Bebek Kesesi İlk Ne Zaman Oluşur Ve Görülür Taze Hamişler Buraya

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Bebek Kesesi İlk Ne Zaman Oluşur Ve Görülür Taze Hamişler Buraya
Bebek Kesesi İlk Ne Zaman Oluşur Ve Görülür sorularına yanıt arayacağız. Hamilelik tecrübesi olanlar bilir ama biz bilmeyenler bu tecrübeyi henüz yaşamamış olanlar yaşamak üzere olanlar için yanıtlamaya çalışacağız. Hamilelik belki de kadının başına gelebilecek en güzel duygu. Bu duyguyu yaşamak için dünyaları verecek olanlar var. İnşallah Rabbim bu duyguyu her kadına her erkeğe yaşatır. Neyse biz konumuza dönecek olursak hamileliğin bazı belirtileri olduğunu önceki yazılarımızda anlatmıştık. Belirtiler tabii kişiden kişiye değişken olduğu için kesin kanıya varmak doğru olmaz. En doğrusu beta hcg değeridir. Kadınların hamileliğinin en heyecan verici aşamalarından ilki kan değeri ile hamile olduğunu öğrenmek diğerleri de kesenin görülmesi, kalp atışlarının izlenmesi ve bebeğin hareketlerinin hissedilmesi paha biçilmez duygulardır. Bunun sonrasında ise cinsiyet merakı başlar tabii ki :)

5 haftalik bebek kesesi.jpg



Beta hcg konusunu bir önceki yazımızda sizler için hazırlamıştık. Yazımızın linkine tıkladığınızda beta hcg değerlerini de gebelik haftalarına göre oranlarını göreceksiniz. Belirtiler dışında beta hcg değeri size en kısa zamanda adetinizin gününü beklemeden bile hamile olup olmadığınız hakkında kesin sonuca ulaşacaksınız. Yine de bir önceki yazımızda da belirttiğim gibi beta hcg değerleri de yanılabiliyor. Bunun için doktorunuz sizden tekrardan beta hcg tahlilini yapmanızı isteyecektir. Tabii bunlar yine de yeterli değil. Yani büyük ihtimalle hamilesiniz ama doktorunuzun sizi çağırdığı tarihte ultrason muayenesine gitmelisiniz. Bu muayenede bebeğin kesesi görülecektir. Bu çok heyecan verici bir durum. Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra bebeğinizin kesesini beraberinde görmek daha bir keyifle doluyorsunuz. Eminim bunu her anne yaşamıştır. Bebeğin kesesinden sonraki aşama ise kalp atışlarıdır. Doktorlar aslında beta hcg değeri dışında kese ve kalp atışlarını kesin hamilelik olarak görürler. Öncelikle yaptığınız kan testindeki beta hcg değerinin (BHCG) 1500 seviyesine ulaştığında yaklaşık 5 hafta kadar olmuştur. Bu sıralarda işte bebeğin kesesinin görülmesi vajinal ultrason ile mümkündür. 6 hafta gebelik durumunda ise karından ultrason ile kese rahatlıkla görülecektir. Bu haftada beta hcg ise 4000- 6000 değerleri arasında olmaktadır. Geç yumurtlama olan kadınlarda ise bu kesenin görülmesi ve kalp atışlarının duyulması gecikebilir. Bu konuda doktorunuz sizi bilgilendirecektir. Ama tabii kanda değerlerin yüksek çıkıp kesenin görülmeme olayı da olabilmektedir. Bu durumda umutsuzluğa kapılmak yok.

bebek kesesi ilk ne zaman gorulur.jpg


Bebeğin kesesinin görülmesinden sonra ise 6. haftada yine kalp atışları duyulabilir. 8. haftada ise ultrason ile ilk hareketler izlenebilir. Dedim ya meleklerim bu aşamaların hepsi muhteşem heyecan verici olaylardır. Anne adayları için şimdiden çok şanslı olduklarını söylemek istiyorum. Ama benim söylemem gereken son şey ise hamilelik denilen olan çok hızlı şekilde ilerliyor belki de kimi dönemlerde zorluklar yaşayabiliyorsunuz. Bunun için hamileliğinizin iyi geçtiği zamanlarda tadını sonuna kadar çıkarın. Sizler için en doğru en yeni yazılarımızla karşınızda olacağız...
 
Geri
Üst