Diyabet nedir nasıl oluşur Nelere dikkat etmek gerekir ?

hyt26

Yeni Üye
Üye
Diyabet nedir nasıl oluşur Nelere dikkat etmek gerekir ?

Diyabet nedir nasıl oluşur Nelere dikkat etmek gerekir ?


Diyabet Nedir Nasıl Oluşur ?

Diyabet görülme olasılığı bebek yaşlara kadar inmiş durumda. Hayatım öyle akıp giderken kendini hissettirmeden yıllarca taşımışım bu hasrtalığı. Tıpkı kanser gibi son anda fark ettik ve dişyabet tanısı konuldu. başlarda vücudumun verdiği tepkilere kulak asıp bir hastaneye gitseydim daha erken tedaviye başlayabilirsim. Bu zamana kadar böyle bir hastalığa yakalanacağımı aklımın ucundan geçirmezdim. Hastalığı öğrendikten sonra yakın çevremden çok destek aldım ve ne buldumsa okumaya başladım. Hastalığımı tanımaya ve onunla yaşamaya çalışıyorum hala. Bu noktada internette iyi bir yol gösterici de buldum. Diyabetik yaşam adlı bir sitede, diyabeten dair her konuda doktor önerileri, yemek tarifleri, beslenme önerileri, egzersiz ve daha pek çok konu hakkında faydalanıyorum. Sözün kısası hiçbir hastalığınız olmadığını düşüp bilinçsizce yiyip içerken aslında bir hastalığı tetikleyebilirsiniz...
diyabet nedir nasıl oluşur.jpg


Bu arada her kes diyabet olabilir dedim ama diyabetin bir başka sıkıntısı daha var insanlar üzerinde. Özellikle cinsel yaşamı olumsuz etkiliyor kızlar. Aşağıdaki konumu incelemek istersiniz diye düşünüyorum.


Diyabet; vücudunuza besinlerle aldığınız şekerin insülin hoırmonuyla kana karışaması sonucu ortaya çıkan bir hastalık. Vücudun enerji ihtiyacınının yarısından fazlasını karşılayan şeker kana aktarılamadığı, eksik aktarıldığı yada etkisiz aktarıldığı zaman vücut bir takım tepkiler vermeye başlar. Halsizlik, sık sık idrara çıkma, kilo kaybı, sık su içme ihtiyacı basit ve önemsizmiş gibi görünebilir ancak hayat kurtarıcı özellikler taşımaktadır.

Tip 1 Diyabet

Diyabet kendi içinde çeşitlere ayrılan bir hastalıktır. Tip 1 diyabette kişi ömür boyu insülin kullanmak zoırundadır. Çünkü vücudu hiçbir şekilde insülin üretememekte ve vücuda alınan şeker işlenemeden idrar ile atılmaktadır. Atılamayan şeker ise kan şekerinin yükselmesine sebep olmakta ve nöbet, felç gibi durumlara bile yol açabilmektedir.

Tip 2 Diyabet

Tip 2 diyabette ise vücut insülin üretir ancak etkili şekilde kullanamaz. Bunun için ilaç tedavisi, beslenme ve egzersizle diyabet kontrol altına alınmaya çalışır. Bir tip 21 diyabetli olarak beslenme ve egzersiz hayatımda vazgeçilmezler arasına girdi.

Söylemek istediğim şey vücundunuz size anlatmak istediği bir şeyler var ve lüften bunu göz ardı etmeyin. Vücudunuzla konuşun, onun derdini sıkıntısını dinleyin ve çokı geç olmadan önlem alın...
 
Geri
Üst