Bebeklerin aç olduğu nasıl anlaşılır buyrun öğrenin anneler

M

Misafir

Forum Okuru
Bebeklerin aç olduğu nasıl anlaşılır buyrun öğrenin anneler
bebeğin aç olduğu nasıl anlaşılır bebeklerde açlık bebeklerin karnı acıkınca neler yaparlar buyrun bu yazımızda öğrenelim arkadaşlar.Az önce bir misafirimiz "bebeğimin aç olduğunu nasıl anlarım" diye sormuştu. Meleklermekani.com olarak, bu soruyu yanıtlamak için bir araştırma yaptık ve bebeğin karnı acıkınca nasıl anlaşılır diye bilgiler edindik. Amaç, elbette ki o soruya cevap vermek ve bebek bakımı ile ilgili henüz acemi olan anne adaylarına bir nebzede olsa yardım edebilmek Melek'lerim.

Bebeklerin aç olduğu nasıl anlaşılır
diye başlık atmışken, bebek yemekleri listesini vermesek olmaz diye düşünüyor ve bebek emzirme teknikleri hakkında da bilgileri güncellemek istiyoruz Melek'lerim.

bebek-320.jpg


Doğumdan hemen sonra kimi annelerin hemen sütü gelmeyebilir, kimi annelerin ise sütü yetmeyebilir. Özellikle yeni doğan döneminde bebeğin aç olup olmadığı, doyup doymadığı çok kolay anlaşılmaz. Açlığını genellikle ağlayarak ifade eden bebekte genellikle başka sorunlar aranır. Ta ki bebek kilo kaybetmeye başlayana dek. Peki bebeğin aç olduğu nasıl anlaşılır? Bunun en doğru yolu bebeğin bezini kontrol etmektir. Bebeğiniz gün içerisinde üç dört kez bezini dolu dolu idrar ile kirletiyorsa, sizi emzirdiği an itibariyle sarımsı, biraz kıvamlı ve gün içerisinde üç dört kez kaka yapıyor ise onun doyduğuna emin olabilirsiniz. Bebek dünyaya geldikten sonraki altı ay içerisinde her ay ortalama 700 gram almalıdır.

Eğer sizde bu konuda bir sorun yoksa, sütünüz bebeğe yetiyor demektir. Anne sütünün yetmediği durumlarda bebeklerde kan şekeri düşer ve bu da bebeğin sürekli uyumasına neden olur. Böyle bir durumda bebeğin açlıktan ağlaması söz konusu olmaz. Sürekli uyuyor olması onun tok olduğu, doyduğu anlamına gelmeyebilir. Bu yüzden çiş ve kaka yapma durumu ile kilo alma durumunu yakından takip etmeniz, bebeğin aç olup olmadığı konusunda size en doğru bilgiyi verecektir. Anne sütünün artması için annenin psikolojisinin düzgün olmasının yanı sıra, bebeğini sık sık emdirmesi ve dengeli-düzenli beslenip, bol sıvı alması çok önemli. Sütü yeterli olmayan annenin, bebeğini doyurması zordur.

Yeterli beslenemeyen bebeğin büyüme ve gelişme aşaması sekteye uğrayacak, bağışıklık sistemi güçsüz kalacaktır. Bebeğin dünyaya geldikten sonraki aylarda kimi anneler, sütünün yetmediğini düşünerek paniğe kapılır ve hemen ek gıdaya başlar. Ek gıdaya geçiş ile birlikte bebek annesini daha az emer, az emme nedeniyle anne sütü de giderek daha fazla azalır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Aslında bebeğiniz küçük ise zaten fare deliğine girene kadar acıkıp çıkana kadar doyacağı için sıkıntı yok e büyüksede zaten anne mamma der şu arada olunan üç beş aylık zaman dilibinde emziriyorsanız göğsünüze yaklaştıracaksınız isterse emzireceksiniz. Ben öyle düşünüyorum. Başka yorumu olan :)
 
Aslında bebeğiniz küçük ise zaten fare deliğine girene kadar acıkıp çıkana kadar doyacağı için sıkıntı yok e büyüksede zaten anne mamma der şu arada olunan üç beş aylık zaman dilibinde emziriyorsanız göğsünüze yaklaştıracaksınız isterse emzireceksiniz. Ben öyle düşünüyorum. Başka yorumu olan :)

Yani aslında dediğiniz doğru ama, konumuzda bebeğin kan şekerinin düşmesi durumunda sürekli yatma olayı var. Öyle bir durumda özellikle yeni doğan bebeklerde ve sarılık geçirenlerde bu çok sık rastlanır bir durum. Bebeğiniz olur olmadık zamanlarda yatıyorsa dikkat etmek gerekiyor. Ben bizim iki numaranın burnunu sıkarak kaldırdığımızı ve meme emdiğini biliyorum. Zaten aç olan çocuk emer ama çabuk yorulur onun için bu duruma son derece dikkat etmek, gözlemlemek gerekiyor.
 
Benim bebegimde 3.500 kilo doğdu sonra 3.400 oldu 15 günlük oldu 4 kilo olmuş iyimi acaba sadece anne sütü aliyo ama kaka yapmiyo doymuyomu acaba
 
Bebeklerin doğumdan sonraki kilo düşüklüğü normaldır. Vücutların da bulunan ödemi attıklarından dolayı bebekler doğumdan sonra yaklaşık 300 gr kadar kilo inişine geçerler. 15 günde yarım kilo alması gayet iyi eğer bir ay için de bebek ilk aylarda 400 gr ve altın da alıyorsa o zaman sütünüzün yeterli olmadığı ve bebeğin sağlıklı beslenemediği anlamına gelerek uzman hekim kararınca mama takviyesin de bulunulur. kaka olayına gelince tam olarak bebeğinizin kaka yapma sayısını belirtmediğiniz için net bir şey söyleyemem bazı bebekler sık sık kaka yapabilirler bazı bebeklerde ki bu oran daha az olabiliyor
 
Geri
Üst