğinin doyduğunu biliyordur, ancak anı kurtarmak ve ağlamaya son vermek için tekrar başa döner, emzireyim de sussun diye düşünür ve bebek memede uykuya dalar. Çünkü aslında ihtiyacı olan uykudur, beslenmek değil. İzlemek, zamanlamayı yakalamak ve sabır çok önemli. Ben burada devreye giriyorum.”

Pınar'ın en büyük arzusu, bebekte uyku sorunları başlamadan ailelere danışmanlık vermek. “Keşke anneler hamileyken veya ilk 3 ayda gelse. Onlara direkt olarak bebeği ağlatmadan, küçük küçük adımlarla oluşmamış yanlış alışkanlıklar başlamadan sistemi öğrettiğimde çok daha fazla verim alıyoruz. Böylece bebeği sallamaya, ağlatmaya, kendimizi harab etmeye gerek kalmadan azcık sabır ve istikrarla hızlı bir şekilde arzu edilen yere geliyoruz” demekten kendini alamıyor.
 
Geri
Üst