bebeklerin dili

A

advantur

Forum Okuru
bebeklerin dili
Bebeğiniz ağladığında aslında ne söylemeye çalıştığını biliyor musunuz? Çünkü bebek ağlaması başlı başına şifreli bir dil!


Uzmanlar, bebeklerin sıkıntılarını farklı şekillerde ağlayarak ifade edebildiklerini belirtiyor. Buna göre günde ortalama 1 ila 4 saat ağlayan sağlıklı bir bebek, acı çektiğinde keskin bir feryat atıyor. Acıktığında düşen ve yükselen ses tonuyla kısa kısa ağlıyor. Yorulduğunda ise müzikal bir ağlama sesi çıkarıyor.

Sağlıklı bir bebek günde ortalama 1 ila 4 saat ağlıyor. Doğuştan sağlık problemi olan bebekler ise ya daha fazla ağlıyor ya da aşırı şekilde sessiz kalıyor. Ancak araştırmalarda çok ilgi çeken nokta, bebeklerin farklı hislerine göre ağlama türleri geliştirmesi. Uzmanlara göre bebeklerin bu şifreli ağlama türlerinin bilinmesi annenin de işini kolaylaştırıyor.

Uzmanlar bebeklerin ağlama türlerini şu şekilde sıralıyor:

Acı çektiğinde: Bebek acı çekiyorsa keskin bir feryat, nefes almadan devam eden kısa periyodik bir çığlık atabilir ve içe doğru çekilerek ağlayabilir.

Acıktığında: Düşen ve yükselen ses tonuyla kısa kısa ağlayan bebek acıkmış olabilir. Bebekler böyle durumlarda parmaklarını emer, yanaklarına vurur. Annesi tarafından kucağa alınıncaya kadar da ağlamayı kesmez.

Yorulduğunda: Bebeğin uykusu geldiği zaman yumuşak şekilde, tıpkı şarkı söyler gibi ritmik bir şekilde ağladığı gözlenmiştir.

Sıkıldığında: Yankı yapan bir ses tonuyla ağlayan bebek sıkılmış olabilir. Bu durumda bebek, ağlamasını kucağa alınıncaya kadar kesmez.

Rahatsız olduğunda: Bebek huysuz ve aksi bir ses tonuyla ağlıyorsa, bu ağlama türünde bebeğin altını ıslattığı, üşüdüğü, terlediği mesajları alınabilir
 
Geri
Üst