Beta Hcg Değeri Kaç Olmalı Örnek Sonuçlarla Değerlendirme

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Beta Hcg Değeri Kaç Olmalı Örnek Sonuçlarla Değerlendirme
Beta Hcg Değeri Kaç Olmalı Örnek Sonuçlarla değerlendirme yapacağımız bir konumuza geldi sıra. Hamiş kalmak isteyen anne adaylarının en çok merak ettiği konuların başında bu beta hcg değerleri geliyor. Ben de taa ki hamile kalana kadar bu değerler ne anlama gelir bilmezdim ama tabii araştıra araştıra okuya okuya öğrendik tabii aynı zamanda tecrübe bize öğrenmek istediklerimizi kolayca öğretebiliyor zaman zaman. Hamilelik te bunlardan biri. Hamilelik yaşayan anneler beta hcg değerleri olsun hamilelik ile ilgili birçok şeyi yaşayarak ve araştırarak öğrenebilir. Siz de daha yolun başında iseniz bu yazımızı okumak beta hcg değerleri ile ilgili çok yararlı bilgiler kapmanıza yardımcı olacağına inanıyorum. Bu hemen aşağıda gördüğünüz benim hamile olduğumu öğrendikten sonraki 4. haftalık gebeliğimden ultrason görüntüm. İlk keseyi yani keseleri gördüğüm günün bir hatırası aslında. İkiz gebeliğimi öğrendikten sonra çift kese görmenin mutluluğu sanırım dünyada yoktur.

ikiz gebelik kese gorunumu.jpg


Beta hcg hormonu nedir bundan başlayalım dilerseniz ilk olarak. Beta hcg hormonu sizde hamilelik var olup olmadığını gösteren bir değerdir. Bu hormon hamileliğiniz boyunca salgılanır. Aynı zamanda beta hcg kendi ile birlikte kanda progesteron hormonunu da salgılayarak düşükleri önlemeye yardımcı olur. Progesteron haplarını duymuş ya da kullanmış olabilirsiniz. İşte bu hapları doktorunuz size progesteron değerlerinizde düşük gördüğü zaman verebilir. Bu eğer hamile iseniz sizin düşük yapmanızı önleyecektir.

gebelik haftasi ve beta hcg degerleri.jpg


Beta hcg kan testleri hamilelik tayini yaparken en etkili hızlı sonuç veren testlerdendir. Değerlerin aralıkları ve karşılığında ise kaçıncı hafta hamile olduğunuz bilinir. Doktorunuz zaten sizin hamile kaldığınız ilk günü öğrenmek için son adet tarihinizi size soracaktır. Bu sizin gebeliğinizin başlangıcı olarak yani (SAT) kabul edilecektir. Beta hcg hamileliğinizin ilk günlerinde yani döllenme olayından yaklaşık 6-8 gün sonrasında hızla yükselmeye başlayacak ileriki günler ve haftalarda kat kat atlayarak artacaktır. Ta ki hamileliğinizin ortalarından sonra hızını yavaşlatacaktır. Bu doğuma az kala tamamen duracaktır. Beta hcg 0-10 mlU/ml arası bulgularda hamilelik yok demektir. Ama tabii bu adet tarihinizden çok önce yapılmış ise ve geç döllenme söz konusu ise bu testin yeniden tekrarlanması gerekir. Geç döllenme söz konusu ise test sonraki günlerde tekrarlanır. Eğer aşılama tüp bebek gibi bir tedavi sonucu değil de doğal yoldan bebek denemeleri yaptıysanız tabii adet gününüzü beklemelisiniz. Aşılama tüp bebek tedavilerinde doktorunuz sizden 10. günde beta hcg isteyecektir. Yani bu süre transferden 10 gün sonrası yani bu da döllenmenin oluşup rahme yerleştiği süredir. Aslında aşılama ve tüp bebek tedavilerinde transfer edilen yumurta zaten döllenmiş embriyo oluyor. Test yaptırmanız için sadece bu embriyonun rahme yerleşmesi ve orada kalıp kalmadığı kontrol ediliyor test ile.

yumurtlamadan sonra beta hcg degerleri.jpg


İlk ilişkiden sonra en geç 10 güne kadar beta hcg testi negatif çıkacaktır. Mutlaka bu döllenme rahme yerleşme olayını beklemek için 7-8 belki de 10 gün geçmeli. Eğer test yaptırdınız ve sonuç pozitif çıktı ise normalden daha fazla bir değerle karşılaştıysanız bunun çoğul gebelik olma durumu olabilir. Benim ilk yaptırdığım testte 377 , 4 gün sonraki test sonucum 2279 du. Ve tabii doktorum da ikiz gebelikten şüphelendi ama keseyi görmeden kesin bir şey söylemek pek mümkün olamıyor böyle durumlarda. Ama normalin iki katı değerler çoğul gebeliğin sinyalini verecektir. Eğer beta hcg testindeki değerler artış göstermiyorsa bu anormal bir gebelik olabileceğini gösterir. Örneğin böyle durumda dış gebelik söz konusu olabilir. Yine değerler normal bir şekilde her iki günde bir artıyor ama kese görülmedi ise yine bu da dış gebeliği gösterir. Bir de kese görülür ama içi boş ise bu da boş gebeliği gösterir.
 
Merhaba arkadaslar 1.5 senedir hamile kalmak cok istiyordum adetime 2 3 gun kalasi kahverengi akintilar gelmeye basladi az da olsa bende doktoruma sordum test istedi 1 gun kalasi gece kan testi yaptirdim sonuc bolumunde 136.79 yaziyor bu ne demek oluyor lutfen bilgi verirmisinz icim kipir kipir cok heyecanlandim tesekkurler şimdiden
 
Merhaba arkadaslar 1.5 senedir hamile kalmak cok istiyordum adetime 2 3 gun kalasi kahverengi akintilar gelmeye basladi az da olsa bende doktoruma sordum test istedi 1 gun kalasi gece kan testi yaptirdim sonuc bolumunde 136.79 yaziyor bu ne demek oluyor lutfen bilgi verirmisinz icim kipir kipir cok heyecanlandim tesekkurler şimdiden

Merhaba, hcg değeriniz görünürde gebelik lehine yalnız tek değerle gebelik teşhisi yapılmaz. Durumunuz hakkında net bilgi edinmek için hekim kontrolünde olun. Hcg testini bir kaç defa yapmanız istenecek son adet tarihiniz+ hcg değerleriniz ve usg muayenesi ile durumunuz hakkın da net bilgi verilecektir.
 
Geri
Üst