Black Friday nedir? Türkiye de 2017 de ne zaman?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Black Friday nedir? Türkiye de 2017 de ne zaman?
black friday, black friday nedir, black friday ne zaman, black friday ne anlama geliyor ile ilgili bilgiler sizlerle...

Son günler de black friday diye bir cümleyi duymuşsunuzdur ama belkide ne anlama geldiğini bilmiyorsunuzdur. Sizler için bu konumuz da black friday hakkın da merak ettiğiniz bilgilere değinmek istiyoruz.

Nedir bu black friday?

Black friday aslın da ilk kez Amerika Birleşik devletlerin de ortaya çıkmıştır. Kara Cuma anlamına gelen black friday, alışveriş ve indirim günüdür. Abd de şükran gününden sonra ki ilk Cuma günü kara Cuma olarak adlandırılır. 1952 yılından bu yana noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak kabul edilir.

Black Friday günü alışverişin en yoğun yapıldığı bir tarihtir. Hatta markalar bu günde resmen stoklarını bile tüketirler. Sabah 4 yada 5 gibi açılan mağazalar 24 saat boyunca alışveriş için açık tutulur.

Peki neden bu alışveriş gününe black friday yani kara cuma deniliyor hemen onun da cevabını verelim.

Bu gün de insanlar alışveriş merkezlerin de çok büyük zaman harcıyorlar. İzdiham gibi alışverişler yapılıyor kuyruklar taşıyor ve trafik resmen felç oluyor. Bu yüzden kara cuma adı veriliyor.


teraryum2.jpg

Black Friday Türkiye'de 24 Kasım 2017 tarihine denk geliyor. Eğer alışveriş tutkunu iseniz ve yapacağınız alışverişlerinizi en uygun fiyatlarla almak istiyorsanız kesinlikle 24 Kasım Cuma günü avm lere mutlaka gitmenizi tavsiye ederim.. Tabi eğer kalabalığa ve taşan kuyruklarda beklemeye sabrınız varsa;)

Şu sıralar internet üzerinden satış yapan büyük alışveriş sitelerinde de black friday uygulanıyor bilin istedim.. Eğer oturduğunuz yerden binlerce markalı ürünü en uygun şekiller de satın almak isterseniz güvenilir alışveriş sitelerini ziyaret etmeniz de fayda olacaktır.


teraryum1.jpg
 
Geri
Üst