Bir Öğretmenden Mektup - Herkes Okusun

Cevap: Bir Öğretmenden Mektup - Herkes Okusun

öğretmenlerimize allah kolaylık versin okuduklarıma inanamadım... çok yazık gençlik nereye gidiyor böyle. allah evlatlarımızı korusun. yanlız dikkat ettim okuduklarımın çoğunda hata ailelerde ilk eğitim ileden gelir.. çocuklarımıza iyi eğitim verelim sahip çıkalım okula gidince takip edelim. emeğinize sağlık adminim çok önemli bir konuydu
 
Cevap: Bir Öğretmenden Mektup - Herkes Okusun

Çok kötü bir durum..Nereye gidiyoruz,kendimize bir soralım..Ve yazıda anlatılan olay bir lisede geçen olaylar..Okuma yazma bilmeyen,matematik bilmeyen bir öğrenci liseye kadar nasıl gelmiş acaba?İlk önce bunun cevabı verilmeli bence..Yazık çok yazık gençliğimize..
 
Cevap: Bir Öğretmenden Mektup - Herkes Okusun

bunların doğru olduğuna inanırım ama şuda varki eğitim ailede başlar okulda biter! ne öğretmenler var öğrenciye nasıl davranacağını bilmiyor onu eziyor yada öğretmelik sıfatına yakışmıyor haliyle çöyle bi eğitimciden bu tür bi öğrenci yada öğrenciler çıkması çok doğal bişey... herkes görevlerini layıkıyla yapsa hiçbi sorun olmaz.
 
Cevap: Bir Öğretmenden Mektup - Herkes Okusun

evet.nereye gidiyor gençlik.nasıl kurtaracağız.buna benzer olayları kardeşlerimde[ikiside öğretmen]anlattılar.hayretle dinliyoruz hergün yaşadıklarını.Allah tüm eğitimcileri korusun.sabır versin.
 
Her gün büyük bir çaresizlik ve endişeyle "Acaba bugün ne olacak?" diye başlıyorum işime. Olaysız geçen günler Allahın nimeti! Biliyor musunuz, sınıfta gezinerek ders anlatırken Atatürkün gözleriyle karşılaşmamaya çalışıyorum, kafamı kaldırıp resmine bakamıyorum. Başımın üzerinden "Ey Türk Gençliği!" diye bağırdıkça utancımdan omuzlarıma gömülüyorum.

Biliyor musunuz, 10 Kasımlarda, 29 Ekimlerde şiirler okunurken, marşımızı dinlerken ağladığımda herkes günün anlamına ağladığımı sanıyor; oysa çaresizliğe ağlıyorum.


Muhtaç olduğu kudretin dolaştığı asil kanı uyuşturucuyla zehirleyen öğrencilerimi kurtaramıyorum. Öğrenmeye direnen, kendini kapatan öğrencilerime İstiklal Marşının anlamını bile öğretemiyorum.

Daha da yazacaktım ancak yazdıkça yüreğim ağırlaşıyor.

Sevgi ve saygılarımla



Ben ne söylesem bu kelimeler yanında kifayetsiz kalacak.Bu olaylar değildi öğretmeni canını yakan durumun sözleriyle anlatması çok üzdü beni.Teşkkürler öğretmenim teşekkürler nemesis öğretmenim...
 
okurken tüylerim diken diken oldu gerçekten...ne diyeceğimi bilemiyorum insan yetiştirmek gerçekten çok zor. bende inşallah öğretmen olacağım. ve inşallah öğretmenliğin hakkını veren bir öğretmen olurum
 
çok zor bi durum....özellikle hap kullanan öğrenciler ve bu durumu herkesin bilmesine rağmen hiç kimsenin bir şey yapamaması....allah yardım etsin hepimize..bir öğretmen adayı olarak bunları duymak beni gerçekten çok üzüyor....
 
Alllah yardımcıları olmus bu olaylar gercekten oluyor..
yazık günah insanında bir sabrı var. iş işten gecicek onlar doğruyu anladıklarında..
 
inanmıorum ya nasıl katlanıo bu öğretmenler bu duruma of

Merhaba ben sosyal bilgiler öğretmenliği öğrencisiyim.İleride öğretmen olabilirsem eğer bende böyle çevrelerde ve ortamlarda görev yapmayı istiyorum. Bu olaya sizin gibi katlanmak olarak bakmıyorum.onların aslında bizden daha çok yardıma ihtiyaçları var.hani öğretmenlere etrafına ışık vermek için yanan bir mum benzetmesi yapılır ya işte o insanların hayatında da ellerinden tutup yardeım edecek, bu karanlıktan çıkabilmelerinin yine kendi ellerinde olduğunu anlatabilecek bir öğretmene, yol göstericiye ihtiyaçları var.Bu insanları görmezden gelmek yada onlardan kaçmak yerine onlara hayatlarının değerli olduğunu ve onları önemseyen o çocuklara değer veren birilerinin olduğunu görmeliler.
Bu mektubu yazan öğretmenimiz bir çoğu gibi en yakın zamanda tayin isteyip gidebilirdi belki ama o zaman öğretmenlik gibi yüce bir mesleği hakedecek biri olmayacaktı.Çünkü öğretmenlik yetiştirdiğin insanın hayatına en iyi şekilde yön verebilmeyi gerektirir.Eğer Bir kişinin bile olsa hayatını değiştirmeyi başarabilmişseniz o zaman gerçek bir öğretmensiniz demektir.
 
Geri
Üst