Bhcg değerine göre boş gebelik nasıl anlaşılıyor ?

  • Konbuyu başlatan ddrsari
  • Başlangıç tarihi
D

ddrsari

Forum Okuru
Bhcg değerine göre boş gebelik nasıl anlaşılıyor ?
Beta Hcg sonucuna göre boş gebelik olup olmadığı nasıl anlaşılıyor ?

Selam kızlar ben de planlı bir gebelik düşünüyorum eşimle konuştum ve çocuk istiyoruz forumları siteleri bir araştırdım da çok sayıda boş gebelik yaşadığını belirten anne adayları olmuş. Şimdi Benim anlamadığım sadece bhcg değerlerine bakarak boş gebelik denilebiliyor mu bunu önlemenin ya da anlamanın bir yolu var mı bana yardımcı olur musunuz tşk.
 
Selamlar, Boş gebelik yani yalancı gebelik durumu düşük ile sonuçlanıyor. Fakat belirttiğiniz üzere bu durumun bhcg değerleri ile şöyel alakası oluyor onu size anlatmak isterim. Bir kadının hamile olduğunun anlaşılıp anlaşılmaması durumunun net olarak ortaya koyulması için, bhcg testi yani kan testine ihtiyaç bulunmaktadır. Hamilelik başlangıcında bu değeri baz alan doktor ikişer gün ara ile bu testi ya da 4 gün de olabilir, yenilemenizi isteyecektir. Burdaki değerlere bakarak sizin, sağlıklı bir hamilelik yaşayıp yaşamadığına doktorunuz karar verecektir. Bir örnekle size açıklamaya çalışalım boş yalancı gebelik durumunu...

Hamile olduğunuza kanaat getirdiniz ve gebelik belirtileri de yaşadınız diyelim. Buna göre yaptırdığınız bhcg testinin sonucu da 50 çıkmış olsun ( 10 ve üzerindeki değerleri baz alacaksızın )

Bu durumda doktorunuz size 4 gün sonra bir kez daha gelin dediğinde bu değerlerin 200 ve üzeri çıkması gerekiyor. Yine de bu değerlere bakarak doktorunuz yüzde yüz sağlıklı gebeliğiniz var diyemez. Daha sonra bu test yenilendiğinde ( süresini doktorunuz belirleyecektir ) değerlerin normal şekilde artması gerekiyor. Eğer bhcg değerlerinizde olması gereken artış olmaz ise ya da düşüş olur ise bu sizin sağlıklı bir şekilde gebe kalmadığınızı gösterecektir. Bhcg ile ilişkisi bu yöndedir. Başka sorularınız var ise lütfen bize ulaşınız.

BETA HCG DEĞERLERİ DEĞERLENDİRME

KONUMUZ size yardımcı olacaktır. Sevgiler.
 
Ayrıca bir gün bhcg değerinize baktınız ve kaç haftalık hamilesiniz öğrenmek isterseniz de aşağıdaki konuyu incelemek isteyebilirsiniz. Bu konumuzda kaç haftalık hamile olduğunu görebilirsiniz. Lütfen değerlerin ortalama olduğunu unutmayınız. Net cevabı doktorunuz verecektir.

 
Geri
Üst