Bebekler Ne Kadar Emzirilmeli Bebeğinizin Gelişimi İçin Önemli

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Bebekler Ne Kadar Emzirilmeli Bebeğinizin Gelişimi İçin Önemli
Bebekler Ne Kadar Emzirilmeli- Bir kadının bebek sahibi olması anne olması hayatında yaşayabileceği en büyük tecrübelerden biridir bence. Anne olmak dünyanın hem en güzel şeyi hem de çoğu şeyi ilk kez yaşatan bebeğinizle yaşayacağınız büyük bir tecrübedir. Yanlışlarda olur doğrularda ama okumak araştırmak önemlidir bu konuda. Çünkü araştırdığınızda göreceksiniz ki çoğu annenin yorumlarını tecrübelerini bulabilecek siz de daha kolay annelik yapabileceksiniz.

bebeklerde emzirme suresi.jpg


İlk doğumda anne sütü gelmemesi problemi göğüs ucu problemleri bebeğinizin belki emmemesi problemleri varken tam bu duruma alışmış ve her şey güzel giderken arada sütünüz azalır bebeğinize yetmez yine ne yapacağınız konusunda bir bilginiz yokken yine her şey düzene girer ve bu seferde bebeğinizi sütten ne zaman kesmeniz gerektiğidir aslında. Şimdi yazımızda detaylı bir şekilde bilgilere aklınızdaki soruların cevaplarını alabileceğinizi düşünüyorum. Bebeğini emzirmek bir anne için hem gurur verici hem de rahatlatan bir durumdur. Benim gibi bebeğini emziremeyenler varsa elbette bunun şuan vicdan azabını duyuyor olabilir ama tabii isteyerek emzirmeme durumu dışında gelişen olaylar dahilinde ikizlerimi sadece 3 ay kadar emzirebilmiştim. Daha doğrusu buna çok emzirebilmek te denemez sağarak sütümü verdim desem daha doğru olur. Bunu düşündüğümde hala üzüntüsünü yaşarım en azından ilk 6 ay keşke emzirebilseydim diyorum kendime. Ama bebeklerim 8 aylık doğdu sarılık oldular sezaryen ile doğdukları için ve tek başıma bakmak zorunda olduğum için emzirme ile ilgili problemler yaşadım.

Bebeğiniz doğduğu anda belki hemen sütünüz gelmeyebilir ama mücadele edin ve bebeğinizin emmesini sağlamaya çalışın ki bilmeniz gerekiyor ki ilk 6 ay bebeğinizin anne sütü alması ve bunun haricinde beslenmemesi gerekiyor. Anne sütü bebeğinizin bağışıklık sistemini güçlendiriyor, hastalıklara karşı koruyor tüm gelişimi için gerekli besini sağlıyor. Anne sütü kadar muhteşem bir besin kaynağı daha yok özellikle ilk 6 ay için. Bebeğinizi mutlaka ilk 6 ay kadar emzirmelisiniz. Özellikle emzirirken göğsünüzün tamamen boşaldığını ve bir sonraki öğün diğer göğsünüzden emzirmeye gayret edin bu şekilde dönüşümlü olarak emzirme gerçekleştirin. Böylece boşalanın yerine yeni süt üretimi olacaktır.

Sütü az olan anne adayları için de bir şeyler söylemek istiyorum. Sütünüz az ise düzenli beslenmek süt artırıcı besinler yemeniz bebeğiniz uyuduğunda sizinde uyuyarak dinlenerek sütünüzün oluşmasını sağlayabilirsiniz. Tabii bol su içmek yine sütün artmasına olanak sağlayacak. Dere otu bulgur yeşil soğan özellikle süt artıran yiyeceklerden. Yine eczaneden alacağınız humana çayları da oldukça iyi süt yapıcı durumunda. Bebeğiniz doğduğu zamanlar 7-8 kez, sonraki aylarda günde 5-6 kez emmek isteyecektir. Gece dahi 2-3 saatte bir emmek isteyebilir. Sonraları bu süre azalır. Hatta 6 aydan sonra gece emzirme olayı da azalabilir. Ne kadar emzirmeniz gerektiği konusunda ise bebeğinizi ilk 6 ay mutlaka emzirmelisiniz. En geç 2 yaşına kadar da emzirebilirsiniz. Özellikle sütünü sağan anneler de olabilmekte özellikle çalışan anneler sütünü sağıp buzdolabında saklayabilir ama unutmayın ki bebeğin emme gücünün hiç bir sağma makinesi kadar güçlü değildir. İkiz bebeğim var sütüm yetmez mi diye hiç endişelenmeyin vücut iki bebek için de yeteri kadar süt üretimi yapabilmektedir.

bebek ne kadar emzirilmeli.jpg


Emzirme pozisyonu ve doğru emzirme çok önemlidir. Bebeğinizi emzirmek size de çok faydası olduğunu unutmayın. Bebeğiniz her emmek istediğinde mutlaka emzirin. Ayrıca ilk doğan bebeklerde zaten ağzının meme aradığını görebilirsiniz bu durumda da emzirmek doğru olacaktır. Bebeğinizin yeteri kadar süt aldığını göğsünüzün emdikten sonra boşaldığını hissedersiniz ayrıca ilk yeni doğan günde 6 kez bezini kirletebilir. İlk yenidoğan bebek 15 dakika emebilir büyüdükçe bu süre azalabilir.
 
Geri
Üst