Beta Hcg Testinde Gebelik Çıkmayabilir mi?

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Beta Hcg Testinde Gebelik Çıkmayabilir mi?
Beta Hcg Testinde Gebelik Çıkmayabilir mi- Her şey bir yumurtlamayla başlar. Yumurtalar bir kadında doğumdan itibaren oluşur. Ama yumurtlama oluşumu için ergenlik döneminin başlaması gerekir. Bu da ortalama 10 yaş civarında gerçekleşir. Her ay adet döngüsü düzenli olan bir kadın yumurtlama zamanını belli sebeplerden anlayabilir. Bunlardan biri vajinal akıntıların çoğalması kıvamının her zamankinden farklı olmasıdır. Yine normal vücut ısınızda artış olması da yumurtlama hakkında sinyaller verecektir size. Daha fazla yumurtlama hakkında bilgi ve belirtiler için bu yazımızı inceleyin lütfen...

döllenme.jpg


Yumurtanın yumurtalıklardan fırlatılmasıyla tüpten doğru aşağı inerken sperm hücresi ile buluşup döllenmesi sonucunda bir zigot oluşur. Tabii her döllenme sonucunda sağlıklı bir zigot oluştu diyemeyiz. Yumurtlama sonrası döllenme ve oluşan zigotun rahim duvarına yerleşme sonucuna kadar gelen süre yaklaşık 6-7 gün kadardır. Bu yerleşmeye kadar geçen sürede zigot bölünerek çoğalmaya devam eder. Ve sonrasında embriyo adını alır. Bazen geç döllenme olabileceği durumunu da göz önünde bulundurursak bu süre 8-10 güne kadar aşabilir. Hamileliğin ilk haftası dediğimiz hafta aslında siz hala gebeliğinizden haberdar olmadığınız haftadır ama bu hafta içinde döllenme oluşur ve hamilelik hormonu denilen beta hcg hızla artmaya başlar. Embriyo rahim duvarına yerleşme çabası yaşarken ufak kanamalar görülebilir. Bu işleme implantasyon denir ama halk arasında yerleşme kanaması, üstüne görme gibi isimlendirme yapılmaktadır. Bu kanama her kadında görülmez. Onun için bu döllenmeden sonraki adet gününüze kadar siz herhangi bir belirti hissetmezsiniz. Eğer böyle ufak bir kanama yaşarsanız bu sizi şüpheye düşürebilir. Yerleşme kanaması yaşamadınız ve adet gününüz geldi geçti. Hala adet görmediniz bu sebeple eğer düzenli adet görüyorsanız hamilelik konusunda şüphelenmeniz çok doğal çünkü gebelik belirtilerinin ilk ve belirgin belirtisi adet kanamasıdır.

beta hcg degerleri.jpg


Adet gününüz geçti ve yumurta ve spermin döllenmesinden bu yana yaklaşık 2 hafta geçti. Bu durumda eğer hamilelik oluştu ise mutlaka beta hcg testi gebelik durumu hakkında kesin bilgi sunacaktır size. Değer olarak 0 ve altı değerler hamilelik yok anlamına gelmektedir. Beta hcg testinin doğru bilgi sunması için mutlaka döllenmenin oluşması şart. Döllenme oluşması ardından oluşan hücrenin (zigotun) rahim duvarına yerleşmesi gereklidir ki bu hamilelik hormonu da kana karışsın. Dediğim gibi yumurtlama olayından birkaç gün içinde beta hcg testi negatif çıkması kesindir. Yine yumurtlamadan sonra mutlaka sizin için en az geçmesi gereken süre 1 hafta geç döllenme durumunu da göz önüne aldığımızda sizin mutlak suretle adet gününüzden birkaç gün öncesi testi yaptırmak için doğru zaman olacaktır. Ama tabii acele etmeden sabırla beklerim derseniz en doğrusu adet gününüzü baz almaktır. Regliniz geçtiğinde beta hcg doğru kesin sonucu size verecektir. Hamilelik hormonu beta hcg değerleri ilk olarak kanda yükselecek sonraları idrarda yükselmeye başlayacağından en doğru kesin çözüm kanda beta hcg baktırmanızdır. Hamileliğinizin 10. haftalarında beta hcg hormonu hızla arttığından değer yaklaşık 100.000mlU/ml olacaktır. Gebeliğinizin ortalarına doğru 20.000mlU/ml değere kadar düşecek hamileliğinizi sonuna kadar bu değer artmadan bu düzeyde seyredecektir.

Yani arkadaşlarım velhasıl adet gününüzü beklemek en doğrusu olacaktır. Adet gecikmesi yaşayanlar beta hcg ile hamileliğin var olup olmadığını öğrenebilirler. Peki beta hcg testinde hamilelik çıkmayabilir mi?Dediğim gibi adet gününüzden önce de beta hcg yaptırabilirsiniz ama geç döllenme oluşabileceğinden bu sonuç sizi tatmin etmezse üzülebilirsiniz. Belki de hamilelik oluştu ama siz testi erken yaptığınız için hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Yine beta hcg değerinin yüksek çıkması sonradan düşmeye başlaması da sağlıksız bir gebeliğin dış gebeliğin ya da boş gebeliğin habercisi de olabilir. Doktorunuz sizden birkaç gün sonra yine testi tekrarlamanızı isteyecek ve en kesin sonuç için ultrason muayenesinde keseyi arayacaktır.
 
Geri
Üst