bilgisayarın çocuklara ne gibi etkileri vardır

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
bilgisayarın çocuklara ne gibi etkileri vardır
İki çocuğum var ve ikisi de bilgisayar düşkünü. Benim sormak istediğim bu düşkünlükleri onlar için zararlı mı ? Bilgisayar çocukları nasıl etkiler, açıklarsanız sevinirim..:)
 
Bilgisayar kullanımının yararları olduğu kadar zararları da var tabii. Doğru kullanıldığında çocukların bilgi öğrenme, problem çözme gibi alanlarda yaratıcılıklarını geliştiriyor. Diğer durumda ise en büyük risk, bilgisayar kullanımının çocukların tüm sorumluluklarının önüne geçmesi olarak karşımıza çıkıyor.

Anne ve Babalar çocuklarını ne kadar bilgisayardan uzak tutmaya çalışsalar bile bunda çok fazla başarılı olamıyorlar malesef..Çağımızın en güçlü kitle iletişim kaynaklarından biri olan bilgisayarlar ve yaşamımıza birden bire giren internet, bugün bilgilenme, işlem yürütme, haberleşme, eğitim ve eğlence fonksiyonlarıyla hayatımızın ayrılmaz bir parçası olmuştur.Duygusal, toplumsal, bireysel ve sağlığa ilişkin zararların neler olabileceği üzerine sorular da yeni yeni sorulmaya başlanmıştır. Bu soruların pek çoğu henüz yanıtlanmış değildir.Yararı ve çekiciliği bu kadar açık olan internet, aynı zamanda çocuk yönünden bir takım olumsuzlukları, hatta tehlikeleri de beraberinde getirmektedir.

Gelişmiş ülkelerde yapılmış ve yapılmakta olan araştırmalar bu gerçeği katı bir şekilde ortaya koymaktadır.İnternetin çekiciliğine kapılıp, zamanın çoğunu bilgisayar önünde geçiren çocuklarda bir süre sonra internet bağımlılığı oluşmaktadır.
 
Geri
Üst