Bebeklerde pişik

*Gizemli Kıs*

Yeni Üye
Üye
Bebeklerde pişik

Bebeklerinizde pişik sorunumu var meleklerim bunlar nasıl geçer pişik olmaması için neler yapılır bakalım hep birlikte



NEDEN OLUR ?
Pişik sorunu bebeklerin çoğunda karşılaşılan sorunların başında gelir. Pişik her üç bebekten birinde karşımıza çıkar. Annelerin çok özen göstermelerine rağmen ilk üç aylık dönemde en fazla karşılaştıkları sorun pişiktir. Pişiğin oluşmasındaki temel etken cildin tahriş olmasıdır. Bebeğin zaten hassas olan cildine temas eden bebek bezi, uzun süre bezinin değiştirilmemesi ve ıslaklık, bebeğin beslenmesindeki değişiklikler, ilaç kullanımı, yetersiz temizlik, kullanılan bezin kalitesiz oluşu, bebeğin alt temizliğinde kullanılan kokulu sabun vb. gibi temizleyici maddelerin etkisi ile pişik oluşumu tetiklenir.

pisik-293.jpg


PİŞİKTEN KORUNMA NASIL OLUR?
1. Uygun boy ve kiloda bez kullanılmalı.
2. Bebeğin cilt temizliği su ile yapılmalı.
3. Bebeğin cildi iyi kurulanmalı.
4.Pişik önleyici kremler kullanılmalı. Kremler ince bir tabaka halinde sürülmeli.
5. Bebeğin altının sıkça değiştirilmeli.
6. Bebeğin dışkı yaptığında bezi hemen değiştirilmeli.
7. Pudra çok fazla kullanılmamalıdır. Çünkü pudra bir süre sonra ciltteki nemi alır.
PİŞİK NASIL GEÇER?

Bebeğin cildinde pişik görüldüğünde sabunlu su ile temizliğe dönülmelidir. Su ile temizlik yapıldıktan sonra temiz, yumuşak, emici bir bezle bebeğin altı kurulanmalıdır. Bebeğin altının bir süre açık bırakılarak hava ile temasının sağlanması da pişiğin geçmesinde etkili olur. Kullanılan bebek bezi kuru, temiz ve bebeğin kilosuna ve boyuna uygun olmalıdır. Bebeğin vücuduna uygun olmayan bezler bebeği sıkacak, altının daha fazla havasız kalmasına sebep olarak pişik oluşumuna sebep olacaktır. Bebeklerin alt temizliğinde pudralı ürünler ve pudra kullanılmamalıdır.
Bu ürünler bebeklerde pişiği önlemediği gibi pişiği tetikleyebilir. Pişik durumlarında bebeğin bezi biraz gevşek bağlanabilir. Hava girişini engelleyen ürünlerin kullanılması sakıncalıdır. Pişik kremleri bebeğin her alt temizliğinde ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır. Kremin bebeğin cilt kıvrımları arasına nüfuz etmesine dikkat edilmelidir. Pişik bunlara rağmen geçmiyorsa ve cilt dokusunda sivilceye benzer oluşumlar görülüyorsa doktora gidilmelidir.
 
Bebeklerde pişik sorunuyla eminim birçok kişi karşılaşmıştır bunlardan biri de benim denemediğim şey kalmadı en son ten rengine göre özel yapılan bir krem denemiştim o iyi gelmişti bebeğime:)Bilgiler için teşekkürler balım:)
 
ben kızım pişik olduğunda pamukla hakiki zeytinyağı sürüyordum hakkaten işe yarıyordu kremler den çok böyle yapmak daha ii
 
Geri
Üst