Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer Çözümü

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer Çözümü
Bebeklerde Burun Tıkanıklığı- Ahh bu burun tıkanıklığı hangi bebekte olmamıştır ki değil mi? Bebeklerin en büyük sıkıntısı olduğu kadar anne babalar da bundan payını oldukça büyük şekilde almaktadır. Burun tıkanıklığı olan bebeklerde çok fazla sıkıntı oluşabilmekte. Bir ikiz olarak yine sizlerle yaşadığım tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Özellikle biri hasta olup mutlaka diğeri de hasta olduğunda işte asıl mesele o noktada başlıyor benim için. Aslında grip, nezle ya da soğuk algınlığı mesele değil ama burun tıkanıklığını en az 1 hafta çeken huzursuz olan uyuyamayan bebekler var. Peki bebeklerin burun tıkanıklığı durumunda neler yapmalı anne babalar?

bebeklerde burun tikanikligi nasil gecer.jpg


Anne babalar özellikle ilk 6-7 ay çoğunlukla yaşarsınız bu burun tıkanıklığını. Bir yerden bir hastalık gelir çocuk öncelikle bir hapşırma ile başlar ve devamında günlerce gecelerce süren burun tıkanıklığı hırıltı beraberinde baş gösterir. Tabii öncelik olarak mutlaka doktora gidilmesinde fayda var. Onun dışında ben evde ikizlerime neler uyguladım tecrübelerle sabit olan durumları sizlerle paylaşacağım. Özellikle bebeklerin hastalığında ilk olarak ateş kontrolü de yapılmalıdır.


Hastalıkla birlikte gelen yüksek ateş havaleye kadar yol açabilir allah korusun. Burun tıkanıklığı için benim en çok yaptığım yöntemlerden biri bebeklerin odasında bir soğanı dörde bölüp bırakmak çok faydasını gördüm. Ayrıca tabii mutlaka evinizde her daim size yarayacak burun aspiratörü almalısınız. Büyük ihtimalle doktorunuz da size önerecektir ama benim kullandığım otri bebe burun aspiratörünü almıştık şu güne kadar hep yanımda gezdirdim ve çok işime yaradı doğrusu. Ama siz elektrikli olanlardan da alabilirsiniz çünkü bu burun temizleme aspiratörleri hep lazım olacak anne babalar.

Özellikle ilk 6-8 aylık bebeklerde burun kanallarındaki kıkırdaklar henüz çok yumuşak yapıda olduğundan bir tıkanıklık durumunda hemen birbirine yapışır ve burundan nefes alamaz durumuna gelebilirler. Bu da bebeklere gece uyku uyuyamama, gündüz beslenememe gibi sıkıntılar doğurur. Ama 6-8 aydan sonra genelde bu sıkıcı sorun ortadan kalkar. Yine de ufak burun tıkanıklıklarında bu aspiratörlere ihtiyacınız olacağını belirteyim. Ayrıca okyanus suyu olarak geçen serum fizyolojikler tıkalı burunu rahatlatmada birebir. Doktorunuz onu da önereceğinden emin olabilirsiniz.

bebeklerde burun tikanikligi.jpg


Tıkalı buruna günde 6-7 kez yapabiliyorsunuz bu işlemi. Öncelik olarak bir tüpün küçük bebekler için 1/4 ünü bir burun deliğine sıkarak sonrasında burun aspiratörü ile temizleme işlemi yapabilirsiniz. Bunu sık sık yaparak bebeğinizin nefes yollarını rahatlatabilirsiniz. Hastalığın artık ileri aşamalarında iltihaba dönüşen burun akıntısını sık sık temizlemekte fayda var. Sarımsı yeşilimsi renge sahip burun akıntılarını temizlemek önemlidir çünkü temizlenmediğinde bebeğinizin akciğerlerine dolduğunu söyleyebilirim. Yine burun tıkanıklığı olan bebeğinizin odasına bir hava nemlendiricisi alabilirsiniz. Ayrıca ben bebeğimin göğsüne ufak bir miktar viks sürebilirsiniz böylece rahat nefes almasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca topuk altına ufacık sürülen bir viks de burun tıkanıklığını açacaktır.
 
bebeklik döneminde burun tıkanıklaığı hakkaten çok zor ve sıkıntılı bir durum hatta bu yüzden kızım burnu tıkalı olduğu için beni ememiyordu o yüzden sürekli huzursuz du ve ağlıyordu doktorumuz bir aparat önermişti eczaneden almıştık vakumlu bir aparat kendi nefesimizle bebeğin burnunun içindeki pisliği çekiyorduk bu bazen onu rahatlatsada bazende oda faydalı olmuyordu şimdi büyüdü yine kışın yeri geliyor tıkanıyor ama kendide artık çaba gösteriyor nefes almak için doktorunda verdiği spreyleri kullanıyoruz hatta kendi bile sıkabiliyor ama dediğim gibi bebeklik döneminde çok zor durumlardan biridir burun tıkanıklığı...
 
Bebeklerde burun tıkanıklığı çözümü, bebeklerin nefes almalarını güçleştiren bir durumdur. Burun tıkanıklığı, bebeklerin hafifçe hapşırmalarını ve burun akıntısını tetikleyebilir. Burun tıkanıklığı, bebeklerin nefes almalarını güçleştirebilir ve bu da bebeklerin uyku düzenlerini bozabilir.

Bebeklerde burun tıkanıklığının geçmesi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:


  1. Bebeğinizin burun deliklerini hafifçe ovalayarak burun tıkanıklığını açmaya çalışın. Bu, burun tıkanıklığının neden olduğu hafifçe hapşırma ve burun akıntısını azaltarak bebeğinizin nefes almasını kolaylaştırabilir.
  2. Bebeğinizin burun deliklerini temiz tutmak için burun aspiratörü kullanabilirsiniz. Bu cihaz, bebeğinizin burun deliklerinde birikmiş olan mukusu emerek burun tıkanıklığını açmaya yardımcı olabilir.
  3. Bebeğinizin burun deliklerini nemlendirerek burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilirsiniz. Bu, bebeğinizin burun deliklerinde bulunan mukusu yumuşatmaya yardımcı olur ve burun tıkanıklığını hafifletir. Bebeğinizin odasının nem oranını yüksek tutarak veya bebeğinizin burun deliklerini nemlendirici bir spreyle nemlendirerek bu amaca hizmet edebilirsiniz.
  4. Bebeğinizin burun tıkanıklığının nedeni alerjik bir rinitse, alerji ilaçları kullanarak burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilirsiniz. Bu ilaçları doktorunuzdan alarak ve doktorunuzun önerilerine uyarak kullanabilirsiniz.
Burun tıkanıklığı, bebeklerde sık görülen bir durumdur ve genellikle hafifçe tedavi edilebilir. Ancak burun tıkanıklığının ağırlaştığı veya bebeğinizin nefes almasını ciddi şekilde sorun yaratma durumu ortaya çıktığında doktorunuza acilen danışınız.
 
Geri
Üst