Bebeklerde Uyku Problemi Nedenleri Çözümleri Yaşanılan Sorunlara Değiniyoruz

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Bebeklerde Uyku Problemi Nedenleri Çözümleri Yaşanılan Sorunlara Değiniyoruz
Bebeklerde Uyku Problemi Nedenleri- Bebeklerde olan uyku problemlerine değineceğiz bu yazımızda. Anneler bu uyku düzensizliğinin her daim süreceği konusunda sürekli endişe yaşarlar ama bilgilendiğiniz taktirde böyle olmadığını anlayacaksınız. Bebeğinizin gelişimi için her ayrıntıyı bilmeli onu iyi tanımalısınız ki rahat ve endişesiz hareket edebilesiniz. Uyku düzensizliği her bebekte ilk 3 ay olacaktır tabii ki. Buna her yeni anne hazırlıklı olmalıdır. Özellikle her 2-3 saatte bir emmek isteyecektir bebeğiniz bu nedenle gece de sürekli kalkacak emmek isteyecektir.

bebeklerde uyku problemi.jpg


İlk 3 ayda düzensizlik normaldir. Gece dahi gündüz de sürekli kalkıp emmek isteyecektir bebeğiniz. İlk 3 ay bebeğiniz 2-3 kez gece beslemesine kalkabilir bu süre 6 aydan sonra gece kalkması 1 e düşecektir. Tabii bebekler ilk alıştıkları şeyi her zaman görmek isterler. Örneğin emzirip sallayarak uyutuyorsanız bebeğiniz her aynı durumda bunu sizden isteyecektir. Yine ilk 3 ay içinde uykusuzlukların sebebi kolik gaz sancıları da olabilir. Özellikle hem kolik sancısına hem de hemen uykuya dalabilecekleri bir kolaylık söylemek istiyorum siz yeni annelere. Elektrik süpürge sesi bebekleri sakinleştireceği için telefonunuza elektrik süpürgesi sesi indirebilir ve bebeğinizin nasıl sakinleşip uyuduğunu görebilirsiniz en azından benim ikizlerim süpürge sesine karşı çok duyarlıydılar:)

Yeni doğan bebekler yaklaşık 18 saat uyurlar 1 saatten fazla uyanık kalamazlar o yüzden çok uyurlar ama sık sık uyanır emmek isterler ayrıca bir sorunu da varsa bu genelde kolik olabilir onu huzursuz ve uykusuz bırakacaktır. 6 ayda başlayan diş çıkarma durumu onları yine uyku düzensizliğine itebilir. Anneler bebeğinizin her ay gelişiminde neler oluyor bunları bilmeniz gerekir. Yenidoğan bebeklerin ilk ay gece gündüzü ayrımı yapmadan uyuması sonraki aylarda geceleri daha uzun uyumaya başlarlar. Yaklaşık 15 aya kadar gündüz uykusunu 2 kez uyuyan bebekler bundan sonraki aylarda gündüz uykusunu 1 e düşürürler. Gündüz uykusu ise artık 4 yaş sonrası için gerekli olmayacaktır. 6-8 aylara gelen bebeklerin artık bir düzene mutlaka oturtulması gerekir. Yani 4. aydan başlayarak artık bebeğinizin 21:00 en geç 21:30 da uyumaları gerekir. Ona göre de daha erken uyumaları için uyku saatlerine yakın gündüz uykusu yapmamaları gerekir.

bebeklerde uyku sorunu.jpg


Uyku problemleri dediğimiz gibi ilk 3 ay gaz ya da kolik 6 aylarda diş gibi problemler olabilir. Ayrıca bebeğinizi her gece aynı saatte yatırmaya çalışın bu düzeni oturtmak için mutlaka çok erken zamanlarda yani 4. ay gibi başlayabilirsiniz. Düzen oturtmazsanız her gün farklı saatlerde uyuyamayacağı gürültülü bir ortamda uyutmak düzen oturtmak zor olacaktır. Özellikle uykudan önce banyo yaptırmak bebeğinizi rahatlatacak rahat uyku uyumasını sağlayacaktır. Bebeğinize emzik alıştırmak aslında tavsiye etmem ama ben mecburen ikiz oldukları için alıştılar ve bu da kolay uyumalarını sağlıyor.
 
Geri
Üst