Böbrekleri sağlıklı tutmak için en iyi yiyecekler

Uzman SühaN

Administrator
Böbrekleri sağlıklı tutmak için en iyi yiyecekler
Bildiğiniz gibi, böbrekler en hayati organlarımız arasında yer alır ve sisteminize koyduğunuz herşeyi (yiyecek, alkol, ilaç vb.) İşlemeye yardımcı olurlar. Başka bir deyişle: vücudunuzu sağlıklı tutarlar. Kötü böbrek fonksiyonu diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalığı ile ilişkilidir. Sık görülen böbrek problemleri sık idrara çıkma, idrar yapma sorunları ve sürekli susamadır. Vücudumuz her gün doğal olarak detoksifiye oluyor. Bu vücudun en temel işlevlerinden biridir: toksinleri kolon, karaciğer, böbrekler, akciğerler, lenf ve deri yoluyla yok etmek ve nötralize etmek gibi . Ancak, modern yaşamlarımızda, sistemlerimiz hava, su ve yiyeceklerden ve yediğimiz rafine ürünlerden daha önce hiç olmadığı kadar çok kirlilik ve toksine maruz kalmaktadır. Hepsi organlarımıza çok fazla baskı yapıyorlar. Bu makalemizde böbrekleri sağlıklı tutmanın yolları, böbrek sağlığı için önemli besinler hakkında bilgiler verilecektir. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..







böbrek sağlığı.jpg





Böbrekler son derece önemli organlardır. Bu doğal filtreler, kandan ekstra su ve toksinlerin arınmasına yardımcı olur, RBC üretimini uyarır ve kan basıncını kontrol eder. PH seviyeniz ve elektrolit dengesi de dahil olmak üzere vücudunuzda homeostazisi korumak için iyi böbrek fonksiyonu gereklidir; Böbrekleriniz de kırmızı kan hücrelerini yapan ve kan basıncını düzenleyen hormonlar üretir.Böbrekler ayrıca elektrolitleri dengeler, kalsiyum gibi mineralleri düzenler ve sağlıklı bir tansiyonun korunmasına yardımcı olur .Vücudunuzun böbrek ya da üriner sisteminin bir parçası olan böbrekler, vücudunuzdaki kritik işlevleri yerine getirir.Böbrekler ayrıca sodyum, fosfor ve potasyum seviyelerini düzenlemenize ve dengelemenize yardımcı olur. Bu besin maddelerinin önemi çoğu zaman göz ardı edilmekle birlikte, düzgün, dengeli seviyeler iyi sağlık ve yaşam için kritik öneme sahiptir.Kronik böbrek hastalığı, dünyadaki yetişkin nüfusun % 10'unu etkiler ve dünya çapında ölümün en önemli 20 nedeninden biridir.


KBH, böbreklerin vücudunuza ihtiyaç duyduğu şekilde kanı filtre edememesiyle sonuçlanan böbrek hasarına yol açar. Bu hasar normalde uzun bir süre boyunca yavaş yavaş gerçekleşir, yani çoğu durumda önlenebilir. Böbreklerdeki bu tahribat, vücutta biriken atıklara da yol açar, çünkü son paragraftan hatırlayacağınız gibi, böbrekleriniz her gün atıkları ve sıvıları filtreler. Çalışmıyorlarsa, bu toksinler birikerek vücudunuza daha fazla stres atıyor.


Dikkat edilmesi gereken belirtiler:


Her zamankinden daha yorgun

Odaklanmada zorluk

İştahsızlık

Geceleri kas krampları

Şişmiş ayak ve ayak bilekleri

Sık sık idrara çıkma




Önleyici tedbirler kronik böbrek hastalığından kaçınmanın anahtarıdır. Bu, mümkün olan en kısa zamanda sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarını benimsemek anlamına gelir. Elbette alkol ve kafein tüketiminizi düşürmek, yediğiniz rafine yiyeceklerin miktarını azaltmak ve düzenli olarak egzersiz yapmak gibi ileriye dönük protokoller vardır.Düzenli bir böbrek detoks için en önemli şey, doğal, temiz su alımının yüksek olmasıdır. Günde en az 8 bardak su için. Böbrekleri temizlemede potasyum yardımı ile zengin meyve ve sebzeler tüketin.Böbrek sorunları sessizce veya aniden ortaya çıkabilir. Kandaki yüksek seviyelerde kalsiyum, böbreklerde nihayetinde böbrek taşı üreten kalsiyum birikimlerine yol açabilir. Stresli böbrekleri olan insanlar aşağıdaki semptomları yaşayabilir:



Mide bulantısı

yorgunluk

Kaşıntılı, kuru cilt

Ağızda kötü tat

Şişmiş ayak bilekleri

Beyin sis

İdrar sıklığında veya renginde değişiklikler

Bacak ağrısı

Sık idrar yolu enfeksiyonları




İşte böbreklerinizi temizlemenize yardımcı olacak yiyecekler:


Limon suyu
Karahindiba çayı
Hatmi kökü
Isırgan otu çayı
Maydanoz
kırmızı yonca
Zencefil
Zerdeçal
Karpuz
Kabak çekirdeği
Kızılcık suyu
üzüm
Yaban mersini
Darı
Arpa
Kuşkonmaz
Karbonat!


Böbrekleri detoksize yardımcı olan birçok yiyecek var. Bunları normal beslenme planınıza ekleyebilirsiniz.Lahana fitokimyasallarla dolu yapraklı bir sebzedir. İçinde bulunan antioksidanlar vücuttaki zararlı serbest radikalleri temizlemeye yardımcı olur, böylece kanser, kardiyovasküler hastalık ve böbrek fonksiyon bozukluğu riski azalır. Lahana, zengin bir vitamin ve mineral kaynağıdır.Kırmızı biber, potasyumda düşük olduğundan böbrek sağlığı için iyidir. Ayrıca C, B6, A, folik asit ve lif vitaminleri ile birlikte yemeğe renk ve tat katmaktadırlar. Kırmızı biber, bazı kanser türlerine karşı koruma sağlayan antioksidan likopen içerir.Soğan böbrek dostudur.Aynı zamanda yağları, proteinleri ve karbonhidratları metabolize etmeye yardımcı olan krom içerirler. Antioksidanlarda bulunan sebzeler ve meyveler genellikle böbrekler için iyidir. Çünkü antioksidanlar kandaki bazı toksik kimyasalların ve zararlı serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koyarlar, ki bu da elbette böbreklerden süzülür. Kereviz, idrar yolu sorunlarına yardımcı olduğu ve kan şekerini, kan basıncını ve kandaki yağları (yağları) azalttığı bilinmektedir.


Kuşkonmaz A, K ve C vitaminleri ile yüklüdür.Ancak potasyum, kalsiyum ve fosfor gibi minerallere sahip olduğundan doktora danışmadan tüketmeyiniz.Soğan gibi, sarımsak da keskin bir kokuya sahiptir. Ancak, en güçlü bitkisel ilaçlardan biridir. Ayrıca, eklendiği gıdaların lezzetini artırmaya yardımcı olur. Araştırmacılar, sarımsak suyunun, böbrek sağlığını koruduğunu ortaya koymuştur.Pancar yüksek düzeyde antioksidanlara sahiptir ve böbreklerdeki kalsiyum birikimini önlemeye yardımcı olur, aksi takdirde böbrek taşı oluşumuna yol açabilir. Pancar suyu içebilir, bütün pancar yiyebilirsiniz. Bazı gıdalar böbreklerin daha iyi işlev görmesine yardımcı olurken, diğer yiyecekler böbrekleri strese sokar. Çok miktarda kırmızı et ve tam yağlı süt içeren yüksek proteinli diyetler böbrekleri strese sokar.


Kızılcık gibi meyveler böbreği temizlemede yardımcı olur. Kızılcıklar, karaciğerindeki bir dizi metabolik değişiklikle kendini hipofik aside dönüştüren kinin denilen bir besin içerir. Bilimsel çalışmalar, kızılcıkların da anti-bakteriyel olarak idrar yolu enfeksiyonlarının önlenmesi gibi tedavide çok yararlı olduğunu kanıtlamıştır.Güne bir bardak taze limonlu , temiz ve filtrelenmiş su ile başlamak iyi bir fikirdir. Kahvaltıdan yaklaşık 10 ila 15 dakika önce içmek sisteminizin toksinleri boşalmasına izin verecektir.Yaban mersini düşük kalorili lif ve C Vitamini kaynağıdır. Kanser ve kalp hastalığına karşı korunma potansiyelleri ve olası beyin sağlığı faydaları için çalışılmaktadır. Ayrıca böbrek dostu süper gıdadır. Omega-3 yağ asitleri vücudumuzun yapamayacağı temel besinlerdir, bu yüzden onları yediğimiz gıdalardan almalıyız. Böbrek sağlığı için omega 3 açısından zengin gıdalar tüketin..


Çilekler küçük boyutlarda olabilir, ancak yararları büyüktür! Bu lezzetli kırmızı meyve, vitaminler, antioksidanlar ve lif ile yüklüdür.Çileklerdeki lif ve besinler, anti-kanser ve anti-enflamasyon özelliklerinin yanı sıra kalp koruması ile de ilişkilendirilmiştir. Ayrıca böbrek dostu bir meyvedir. Bir çok fitokimyasalın da kansere karşı korunma ve mücadele etmenin yanı sıra kalp-damar sağlığını da koruduğu bilinmektedir.K vitamini, C vitamini ve lifi yüksek, lahana da iyi bir B6 vitamini ve folik asit kaynağıdır. Düşük potasyum ve düşük maliyetli, böbrek diyetine ekonomik bir katkıdır.Elmanın kolesterolü düşürdüğü, kabızlığı önlediği, kalp hastalığına karşı koruduğu ve kanser riskini azalttığı bilinmektedir. Böbreklerinizi temizlemek istiyorsanız günde 1 elma tüketin..Karnabahar, C vitamini , folat ve lif açısından zengin bir kaynak ve böbrek sağlığınıda korumaktadır.Kızılcık suyu idrar yolu enfeksiyonu için popüler bir ev ilaçtır. Antioksidan özelliklerinden dolayı sindirim sisteminde veya böbreklerde herhangi bir bakteriyel büyümeyi önleyen büyük bir doğal antibiyotiktir.


Kabak çekirdeği Diyet lifi, E vitamini, çinko, protein, bakır ve demir ile yüklendiği için, mesane taşı riskini azalttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır . Limon suyu böbrek problemlerine yardımcı olma potansiyeline sahiptir. İçindeki C vitamini ve sitrik asit, iç pH'ın korunmasına yardımcı olur, daha iyi bir sağlık ve daha güçlü bağışıklık sağlar. Ahududu, insan vücudundaki zararlı serbest radikalleri nötralize eden ellagic asit içerir.Ahududu da kanser hücresi büyümesini önlemede yardımcıdır. Böbrek sağlığınıda korumaktadır.Daha önce belirtildiği gibi, böbrek yetmezliği veya hastalığı diyabet ile yakından ilişkilidir. Ve diyabet kötü yeme alışkanlıklarına ve obeziteye bağlıdır. Yani, eğer obez iseniz, böbrekleriniz etkilenebilir. Bu nedenle sağlıklı beslenmeye özen gösterin..Kirazlar, kalbinizi ve böbreklerinizi korumaya yardımcı olan zengin bir antioksidanlar ve fitokimyasallardır. Bunları günlük olarak tüketmek, özellikle böbreklerdeki vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olur.Böbreklerinizi sağlıklı tutmak için yaşam tarzınızı değiştirmeyi düşünmelisiniz. . Son olarak, böbrek hastalığınız varsa, doktorunuza her zaman beslenme alışkanlıklarınız hakkında bilgi verin.
 
İki gün önce haberlerde izledim kayseriye özgü olan gilaburun meyvesi böbrekler için çok faydalıymış. Böbrek taşlarını kumlarını döküyormuş. Ben hem meyvesini hem suyunu içmiştim çok güzeldi. Böbrekleri sağlıklı tutmanın en iyi yolu bol su tüketmektir ve sağlıksız alışkanlıklardan kaçınmaktır. Ben ara ara böbreklerimi temizlemek için lahana suyu içiyorum haftada bir . Böbreklerime detoks yaptırıyorum. Tavsiye ederim.
 
Geri
Üst