Bisküvi arası dondurma nasıl yapılır?

BeyazMelek

Daimi Üye
Bisküvi arası dondurma nasıl yapılır?
Bu konu; bisküvi arası dondurma yapımı hakkında bilgiler verilmektedir




Pratik hanımların her zaman buzluğunda misafir ağırlayacak bir hazırlıkları bulunur. İşte şimdi o hazırlıklar içinde yerini alabilecek güzel bir tarifi beğeninize sunuyoruz. Yaz aylarının vazgeçilmez tadı dondurmayla yapılan bu tarifimizle dolabınızda her zaman hazır ikramlıklarınız olacak ;)

dondurmali-biskuvi1-359.jpg
dondurmali-biskuvi-2b4.jpg


Sade dondurma, istediğiniz pötibör bisküvi, muz ve damla çikolata..Siz çikolata kullanmayabilirsiniz ya da muz yerine çilek doğrayabilirsiniz seçenekler size kalmış.
Önce dondurmanın içine çikolataları koyun ve karıştırın dondurma çok sert olmasın ama çook yumuşakta olmasın muzları dilimleyin ve yine karıştırın ( ben 1 adet muz kullandım, 2 muz hatta karışık meyveler bile kullanılabilir) bisküvilerin rahat sığdığı bir kaba bisküvilerden bir sıra dizin üzerine dondurma karışımını döküp düzeltin ve yine bisküvileri mümkünse alttaki bisküvi sırası ile aynı yönde olacak şekilde yine dizin ve buzluğa koyun donduktan sonra fotoğraftaki gibi bisküvi porsiyonları halinde servis yapın.
Not: Dilimlerin kalınlığını kullandığınız kap belirler, geniş dikdörtgen bir kapta daha ince dilimler çıkar, ben orjinal dondurma kabından biraz daha geniş bir saklama kabı kullandım..
 
Geri
Üst