Beta hcg nedir?

T

TİTAN

Forum Okuru
Beta hcg nedir?
BETA HCG NEDİR ? Hamilekalmak isteyen, gün sayan bebek özlemi çeken annelerin tamamının bildiği bir şey bu. Aslında Hastanelerde özel kliniklerde kanınızdan, hamile olup olmadığınızın belirlenmesi için sizlerden kan alınarak yapılan testin adıdır.
TAVSİYE KONU : İLK HAMİLELİK BELİRTİLERİ NASIL ANLAŞILIR ?


beta hcg tablosu gebelik değerleri.png



BETA HCG HORMONU NEDİR ?

Sizlerden alınan kandan bakılan bir değerdir. Bunu da şöyle izah etmek gerekir. Hamile olan bir kadının plasentası hamile kalır kalmak bir hormon üretik bunun adı hcg hormonudur aslında hastanelerde ve gebelik ile ilgili şüphe duyulması halinde yapılan testte bu hormon aranır.
BETA HCG DEĞERİN 1 2 3 4 5 ÇIKTI BU NEDEMEK OLUYOR ?
Kandan yaptırdığınız bhcg testi ile bhcg hormonu sizde yok ise değerler >1,0 >2.0 >3.0 >4.0 şeklinde görünecektir. Bizler uzun zamandan beridir tarafımıza gelen sorular ve edinimlerimize bakarak hamile olmanız için bu değerin 5 yani >5.0 ve üzeri olması gerektiğini düşünüyoruz.
BETA HCG DEĞERİ NE ZAMAN YÜKSELİR?
Ortalama bir haftalık hamile olduktan sonra kanınızda bu değerler yükselecek ve hamile olduğunuzun işareti yukarıdan da belirttiğimiz üzere 5 ve üzeri olacaktır.



BHCG TESTİ SONUCU KESİN MİDİR ?
Evet bu soru bizlere çok fazla geliyor. Sorunun cevabı ise EVET kızlar. Kandan gebelik testi yaptıran bir kadının aldığı sonucun sonucu kesindir yani hamilelik var ise vardır yok ise yoktur.

BHCG TESTİ SONCUM DÜŞERSE NE OLUYORDUR ?

Bu testi yaptırdınız ve doktorunuz size bir hafta sonra gelin dedi. Örneğin yaptırdığınız testin sonucu 23 çıktı. Doktor bu durumda size yüzde yüz hamilesiniz demez gidin bir hafta sonra gelin der. Normalde bhcg hormonu 2 gün ara ile bir önceki test sonucunun iki katı kadar olacaktır. Yani 23 çıktı ise iki gün sonra 40 ve üstü olması gerekiyor ( sağlıklı gebelik için bu şarttır )
Bu testin yapılması ve bu rakamların artışı ile de ilgili sizlere bir örnek vermek istiyorum. Doktorlar öncelikle neden yüzde yüz hamilesiniz demez onu anlatalım. Testin sonucunu takip etmek isterler. Kesinlik için bir hafta ya da on gün sonra gelin bir kez daha bakalım derler. Sebebi ise olası düşük ya da dış gebelik durumlarından dolayıdır. Doktorlar net olarak sonucu söylerler size. Onun için zamana yayarak, kandaki bhcg hormonu değerlerinin iyice yükselmesini ve sağlıklı bir gebelik olup olmadığını da bilmek isterler.
BHCG KAN TESTİ DEĞERLERİM DÜŞÜYOR ?
Önceden yapılan bir bhcg testi sonucunda çıkan değer, ikinci kez yapıldığında düşüş gösteriyor ise. Dış gebelik ya da düşükten başka bir sonuç çıkmaz bundan. Yani 300 çıkan bhcg sonucu 100 seviyesine ya da 300 den aşağı düşüyor ise muhtemelen ya dış gebeliğiniz var ya da düşük yaptınız bu kesindir kızlar.
kandan-gebelik-testi-jpg.84660


HANGİ GEBELİK TESTİNİ YAPTIRAYIM BHCG Mİ NORMAL TEST Mİ ?
Yapılan bütün testlerin sonucunda aslında bhcg hormonuna bakılıyor. Gebelik testi de sonucu doğru verir fakat malesef biz kadınlar bu testin nasıl yapıldığını bilmiyoruz. Örneğin normal gebelik testini yapan bir anne adayı, testin sonucunu bekletiyor yarım saat sonra ikinci çizgiyi silik gördüm diye bizlere soru soruyor. Bilmiyoruz bu testi yapmayı vesselam.
İDRARDAN GEBELİK TESTİ NASIL YAPILIR
Marka ve model farketmeksizin eczaneden alacağınız bir adet testi hazırlayıp, sabah idrarınız ile yapacak ve 5 dakika bekleyeceksiniz. Çizgi var ise hamilesiniz yok ise değilsiniz. 5 dakikadan sonraki değerleri kale almayacaksınız. Bu kadar basit =
Hangi testi yapayım sorusuna kendiniz cevap verin. Uğraşamam ya bu testin sonucu yanlış ise vs vs diye düşünmeden hemen bir hastaneye giderek kandan gebelik testi yaptırabilir sonucu alabilirsiniz. Yine hatırlatmakta fayda var bhcg testinin sonucu yüzde yüz doğru ve kesindir.

kan testinden bhcg değerleri değerlendirme.jpg


BETA HCG DEĞERLERİNE GÖRE ORTALAMA KAÇ HAFTALIK HAMİLESİNİZ
3 haftalık hamilelikte bhcg değeri 10 – 50
4 haftalık hamilelikte bhcg değeri 5 – 425
5 haftalık hamilelikte bhcg değeri 20 – 7300
6 haftalık hamilelikte bhcg değeri 1,080 – 56,000
7 – 12. haftalık hamilelikte bhcg değeri 7,650 – 290,000
13 – 16. haftalık hamilelikte bhcg değeri 13,300 – 250,000
17 – 24. haftalık hamilelikte bhcg değeri 4,000 – 165,000
25 – 40. haftalık hamilelikte bhcg değeri 3,640 – 117,000
Sizlere daha net bilgiler sunabilmek adına sitemizden açılan bazı önemli bhcg ile ilgili konu başlıklarını sunmak istiyoruz. Bu aşağıda yer alan bölümlere bakarak kayıt olmadan sorularınızı yöneltebilirsiniz bizlere. Sorularınızı gönderdiğiniz de lütfen bir kez daha göndermeyiniz. Moderatörler açtığınız konu ya da soruyu inceleyerek onaya verip daha sonra cevaplayacaklardır. Bu hususta lütfen bizlere biraz zaman tanıyın olur mu ?
Bhcg nedir konusuyla ilgili buradan bizlere tüm sorularınızı gönderebilirsiniz uzmanlarımız sizlere en kısa sürede bilgiler sunacaktır.
BHCG DEĞERİ DEĞERLENDİRME
BHCG SONUCUNA GÖRE KAÇ HAFTALIK HAMİLEYİM
HAFTALIK GEBELİKTE BHCG SONUÇLARI KAÇ OLUYOR
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merabalar bu degerler kişiden kişiye değişiklik gösterirmi yoksa belli haftalarda illa belli sayıya ulaşmalımı?örneğin benim dün adetimi 9 gün geçmesiyle yapılan bhcg sayısı 78 çıktı doktorum düşük dedi ama yukarıdaki tabloda normal gözüküyor yoksa benmi öyle görmek istiyorum acaba ;((
 
Selamlar,

Reglim 6 gün gecikti. Dün kan testi yaptırdım. Çıkan değerler aşağıdaki gibi. Gebelik var mı yok mu? Anlayan biri yardım ederse çok sevinirim:)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Selamlar Fairy

Bu duruma göre malesef hamile değilsiniz :) Denemeye devam bende denemeye devam ediyorum

Selamlar.
 
Slm kızlaar, geçen ay 5 günlük bir gecikme yaşadım ve bu ay hamileyim.
Geçen aya göre ayın 5'inde adetim ve bugün test yaptırdım hamileyim.
Fakat değerim 259 çıkmış tabloya baktım 3 haftayı geçmiş gibi görünüyor, nasıl oluyor bu anlamadım?
 
merabalar ya benmde kan sonucum

BETA HCG 5,33 mIU/mL 0- 20 nedirrrrrrrr ya bu :(
 
merhabalar foruma yeni kayıt oldum herkese iyi geceler.bi sorum olucak
en son 7 hafta önce regl oldum,ara ara kasıklarıma sancılar geliyor ve lekeler geliyo, beta hcg testi yaptırdım sonuç 242,4 referans değerleri 0-5 çıktı, Kırmızı Ok işareti var yukarıyı gösteriyor, kafam karıştı hamile miyim? kaç haftalık olduğu belli mi? yardımcı olursanız çok sevinirim....
 
Geri
Üst