Bilgisayar Belleği Nasıl Arttırılır ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Bilgisayar Belleği Nasıl Arttırılır ?
Bilgisayarın Bellek Becerisini Arttırma Yolları


Bilgisayarın Belleğini Arttırma Yöntemleri




Sevgili melekler, bilgisayar kullanıyorsanız zaman zaman bilgisayarınızın yavaşladığından şikayetçi olabilirsiniz. Bilgisayarınızı hızlandırmanın yollarından biri doldurmuş olduğunuz bilgisayar belleğini temizlemektir. Bu yazımızda Bilgisayarın Belleğini Arttırma Yöntemleri hakkında sizlere bilgiler vermek istiyoruz..



bilgisayari_hizlandirmak-a9.jpg



Bilgisayarınızı yeni aldığınız günlerde hızlı çalışmasıyla övünüyor, aynı anda birçok programı çalıştırırken gerçekten de hiç sorun yaşamıyordunuz. Bugünlerdeyse sistemin genel olarak yavaşladığını hissediyorsunuz. Çünkü bilgisayarınızın belleği doldu ve artık gün geçtikçe daha da yavaşlama gösterecek. Bilgisayarınızın belleği yetersiz kaldığında sanal belleğinizi devreye sokmalısınız. Sanal bellek sistemini açmak için şu yolu izleyin; Başlat > Bilgisayara sağ tıkla özellikler >Açılan pencerede sol menüden Gelişmiş sistem ayarları’nı tıklatın.

Açılan pencerede Gelişmiş sekmesine tıklayın.Bu sekmede Performans altında Ayarlar’ı tıklatın.

Açılan yeni pencerede Sanal bellek altında, Değiştir’i tıklatın.

Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet onay kutusunun işaretini kaldırın.

Sürücü altında, değiştirmek istediğiniz disk belleği dosyasını içeren sürücüyü tıklatın.

Özel boyut’u tıklatın, Başlangıç boyutu (MB) veya En büyük boyut (MB) kutusuna megabayt olarak yeni bir boyut yazın ve Ayarla’yı tıklatın, ardından Tamam’ı tıklatın.
 
Geri
Üst