Biscotti Badem ve Kuru Kayısılı

ßeLeN

Paylaşımcı Melek
Üye
Biscotti Badem ve Kuru Kayısılı
biskuvi , yapılışı, malzemeler, biscotti nedir, bademli ve kayısılı biscotti yapılışı burada bayanlar

Biscottiyi çok seviyorum. Naturel kuru kayısı ve kayısı bademini de öyle. Neden bu lezzetlerin hepsi tek bir tarifte buluşmasın ki ... gerçekten denemeye değer ve lezzetli..

biskuvi-359.jpg



Gerekli Malzemeler :

• 2,5 su bardağı un
• ½ su bardağı mısır unu
• 1 su bardağı toz şeker
• 125 gr tereyağı
• 2 yumurta
• ½ paket kabartma tozu
• ½ çay kaşığı tuz
• 1 paket vanilya
• 10 adet naturel kuru kayısı
• ½ su bardağı kayısı bademi (işlenmiş kayısı çekirdeği) (170 ºC’de 5 dakika fırınlanmış)

1. Fırını 175 ºC’ye ayarlıyoruz.
2. Kuru malzemelerim tamamını birlikte eliyoruz.
3. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpıyoruz. (Yaklaşık 3 dakika)
4. Yumurtaları ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
5. Mikseri bırakarak metal kaşık yardımı ile elemiş olduğumuz kuru malzemeleri yumurtalı karışıma yediriyoruz.
6. Hamuru un serpilmiş tezgah üzerine alarak küp doğradığımız kuru kayısı ve bütün kayısı bademlerini ilave ederek yoğuruyoruz.
7. Daha sonra ikiye bölerek elimizle ekmek şekli verip üzerine fazla bastırmadan yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıyoruz.
8. Üzerlerine toz şeker serperek önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika altın sarısı renk alana kadar pişiriyoruz.
9. Fırından çıkarıp tel ızgara üzerinde 20 dakika soğutuyoruz.
10. Keskin bir bıçak ile 1 santimlik dilimlere ayırıp tekrar fırın tepsisine dizerek fırın ısısını 150 ºC’ye düşürüp 10 dakika fırınlıyoruz.
 
Bilmeyenlere bir dipnot,bunlar hazır olarak pastanelerde satılan selanik gevrekleridir.Eğer yapmaya üşenirseniz pastanelerden ve fırınlardan temin edebilirsiniz.Ama tabi evde yapılanı daha makbuldür..Teşekkürler belen..:tik:
 
Geri
Üst