Bebek İsteyen Meleklerimize Yumurtlama Günü Nasıl Anlaşılır ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Bebek İsteyen Meleklerimize Yumurtlama Günü Nasıl Anlaşılır ?
ovülasyon nasıl anlaşılır
yumurtlama günü nasıl anlaşılır



Sevgili melekler, eğer bir bebek sahibi olmak istiyorsanız öncelikle bilmeniz gereken ovülasyon tarihi hesaplamasıdır. Yumurtlama günü demek olan ovülasyon zamanı eczanelerde satılan ovülasyon belirleme testleriyle de anlaşılır. Bu yazımızda ovülasyon nasıl anlaşılır sorusunun cevabını ayrıntılı olacak bulacaksınız :)


yumurtlama-3b9.jpg



Ovulasyon günü her kadına göre değişir. Bunu anlamak için bazal temperatür denen bir ölçüden yararlanılır.

Yumurtlama (Ovulasyon) bir sonraki adet kanamasının başlangıcından 14 gün önce gerçekleşir.

Adet siklusları 28 gün süren kadınlarda ovulasyon 14. gün de gerçekleşir.Adet siklusu 35 gün süren bir kadında ovulasyon ( 35 – 14 : 21 ) 21. günde gerçekleşirken , 25 gün süren bir kadında (25 – 14 : 11) 11. günde gerçekleşir.

Beden derecesi ile her sabah alınan beden ısısı devamlı olarak bir takvime kaydedilir. Beden ısısının hafif yükselme yaptığı gün (çoğunlukla adetin 15. ve 16. günlerine rastlar) kadının yumurtladığı gündür.

OVULASYONUN GERÇEKLEŞTİĞİ NASIL ANLAŞILIR ?

1 – Göğüslerde hassasiyet

2 – Karın bölgesi ve kasıklarda ağrı , rahatsızlık hissi

3 – Vaginal akıntıların artması

4 – Vücut sıvısının artması


Eczanelerde satılan ovulasyon belirleme testleri ile de ovulasyonun gerçekleşip gerçekleşmediği belirlenebilir.

KADININ KENDİ KENDİNE YUMURTLAMA TARİHİNİ YADA GÜNÜNÜ BELİRLEMESİ İÇİN YÖNTEMLER

Rahimağzından salgılanan mukus (mukus, “kaygan, yapışkan sıvı” anlamına gelir), adet döngüsü boyunca salgılanan hormonların (östrojen ve progesteron hormonları) etkisiyle döngünün farklı günlerinde farklı özellikler gösterir. Bu değişiklikleri anlayabildiğinizde yumurtlamanızın olduğunu ve hatta ne zaman olduğunu doğru bir şekilde belirlemeniz mümkündür.

Günlük kontrollerinizde rahimağzı salgınızın özelliklerini işaret ve orta parmaklarınızı vajinanızın derinliklerine yerleştirerek belirlemelisiniz. Salgının bir kısmını parmaklarınızla toplayıp dışarı alabilirseniz işiniz daha da kolaylaşır.

Bakmanız gereken salgının kıvamı ve esnekliğidir:

Rahimağzı salgısı adet döngüsünün ilk günlerinde yani östrojen hormonunun kanda yükselmeye başladığı zamanlarda yapışkan bir özelliktedir.

Daha sonra kan östrojen hormonu seviyesi yumurtlamanın hemen öncesinde en yüksek seviyeye ulaştığında kaygan ve oldukça esnektir, salgının çektikçe uzadığını görebilirsiniz (Resim).

Yumurtlama gerçekleştikten sonra salgı yine yapışkan, ancak çektikçe uzamayan özelliklerine geri döner.Elinize gelen salgı yumurta akı kıvamlı, beyaz-sarı renkli ve baş ve işaret parmaklarınız arasında çektikçe, yani parmaklarınızı birbirinden uzaklaştırdıkça uzama eğilimi gösteren bir özellik taşıyorsa ve vajinanızın “ıslak” olduğunu hissediyorsanız bu, yumurtlamanızın kısa süre önce gerçekleştiğini veya yaklaştığını gösteren en değerli bulgulardan biridir.
Mukusun en bol olduğu ve kıvamının en fazla olduğu gün yumurtlama gününüzdür. Bundan sonra rahimağzı salgınız giderek bu özelliklerini yitirir.

Spinnbarkeit Testi

Almanca’da “uzayabilirlik, esneyebilirlik” anlamına gelen bu kelimeyle anılan incelemede rahimağzı salgısının yazının başlarında anlatılan çektikçe uzayabilirlik özelliklerine bakılır. Genellikle yumurtlama gününün belirlenmesinde kullanılan bu testte uzayabilirliğin gösterilmesi yumurtlama olduğunun hemen hemen kesin bir göstergesidir.
 
Geri
Üst